Forum » Pomoč in nasveti » Problem Intel core 2 duo
Problem Intel core 2 duo
Razy ::
Valvoline ::
Bogami, kje pa to ugasneš na Gigabyte EP45-DS4 plošči ?
In zakaj bi izklopu speedstep ??
To je super,k pc dela manj zahtevna opravila se frekvenca in poraba avtomatsko zniža,k je potreba po hitrosti,npr igrca,video in avdio obdelava se poraba in frekvenca samodejno poviša.
T-Majo ::
Mene pa multi ne kaže pravilno. Piše da imam 6X, ubistvo pa imam 8x. In je končna frekvenca processorja 2500mhz namesto 3400mhz. Gre za Core 2 Dou E6400, ki ima sicer original frekvenco 2.13Ghz. Ampak tudi v BIOSu piše 3400mhz (+- nekaj mhz).
Tudi kakšen sysrq pokaže pravi takt. Imam pa tudi zadno verzijo CPU-Zja.
EDIT: prilagam sliko
Tudi kakšen sysrq pokaže pravi takt. Imam pa tudi zadno verzijo CPU-Zja.
EDIT: prilagam sliko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Majo ()
Dejancek ::
blackclw :
Meni je to jasno da se to ugasne v BIOSu, ampak sem šel pogledat vsako stvar eno za drugo in pač nikjer nisem zasledil besede "speedstep"
Valvoline :
Zanimiva tvoja razlaga, tega res nisem vedu, da to lahko samo se uravnava glede na porabo. Ampak mislim da vseeno ni ravno najboljše če stvar niha. TO je sam pač moje mnenje, ki ni strokovno, saj mogoče se krepko motim.
Meni je to jasno da se to ugasne v BIOSu, ampak sem šel pogledat vsako stvar eno za drugo in pač nikjer nisem zasledil besede "speedstep"
Valvoline :
Zanimiva tvoja razlaga, tega res nisem vedu, da to lahko samo se uravnava glede na porabo. Ampak mislim da vseeno ni ravno najboljše če stvar niha. TO je sam pač moje mnenje, ki ni strokovno, saj mogoče se krepko motim.
blackbfm ::
Dejancek
CPU EIST Function:
Enables or disables Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST). Depending on CPU loading,
Intel® EIST technology can dynamically and effectively lower the CPU voltage and core frequency
to decrease average power consumption and heat production. (Default: Enabled)
Hvala
CPU EIST Function:
Enables or disables Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST). Depending on CPU loading,
Intel® EIST technology can dynamically and effectively lower the CPU voltage and core frequency
to decrease average power consumption and heat production. (Default: Enabled)
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ali imam quad q9300?Oddelek: Strojna oprema | 1922 (1551) | gendale |
» | Razlika med procesorjiOddelek: Strojna oprema | 2767 (1967) | Blinder |
» | množilnik in njega nastavitveOddelek: Navijanje | 1493 (1305) | GrimReaper |
» | Navijanje Core2Duo z P5KC Problem!!!Oddelek: Navijanje | 1382 (1171) | Volta |
» | Novosti iz IntelaOddelek: Novice / Procesorji | 4078 (2966) | PlayTheGame |