Forum » Omrežja in internet » kabelski internet
kabelski internet
Windi ::
Ker v kratkem dobim kabelski internet, me zanima naslednje, če lahko na kabelski modem priključim še sestrin računalnik. Pri ponudniku teh storitev so mi rekli da to ne gre, ampak nekje sem slišal da je to možno.
Zdaj me pa zanima, če je tu kakšen mojster ki ima kaj pojma o teh stvareh? Če je to možno?
Zdaj me pa zanima, če je tu kakšen mojster ki ima kaj pojma o teh stvareh? Če je to možno?
Binji ::
Mozno, mozno. Lahko si dobis router, lahko das en star comp za ruter s ksnim Wingateom gor, lahko pa kr neposredno povezavo das sam mors se pol se mal s proxyem jebat pa se drugo ne bo delalo ko obicen net.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
salesky ::
Ojla!
Tako je zdej:
Vsaka kartica ima svojo Fizicno stevilko in ta če je vnesena v Gateway od operaterja bo delovalo drugače ne. Tako da prosi operaterja če ti da 2 IP številki tako da boš mel 2kompjuterja samo tako bo pa treba že en swich kupt.
Sam sem dobil kabel pred parimi dnevi in imam trenutno na 2 racunalnikih, kmalu še enega. :D
Tako je zdej:
Vsaka kartica ima svojo Fizicno stevilko in ta če je vnesena v Gateway od operaterja bo delovalo drugače ne. Tako da prosi operaterja če ti da 2 IP številki tako da boš mel 2kompjuterja samo tako bo pa treba že en swich kupt.
Sam sem dobil kabel pred parimi dnevi in imam trenutno na 2 racunalnikih, kmalu še enega. :D
megaubo ::
Mah ja
Sam router si kup pol pa oba prklop gor pa je.
Je pa tud varjanta da v enmu PC-ju 2 mrežne vgradiš pol pa od sestre prklopš na svojga.
:\\
Sam router si kup pol pa oba prklop gor pa je.
Je pa tud varjanta da v enmu PC-ju 2 mrežne vgradiš pol pa od sestre prklopš na svojga.
:\\
perci ::
salesky: čaki mal, a ti govoriš o mac adresah al o ip-jih? Ker mal dvomim, da bi ti kabelski operater za isto ceno dal dva ipja. Večina kabelskih operaterjev pa noče, da bi se sharalo i-net povezavo, ker jim s tem pač odžiraš biznis (če hočeš dva računala na net priklopit kup še en modem in plačuj še eno naročnino).
Drugač je pa po mojem tut najboljš en kabelski router kupt in zadeva rešena al pa eno računalo za gateway uporablat.
Drugač je pa po mojem tut najboljš en kabelski router kupt in zadeva rešena al pa eno računalo za gateway uporablat.
|GrEgOr| ::
Pa kaj komplicirat
V najboljšo mašni daš dve mrežni, pa nardiš še lokalno mrežo, ICS, gor en proxy in zadeva deluje, brez switchow, routerjev, ipd.
V najboljšo mašni daš dve mrežni, pa nardiš še lokalno mrežo, ICS, gor en proxy in zadeva deluje, brez switchow, routerjev, ipd.
perci ::
|GrEgOr|: to je že res najbl simpl, ampak tko morabit gateway mašina skoz prkloplena, če hočeš iz druge do neta dostopat, če maš pa hardwerski router pa to ni potrebno
ja samo hardwerski router pride nekaj 10K sit. Tak da ne vem če se ga ravno splača doma, na dveh mašinah met.
barbarpapa1 ::
Dekleta in fantje.
Kaj pa varianta z dvema računalnikoma, povezanima z mrežo, kabelski modem pa preko USB-ja na en računalnik? Ali bi to šlo in če ja, kako?
Pa lep dan želim
Jože
Kaj pa varianta z dvema računalnikoma, povezanima z mrežo, kabelski modem pa preko USB-ja na en računalnik? Ali bi to šlo in če ja, kako?
Pa lep dan želim
Jože
tudi če je modem povezan preko USB-ja, računalnik smatra to povezavo kot mrežno kartico. Torej je popolnoma enako kot da imaš dve mrežni (oz. en slot ti ostane :D )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)Oddelek: Omrežja in internet | 6302 (5039) | eden-X |
» | Deljenje internet povezave s pomočjo ICSa ne gre?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1344 (1171) | bastadu |
» | Domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1961 (1438) | Gandalfar |
» | dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1387) | leskovsekg |
» | mrežna-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1684 (1412) | Jinxy |