» »

Pomagajte prosim! Zgubljena med ponudbami laptopov...

Pomagajte prosim! Zgubljena med ponudbami laptopov...

Anirb ::

Dan! :)

Nisem popolnoma nepismena kar se tiče računalnikov ampak vseeno ne presegam nobenega povprečja in ker je moj dosedanji laptop odslužil svoje sem primorana v nakup novega...
Ko sem začela z izbiro sem bila prepričana, da vem kaj hočem vendar pa sem po celotedenskem pregledovanju takšnih in drugačnih ponudb
popolnoma zmedena:O !

Kaj bi imela? Če bi bila cena malo bolj primerna mojemu žepu...nekaj podobnega temule :P
http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=131021#0

Čeprav oblika ni ravno po mojem okusu... (kaj hočete sem pač ženska...;))

Ker pa sem na žalost malo finančno omejena... bi vas prosila za predloge...ki bolj ali manj upoštevajo sledeče:

1. Proizvajalec je meni osebno nepomemben čeprav priznam, da imam predsodke ob določenih malo manj znanih...
2. Procesor: Intel Core 2 Duo ali kaj podobnega (2048-MB DDR2 nadgradljiv do 4096-MB - to mi je pomembno!)
3.Zaslon: 17 ali več-palčni seveda s čimboljšo ločljivostjo:)
4. Trdi disk: Čimvečji!!! (To me najbolj moti pri hp-ju, ker ima malo diska v primerjavi z ostalimi - drugače bi bil najbrž kateri že moj0:) )
5. Tip optične enote: HD DVD-R enota
6.Tip grafične kartice: ATI mi je pri srcu :)) - definitivno pa ločena...
7.Zvočna kartica: Pač en zvočni sistem z Dolby :) ali pa tudi ne - proti ostalim zadevam bolj nepomembno
8.In pa standardne zadevšne kot so: Mrežna kartica, Wireless LAN 802.11a/b/g/Draft-N, Bluetooth, Modem, in pa priključki: TV Out, i.LINK (IEEE 1394), Audio I/O, AV in,USB 2.0, čitalec kartric, PC Card reža, integrirana Video kamera in mikrofon...

Tudi ZELO pomembno - čim daljše delovanje baterije!

Nebi pa se branila tudi vgrajenega TV tuner-ja in čitalca prstnih odtisov :P

Skratka tole združeno za okoli 1500 evrov je moj sanjski računalnik! :D

Hvaležna bom za vsak komentar - še bolj pa za vsak konkreten predlog!

Lep pozdrav!

MEDENA ::

5. Tip optične enote: HD DVD-R enota

kaj ti bo to? za 1500€ pozab.

opeter ::

Prevelike želje, premalo denarja.
Poglej kak Chiligreen ipd. notesnike, ki imajo 19" LCD-je.

Sicer pa zanimiva ponudba za 900 EUR: Chiligreen M670SU, 17" WSXGA+,1680x1050

Vem, da sem prezahtevna in čisto pripravljena na kompromise - problem je samo v tem, da ne vem kaj je bolj pomembno...
Seveda pa bi imela čimveč za ta denar...

v Big bangu so mi ponudili tegale: (potem pa sem tule prebrala članek o prodajalcih in kako te lahko "nategnejo":) - in sem se odločila da raje še malo povprašam za mnenje... )

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=135402

Pride baje konec mesea in bo tam okoli 1500 evrov? Meni se zdi kar ok.. Kaj pravite?

Hd enota pa sier trenutno še res ne vem kaj mi bo ampak glede na to da sem prejšnji laptop kupila samo z cd enoto in sem se potem že par let nazaj tepla po glavi, ker si nisem privoščila dvd enote me je mogoče malo strah nebi bilo s tem računalnikom podobno.

neboben ::

za 500 € manj dobiš
compal VBI
s tem da je grd
pa recimo za prenašat je zoprn
15,1 zaslon in ne 17 tko kt ti hočeš

drgač tist ko si ti pejstala je fajn mašina
jest sem ti pač dau neki, da boš lahk primerjala
če si tistih 500 € več pametno vložila

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neboben ()

kixs ::

Pa ti sploh rabis prenosnik?

Ker tvoje predlagane zverine ne bi clovek ravno vsak dan nekam nosil 8-O

Opticne enote se dajo lepo enostavno zamenjat. Tako, da zaenkrat ni prav nobene potrebe po HD DVD-R ali Blu-Ray... cez eno lepo pa bo, ce ne bo kaj drugega bolj uporabnega ;) In se za dosti boljse denarce.

lp

Sem mobilna ampak malo drugače... pol tedna na enem koncu slovenije in pol na drugem - zaradi dela. Tako da potrebujem prenosni računalnik, ni pa mi ravno pomembna teža, ker se vsepovsod pripeljem z avtom in ga pač postavim na mizo in to je to...

Kibby ::

Poglej si kakega HP Paviliona 17ko... Mislim da so zelo dobro multimedijsko opremljeni, pa stanejo manj kot 1500€...

Npr.: KLIK

pkrzic ::

Jaz imam zelo podobne zahteve kot ti pa se v zadnjem času ogrevam za HP 8710p. Stvar stane 1555 EUR, ima 17'' monitor, pa precej hiter procesor in dobro grafiko. Dobra stvar je v tem, da za dobrih 100 EUR dobiš tudi Docking station (pri cenejših prenosnikih to ponavadi ni možno).

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pkrzic ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toshiba Satellite L40-14B memory upgrade

Oddelek: Strojna oprema
6584 (555) zee
»

Reža za tv kartico pr notebook problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
111673 (1123) tonccy
»

Toshiba (prenosnik Satellite P200) zmeda

Oddelek: Kaj kupiti
52371 (2230) davy1234
»

Predstavljen ThinkPad X300

Oddelek: Novice / Procesorji
386012 (4209) link_up
»

Prosim če mi gdo lahko pomaga TOSHIBA GEFORCE FX 5600 go ???? DRIVER ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
201006 (890) dj_zupy

Več podobnih tem