Forum » Pomoč in nasveti » WLAN monitoring
WLAN monitoring
Shatzy ::
Zdravo vsem,
potreboval bi program za monitoring wlan omrežja. Sem na študiju v tujini in s cimri si delimo 24mbit linijo. Mam dve vprašanji.
1. Kako izmeriti hitrost tako hitre povezave, ob dejstvu da disk piše s hitrostjo približno 8 mbps. Kako hiter je RAM?
2. Obstaja kak program, ki bi mi omogočal pregled na porabo in omejitev bandwidtha posameznega računalnika iz centralne lokacije?
Router je Xavi X7868r+.
LP in hvala!
A
potreboval bi program za monitoring wlan omrežja. Sem na študiju v tujini in s cimri si delimo 24mbit linijo. Mam dve vprašanji.
1. Kako izmeriti hitrost tako hitre povezave, ob dejstvu da disk piše s hitrostjo približno 8 mbps. Kako hiter je RAM?
2. Obstaja kak program, ki bi mi omogočal pregled na porabo in omejitev bandwidtha posameznega računalnika iz centralne lokacije?
Router je Xavi X7868r+.
LP in hvala!
A
OmegaBlue ::
Če ti disk piše z 8 mbps imaš pa zelo, zelo bogi disk. Diski prenosnikov v povprečju brez problema zapisujejo okoli 22MB/s (ne mbit), desktop pa recmo kar nekje med 35-40MB/s. Glede na to da 24mbit linija doseže maksimalni teoretični prenos pri okoli 2MB/s... dvomim da ti disk tako počasi dela, da ne bi mogel zapisovat. Glede rama DDR2 PC2-5300 pri svojih 333 (666 DDR) MHz prebavi približno 5.2 GB/s seveda je vse odvisno od tipa rama ki ga imaš.
Program, ki bi centralno nadzoroval s tvoje kište.. ne ne obstaja - razen če bi naredil ICS/routing čez tvojo mašino kar je pa traparija. Lahko bi pa linijo razdelil direktno na routerju če stvar to omogoča.
Program, ki bi centralno nadzoroval s tvoje kište.. ne ne obstaja - razen če bi naredil ICS/routing čez tvojo mašino kar je pa traparija. Lahko bi pa linijo razdelil direktno na routerju če stvar to omogoča.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utorrent prepočasen download (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9231 (8152) | MrStein |
» | internet speedOddelek: Pomoč in nasveti | 4018 (3300) | AC_DC |
» | Google Fiber na voljo končnim uporabnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 24651 (21232) | fiore |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9436 (5665) | Pyr0Beast |
» | kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7138 (5459) | Soprano |