» »

Priklop ruterja - problem

Priklop ruterja - problem

_bambus ::

Včeraj sem kupil ruter, ki bo dve računalnikoma omogočal dostop do onterneta(laptop + stacionarni). Sedaj pa imam težave s priklopom. Vse naredim tako kot kaže v navodilih, inštaliram program, mi pokaž tole:

Kliknem na gumz EZSetup, pa mi pokaže to

In potem se oboje izmenjava.
Mogoče ve kaj moram naredit. Sam nimam pojma.

v navodilih piše poleg še to. Use EZS Setup Wizard with one wireless client at a time. If the wireless client computer cannot discove the wirelwss router while in EZSSetup mode, shorten the distance between the client and the router.

Tonći ::

Hm! Malo bolj podrobno opiši problem! Se ti računalnik sploh nepoveže, ne dela ruter oziroma kaj ne dela! Z Asusi kot berem po forumih znajo bit včasih problemi! Desktop dela ali ne? Ker pc ne dela?

Nahitro kako se vse skupaj nastavi!
Vzameš kabel od stacjonarnega pc in ga daš v lan! V wan utakneš kabel od modema! Vspostaviš povezavo (če imaš windowse) v start > nadzornja plošča > omrežne povezave in klikneš na ikono od lokalne povezave ( v primeru da imaš statični ip iz mrežne pobrišeš nastavitve). V brskalnik vtipkaš 192.168.1.1 in vpišeš uporabniškko ime: admin geslo: admin (če nisi spreminjal). Potem, če me spomin ne vara, imaš pod Home basic nastavitve in nastaviš! Vpraša te za vrsto povezave (ovisno od ponudnika). Ko to nastaviš bi ti moral delovati internet na desktopu! Za wireless ti povem kasneje, ko nastavi zgoraj navedeno!

P.S
S temi EZSetup sem imel tudi sam težave pri svojem linksysu! Stvar sem sprobal, ker me samo zanima kako to deluje!:P Drugače vse nastavljam ročno!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tonći ()

fancy ::

ASUS je itek klump. Nabavi si Linksisa pa bo.
TOSHIBA Satelite P 200- 1JR 250Gb, 4Gb RAM
TOSHIBA Satelite v L40-18W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372343059 (43515) ignats
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

315373 (4054) Mikec17
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

586961 (5940) ...:TOMI:...
»

Domače omrežje - linija in wireless

354572 (4051) amigo_no1
»

Linksys wrt54gl in bridge

217510 (6638) BlaY0

Več podobnih tem