Forum » Igre » winXP&dos igre
winXP&dos igre
Aljo1 ::
Imam instalirane winXP sedaj pa hočem igrati Settlerse I in seveda ne delajo ker so pisani za DOS. Kaj storiti. Vprašanje ali lahko naredim npr.: sistemsko disketo, ki bo DOS in naj takrat zaženem igro.
No kaj bi vi naredili?
No kaj bi vi naredili?
ABX ::
Problem je v tem da stare dos igre so dostopale direktono do hardware-ja, NT sistemmi pa to programom ne omogočajo. Lahko se igraš malo po XP-jih in poskušaš razne nastavitve kot npr. compatiblity mode, dodeljevanjem prioritete in rama. Vendar to ni 100% rešitev. Najdi ene win98 in naredi boot disketo. Če še vedno ne bo delalo pa boš moral malo editirat boot disketo (autoexec.bat in config.sys).
An časi dos-a :)
An časi dos-a :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
gumby ::
Naredi eno FAT (ne FAT32) particijo in nanjo skopiraj vse, kar rabiš pod DOS-om - tudi DOS (verzija 6.2 je bila zadnja, če se dobro spomnim...). Potem naredi BOOT disk za DOS in sistem dvigni z diskete. DOS bo seveda prepoznal samo FAT particije, zato bo ta dobila črko C. Malo se poigraj z autoexec.bat in config.sys (gonilniki, itd) in uživaj v kvadratastosti:D starih iger (posebej na kakšnem 19" monitorju).
Način je malce primitiven, ampak deluje...
Način je malce primitiven, ampak deluje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualizacija obstoječega win3.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 2273 (1402) | kixs |
» | Slovenske nastavitve v MS DosuOddelek: Pomoč in nasveti | 2860 (2001) | boogie_xlr |
» | Problemi s šumniki v DOS-u (resno mislim!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2286 (2134) | nevone |
» | P133 ne gre instalirat windows OPOddelek: Pomoč in nasveti | 1568 (1294) | gumby |
» | Win XP pa dos špiliOddelek: Pomoč in nasveti | 1254 (1033) | chucki |