Forum » Mobilne tehnologije » Windows XP na telefonu ?
Windows XP na telefonu ?
davorin77 ::
Dobil sem eno noro idejo in sicer:
preko računalnika bi na mobitel instaliral Win XP... je to možno? imam pa Sony Ericsson M600i (symbian)
No ima kdo kako idejo? je kdo to že sprobal? kako mnenje?
preko računalnika bi na mobitel instaliral Win XP... je to možno? imam pa Sony Ericsson M600i (symbian)
No ima kdo kako idejo? je kdo to že sprobal? kako mnenje?
Law_Enforcer ::
Nič lažjega... na spominsko kartico posnemi iso od Winsov in potem na telefonu inštaliraj MeđikISO za symbian (pogooglaj), mountaj windows iso v tem programu in poženi inštalacijski program.
Preverjeno deluje!
(kolegov kolega pozna sestrično od nekoga, ki je to naredil po takem postopku)
Preverjeno deluje!
(kolegov kolega pozna sestrično od nekoga, ki je to naredil po takem postopku)
davorin77 ::
@law: hvala ti!
@kronik: dobra ideja glede tega win mobile....
zanima me, če na win mobile lahko das gor programe, npr MS Visual Studio ali kaj takega...
@kronik: dobra ideja glede tega win mobile....
zanima me, če na win mobile lahko das gor programe, npr MS Visual Studio ali kaj takega...
ender ::
davorin77: za začetek se nauči v čem je razlika med osebnimi (in prenosnimi) računalniki in mobiteli - osebni računalniki temeljijo na x86 ali x64 procesorju (IA32 ali AMD64 nabor ukazov), med tem, ko v telefonih najdeš malo morje različnih procesorjev, večinoma na ARM osnovi. Tako kot na PCju ne moreš poganjati iger za konzole (razen preko emulacije), na telefonu ne moreš poganjati programov za PC (razen spet, preko emulacije - samo imajo telefoni mnogo premalo RAMa in fiksnega spomina, da bi nanje lahko naložil sodoben operacijski sistem - da ne govorimo o procesorju).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Law_Enforcer ::
Davorin77: Upam, da si moj odgovor razumel tako, kot je bil napisan (kot šala).
Kot ti je odgovoril že kronik, se boš s telefonom še najbolj približal namiznemu Windows sistemu z nakupom telefona dlančnika, ki ga poganja Windows mobile. Če se boš odločil za to varianto, ti priporočam nakup HTC Touch-a (ki ga imam sam kaka dva tedna in sem z njim zelo zadovoljen).
Povezava na uradno predstavitev HTC touch. Polno predstavitvenih videov pa imaš še na Youtube in podobnih straneh.
Kot ti je odgovoril že kronik, se boš s telefonom še najbolj približal namiznemu Windows sistemu z nakupom telefona dlančnika, ki ga poganja Windows mobile. Če se boš odločil za to varianto, ti priporočam nakup HTC Touch-a (ki ga imam sam kaka dva tedna in sem z njim zelo zadovoljen).
Povezava na uradno predstavitev HTC touch. Polno predstavitvenih videov pa imaš še na Youtube in podobnih straneh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Law_Enforcer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung SGH-i900 Omina ali Nokia N85 ?Oddelek: Kaj kupiti | 3044 (1473) | zigaorama |
» | Nakup mobitelaOddelek: Mobilne tehnologije | 5317 (4250) | Lonsarg |
» | HTC Touch2Oddelek: Kaj kupiti | 2173 (1981) | war-dog |
» | Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7674 (6382) | krneki0001 |
» | iPhone: v Franciji izbran Orange (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 6770 (6770) | Gandalfar |