Forum » Omrežja in internet » Prepustnost mrežne kartice komaj 1000 kb/s
Prepustnost mrežne kartice komaj 1000 kb/s
Brainstorm ::
Hi!
Kaj bi lahko bilo narobe da mi 100 MB Mrežna kartica Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC ne sprejema ali oddaja več kot 1000 kb/s, vsaj tako kaže everest, tako da zna trajat kopiranje 1gb datoteke po lokalni mreži tudi pol ure in več.
Enako je z internetno povezavo, ne oddaja in sprejema več kot 1mb/s.
Routerji, switchi v omrežju so vsi 100mb nekaj celo giga, tako da je vzrok zagotovo v moji kišti.
A je lahk vzrok v kablu ali kartici ali mogoče driverjih?
Driverjev nisem inštaliral, so jih winsi sami naložli.
Disk pa ne bremza, ker če kopiram prek usbja, gre pa do 8000 kb/s.
A je mogoče kak program za testirat mrežno, ker pri roki nimam nobene druge, da bi jo poskusu zamenjat.
Kaj bi lahko bilo narobe da mi 100 MB Mrežna kartica Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC ne sprejema ali oddaja več kot 1000 kb/s, vsaj tako kaže everest, tako da zna trajat kopiranje 1gb datoteke po lokalni mreži tudi pol ure in več.
Enako je z internetno povezavo, ne oddaja in sprejema več kot 1mb/s.
Routerji, switchi v omrežju so vsi 100mb nekaj celo giga, tako da je vzrok zagotovo v moji kišti.
A je lahk vzrok v kablu ali kartici ali mogoče driverjih?
Driverjev nisem inštaliral, so jih winsi sami naložli.
Disk pa ne bremza, ker če kopiram prek usbja, gre pa do 8000 kb/s.
A je mogoče kak program za testirat mrežno, ker pri roki nimam nobene druge, da bi jo poskusu zamenjat.
zee ::
slab kabel.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Brainstorm ::
Kabel ni vzrok, sem priklopu gor Laptopa in dela normalno.
Ali je možno da mrežna ne zmore obdelat podatkov skupaj s procesorjem ki je Intel Celeron 400 Mhz, ker je mašina precej stara okol 10 let, ide krmilnik je ata33 , mrežna pa je kr ena Sweex za 6€.
Ali je možno da mrežna ne zmore obdelat podatkov skupaj s procesorjem ki je Intel Celeron 400 Mhz, ker je mašina precej stara okol 10 let, ide krmilnik je ata33 , mrežna pa je kr ena Sweex za 6€.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brainstorm ()
amigo_no1 ::
Kolikšna je obremenjenost procesorja ko kopiraš preko mreže (task manager/performance) ?
Imaš v OSju nastavljeno hitrost mrežne kartice na auto ?
Kateri os uporabljaš ? Procesor je dovolj močan za 100 mbit/s.
Imaš v OSju nastavljeno hitrost mrežne kartice na auto ?
Kateri os uporabljaš ? Procesor je dovolj močan za 100 mbit/s.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Tomay ::
Ja ampak to še vedno ni 1000KB/s. Ata 33 spusti teoretično 33MB/s. Disk sicer precej manj ampak vseeno. Imam en star disk z prenašanje podatkov pa mi še vedno zapiše 1gb v dveh minutah preko mreže (celeron 600).
Voodoo 4Ever
Azrael ::
A je mogoče kak program za testirat mrežno, ker pri roki nimam nobene druge, da bi jo >poskusu zamenjat.
Je, na disketi/CDju z driverji od mrežne kartice.
V večini primerov gre za aplikacijo, ki dela v čistem DOSu. Za kompleten test (če začetni testi ne odkrijejo napak) rabiš še en mlinček, ki ima identično mrežno kartico, oz. ima mrežna kartica identičen chipset ter cross mrežni kabel s katerim povezeš obe mrežni kartici (čez router/switch ni dobro, saj prihaja do lažnih alarmov o napakah in tudi lahko upočasni delovanje samega omrežja).
V tem primeru moraš diagnostiko zagnati na obeh mlinčkih in programa nastaviti po navodilih, ki se sproti izpisujejo . V večini primerov so navodila in opisi zelo jasno in nedvoumno zapisani in je uporaba teh diagnostičnih programov v splošnem zelo enostavna, čeprav mogoče kdo ob omembi DOSa meni drugače.
Ugibam sicer, verjetno gre za Realtek RTL8139, ki je na noname mrežnih karticah najpogosteje uporabljen.
Je, na disketi/CDju z driverji od mrežne kartice.
V večini primerov gre za aplikacijo, ki dela v čistem DOSu. Za kompleten test (če začetni testi ne odkrijejo napak) rabiš še en mlinček, ki ima identično mrežno kartico, oz. ima mrežna kartica identičen chipset ter cross mrežni kabel s katerim povezeš obe mrežni kartici (čez router/switch ni dobro, saj prihaja do lažnih alarmov o napakah in tudi lahko upočasni delovanje samega omrežja).
V tem primeru moraš diagnostiko zagnati na obeh mlinčkih in programa nastaviti po navodilih, ki se sproti izpisujejo . V večini primerov so navodila in opisi zelo jasno in nedvoumno zapisani in je uporaba teh diagnostičnih programov v splošnem zelo enostavna, čeprav mogoče kdo ob omembi DOSa meni drugače.
Ugibam sicer, verjetno gre za Realtek RTL8139, ki je na noname mrežnih karticah najpogosteje uporabljen.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z mrežno karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 2031 (2031) | marsovcek |
» | Problem s prenosom podatkov v LANuOddelek: Omrežja in internet | 1268 (1075) | marsovcek |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5278 (4514) | Klemenn |
» | ADSL in katera mrezna kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 1768 (1526) | majk2000 |
» | kaj je boljše: INTEGRIRANA ALI PCI MREŽNAOddelek: Strojna oprema | 1324 (995) | MadMax |