Forum » Kaj kupiti » Router z možnostjo VPN povezave
Router z možnostjo VPN povezave
PhotoBlaz ::
Kateri boljši wireless router izbrati, da bi že vseboval povezovanje dveh omrežji v skupno mrežo preko interneta (se pravi VPN direktno med routerjema preko interneta)?
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!
jan01 ::
Klasični routerji kot buffalo whr-hp-g54, whr-g125, linksys wr54gl, asus wl-520gu, wl-500gp, wl-500gw...
Na vsakega od teh lahko daš boljše firmware, ki imajo vgrajen openvpn( tomato openvpn, dd-wrt, ....)
Na vsakega od teh lahko daš boljše firmware, ki imajo vgrajen openvpn( tomato openvpn, dd-wrt, ....)
jan01 ::
@trnvpeti to je mišljeno, da netbios broadcast ne bo avtomatično deloval. Še vedno lahko uporabiš \\ip , da dostopaš do sharanih map...
Kar poglej na http://openvpn.net/index.php/documentation/faq.html
Kar poglej na http://openvpn.net/index.php/documentation/faq.html
Wl-500gP so že trenutno v uporabi z originalnim firmwarom, se pa rahlo otepam nameščanja neoriginalnih FW-jev.
Torej na katerem FW-ju se da vse grafično nastaviti in vsebuje VPN povezavo?
Naj se javi kdo, ki to VPN stvar že prakticira prosim.
Torej na katerem FW-ju se da vse grafično nastaviti in vsebuje VPN povezavo?
Naj se javi kdo, ki to VPN stvar že prakticira prosim.
fosil ::
Svetujem ti, da si malo pogledaš hamachi vpn
Zelo enostaven za instalacijo in uporabo.
Zelo enostaven za instalacijo in uporabo.
Tako je!
gokky ::
Sam ravno zaradi solidno izvedenega VPN že v originalnem FW (in delno tudi strojne podpore za kodiranje) uporabljam serijo Draytek Vigor. Vzpostavitev VPN je preprosta, možno je nastaviti tako client-to-VPN, kot tudi VPN-to-VPN.
Gokky, kater usmerjevalnik točno pa uporabljaš? Mi bi predvsem potrebovali dostop VPNRouter - VPNClient in mora omogočati dostop do SQL baze in ostalih računalnikov v glavnem omrežju. Ne potrebujemo več kot 5 vpn dostopov.
Vigor 2200VG bi verjetno bil že dovolj dober za obvladovanje naših želj po moji raziskavi? Drži? Ali predlagaš kaj boljšega?
Hvala!!
Vigor 2200VG bi verjetno bil že dovolj dober za obvladovanje naših želj po moji raziskavi? Drži? Ali predlagaš kaj boljšega?
Hvala!!
gokky ::
Doma imam 2910VGi, v firmi imam eno 5500-ko in eno 2900-ko (že ven iz prodaje), na terenu pa v glavnem 2200-ke (tudi že ven iz prodaje, na nove lokacije gre 2110, ki pa ima samo 2 VPNja).
Za tvoj primer bi ti predlagal 2910 serijo, s tem, da jo potrebuješ samo na lokaciji, kamor se bodo prijavljali. Klienta namreč mirno izvedeš v Winsih (če ti policy to dopušča). Če mi malo oblj razložiš (lahko v ZS), bom znal tudi bolje povedati.
Za tvoj primer bi ti predlagal 2910 serijo, s tem, da jo potrebuješ samo na lokaciji, kamor se bodo prijavljali. Klienta namreč mirno izvedeš v Winsih (če ti policy to dopušča). Če mi malo oblj razložiš (lahko v ZS), bom znal tudi bolje povedati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14514 (6081) | Blisk |
» | VPN in podobnoOddelek: Omrežja in internet | 1155 (990) | NeMeTko |
» | M0n0wall - Captive portal - Oddaljena dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 2266 (1906) | ELEKTROLJUB |
» | Povezava dveh računalnikov preko interneta kot LAN?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3320 (3076) | t3hn0 |
» | VPN povezava med štirimi lokacijamiOddelek: Omrežja in internet | 2046 (2046) | andrejp |