Forum » Strojna oprema » E6850 + CPU-Z 141 = 2.000 MHz, zakaj in kako?
E6850 + CPU-Z 141 = 2.000 MHz, zakaj in kako?
globoko grlo ::
Torej, mam plato gigabyte P35C-DS3R, bios je iz maja 07 in mi pod zavihkom CPU/slocks (core#0)/core speed kaže frekvenco 2.000 MHz, multuiplier x6, bus speed 333, rated FSB 1333.
Sem pa ravnokar opazil eno stvar, namreč ko takole preklapljam med temule pisanjem in CPU-Zjem se za delček sekunde pokaže clock 3000 in miltiplier x9, potem pa skoč nazaj na 2000 in multiplier x6.
V čem je fora, oz. ker test nej zdej zalaufam, da vidim kok imam dejansko clock?
tnx
Sem pa ravnokar opazil eno stvar, namreč ko takole preklapljam med temule pisanjem in CPU-Zjem se za delček sekunde pokaže clock 3000 in miltiplier x9, potem pa skoč nazaj na 2000 in multiplier x6.
V čem je fora, oz. ker test nej zdej zalaufam, da vidim kok imam dejansko clock?
tnx
frudi ::
Ko procesor ni obremenjen, se mu avtomatsko zniža frekvenca in sicer se zniža multiplier na 6x. Povsem normalno...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
AapocalypseE ::
Brezveze, da izklapljaš to. Če boš izklopil se bo bolj grel v idlu in večjo porabo elektrike ma takrat. Ko kaj zahtevnega greš delat se tak samodejno nastavi na pravo frekvenco.
Good Guy ::
sklopi eist če hočeš met optimalen sistem
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Cveto ::
Pomoje je tud boljš če je izklopljeno... Tudi preklop mora vzeti nakaj časa, pa vprašanje kaj vse ga lahko še moti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 10190 (9453) | Sibirc |
» | Navijanje Intela i7-860Oddelek: Navijanje | 3698 (3051) | TeraTM |
» | Problem Intel core 2 duoOddelek: Pomoč in nasveti | 991 (826) | blackbfm |
» | pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4510 (3508) | Wolfman |
» | Navijanje Core2Duo z P5KC Problem!!!Oddelek: Navijanje | 1383 (1172) | Volta |