» »

Windows 2003 vs. 2008 server

Windows 2003 vs. 2008 server

mchaber ::

Zanima me, če se splača nadgraditi v novejšega. Ali obstajajo tudi za 2008 triki kot so za 2003, ko si z nekaj programi in igranjem nastavitem dobil stabilen "XP"? Kako kej tečejo igre?
.

Spc ::

Windows Server 2008 je malo predelana vista tako, da ti jih ne priporočam.
Imajo iste napake kot vista .. tisto z zvokom, da ti pade hitrost omrežja za 90% in podobne stvari (stestirano z zanjo verzijo datacentra 2008).

Ostani na Windows Server 2003.
:)

kixs ::

Windows Server 2008 izide v prvi cetrtini 2008.

Rotty ::

Še malo offtopic >:D

Zanima me, če kdo ve ali bo kje v kratkem predstavitev 2008 za poslovne uporabnike? Ža tako imamo velike probleme s kompatibilnostjo vista-2003 z recimo, skriptami ali pa profili...pa me zato zanima kaj bo z kombinatoriko pri 2008!

Microsoft ::

Spc spet nekaj bluzi s svojim datacentorm, tko da ga ne prevec resno jemat...

2008ka prinas dosti novosti, da si jo je vredno pogledati in preizkusiti. Ce se splaca? Ce poznas novosti in znas te novosti tako predstaviti koncnim uporabnikom, da bo s tem narejenega kaj vec, potem vsekakor. Skratka, cisto odvisno od tega kja delas, kaj zelis. Igre na 2008ki so za otroke, tko da ti bolj tezko pomaga.

Glede izzida; uradno napovedan datum je 27. februar. Hkrati izzide SP1 za Visto.

Po lastnih izkusnjah pa lahko recem, da je Beta 3 dovolj stabilna stvar, da se lahko zacens igrat z njo in kaksne lazje, manj kriticne stvar v produkciji, vrzes na ta server. RC0 pa sem zelo zelo malo preizkusil. Vec lahko povem proti koncu leta, ko zakljucim malo obsirnejse testiranje novih komponent na namenskem serverju.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Vsekakor se bom poigral z beto, samo fino bi pa bilo, da ti nekdo pokaže zadeve, da ti ni treba odkrivati tople vode. A imata kdo v mislih, da bi kaj predstavili tudi pred uradnim izzidom?

Za zacetek, sicer dokaj star posnetek, ampak kot osnova je ok: player

by Miha

Spc ::

Spc spet nekaj bluzi s svojim datacentorm, tko da ga ne prevec resno jemat...

Ne rabite me resno jemat.
Ampak vem en hudi exploid za Windows Server 2008 - Poslušanje winampa upočasni hitrost interneta na serverju za 90%.

To sploh več ne rabiš hackat.
:D

Mavrik ::

Poslušanje Winampa na serverju? Kaj so vas na glavo vrgli ko ste bili dojenčki?

Glavna prednost 2008 proti 2003: Ne rabiš več GUIja met inštaliranega, kar zmanjša bloat.
The truth is rarely pure and never simple.

Ja, to je res hud problem, ker vsi na serverjih winamp lavfajo... Brez winampa 2003ke ni! Boh pomagi na celi crti. In ne, nisem winampa poslusal na 2008ki, skoda casa zajebancije z igrackarijo.

by Miha

Softič :D eno ?. Aja še prej pa hvala za link do te predstavitve. Ena par zelo dobrih funkcionalnosti je notri, ki nam bodo olajšale delo, še posebej terminal services. No pa nazaj k vprašanju....a MSI creator si že kaj sprobaval?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenovno dostopen ali free antivirus za win 2008 server

Oddelek: Programska oprema
131723 (1424) ABX
»

Windows 2008 R2 Problem

Oddelek: Operacijski sistemi
141488 (985) Pureforce
»

Oddaljeni BSOD

Oddelek: Novice / Varnost
355030 (2917) PrimozR
»

Windows Server 2008 za srednje izkušenega uporabnika? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1037781 (5159) Jst
»

Windows Server Longhorn Beta 3 je tu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
1188468 (5933) kronik

Več podobnih tem