» »

VPN povezava med štirimi lokacijami

VPN povezava med štirimi lokacijami

andrejp ::

Torej zanima me katero opremo (routerje) kupiti, da bi omogočala VPN povezavo med štirimi lokacijami po Sloveniji. Povsod je svoj ADSL priključek, potrebovali pa bi da so vsi računalniki med seboj stalno povezani, kot da so v lokalnem omrežju. Funkcijo VPN pa bi moral v vse smeri vršiti router in ne klienti na računalnikih. Predvsem se nagibam na Linksys opremo. Mislim pa, da bi za ceno 200 EUR že lahko dobil kakšno konkretno ponudbo na en router? Vnaprej hvala za odgovore!:))

OmegaBlue ::

Odvisno od zahtevnosti gre za domače "igranje" ali kako bolj poslovno rešitev (ciljam na 20+ ljudi). Za domačo uporabo (oz ne tako intenzivno) zna VPN lepo sam naredit že WRT54GL z dd-wrt firmwarom - prav tako vsi ostali routerji, ki poganjajo dd-wrt. Poslovne rešitve so pa malo dražje ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

andrejp ::

Gre za nekoliko bolj zahtevno poslovno uporabo, za kar WRT54GL nebi bil primeren ker kot vem in kar sem se sam igral z njim je primeren za bolj domačo uporabo, pa še to je precej počasnejši prenos.
Malo sem gledal Linksys router BEFVP41 oz. kaj podobnega tam do 200 EUR, vendar ne vem kateri bi omogočal stalno povezavo. V vseh je v navodilih samo povezava s klientom, ki je instaliran na računalniku na router, jaz pa bi potreboval da se med sabo povežeta oba routerja in povežeta za seboj priključeni omrežji v VPN.

Djuro ::

Draytek 3300V (mislim, da je zastopnik Telos).
Mi sicer nimamo zvezanih skupaj, ampak imamo v centru ISA strežnik, po lokacijah pa zgoraj omenjeni router. V dveh letih, kar jih uporabljamo, še nismo imeli težav.
So pa mal dražji (govorim na pamet ca 300€).

andrejp ::

da še povem da pa vseeno ne bo šlo za nevem kako zahtevno uporabo, pa tudi proračun je malo omejen tako da me vseeno zanima za kakšno cenejšo varianto kot je omenjeni linksys oz podobno. Ker s strežnikom in routerji je sicer to zanesljiva izvedba ampak kot že rečeno malo predraga...

jan01 ::

Najpreprosteje: hamchi, drugače pa poglej za openvpn

steev ::

Mogoče kak m0n0wall.
:|

AndrejS ::

Še en glas za vigorja

Sem sprobaval tudi BEFVP41 ... samo to ni za poslovno rabo.. obešal se je 1x dnevno.

andrejp ::

mogoče kaj bolj konkretno o modelih in okvirnih cenah. Torej omenjeni linksys ni najbolj primeren?

Yacksy ::

Ena cenejša rešitev od Drayteka . To bi že bilo primerno za kako malo bolj zahtevno aplikacijo.
Shit happens

Tomay ::

Če ni denarja za ciscota, potem je po mojih izkušnjah vigor najboljša izbira. Pa za razliko od ciscota sem si ga lahko sam skonfiguriral (tunel z enkripcijo + možnost dial in vpn). Linksys se niti približno tako dobro ne obnese.
Voodoo 4Ever

Maximus ::

Še en glas za vigorja.

saule ::

Mi imamo Juniper. Zadeva dela super se mi pa zdi da je vse skupej "mal" drazje. Mi imamo enega SSG5 (se mi zdi da je ta najcenejsi) za DMZ in user VPN in pa se 2, ki sta pa ze visji razred (200+ PC, 15-20 streznikov, med 3 lokacijam). Kakor sm reku - vse dela tako kot se zagre, v letu in pol ni blo niti najmansega problema z nobenim.


Mi pa cena ni niti priblizno znana... S temi podrobnostmi se ukvarjajo v oddelku nabave :D

kekz ::

Poceni in zanesljivo: linux + strongswan (ali openswan ali freeswan)
Jaz imam tako povezano po Slo celo mrežo poslovalnic ene od naših bank. Vem pa za avstrijsko podjetje, ki ima med svojimi poslovalnicami 50.000 tako narejenih povezav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

SasoS ::

OpenWRT + tincd
Klienti (routerji) komunicirajo med sabo, ne prek centralne točke zato ne rabiš tam močne linije. Z Asusom 500GP sem dosegel hitrost tam 600KB/s z enkripcijo in lzo2 kompresijo.

ToniT ::

M0n0wall in tale zadeva je rešitev, ki se mi zdi najboljša.

Trenutno mi laufa 11 VPN-ov in dela brez problemov. Male škatle, ni hrupa, edino da jaz uporabljam na teh škatlah IPCop namesto m0n0walla, ampak to je čisto osebna odločitev.

andrejp ::

Torej nekako sem se odločil za nakup štirih routerjev Draytek Vigor 2910G. ALi im kdo kakšne koknkretne izkušnje z njimi oz. me zanimajo njegove slabosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879725 (6466) janezek67
»

Router z možnostjo VPN povezave

Oddelek: Kaj kupiti
91675 (1491) PhotoBlaz
»

Kateri Router? (nastavljanje up/down stream...)

Oddelek: Kaj kupiti
7851 (851) crniangeo
»

Router za manjše podjetje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1178054 (6109) madmitch
»

Izbira routerja za majhno podjetje

Oddelek: Omrežja in internet
393133 (2160) bastadu

Več podobnih tem