Forum » Loža » Pokanje členkov
Pokanje členkov
DimmniBurek ::
Pred enimi 7 leti sem se navadil pokat prste. Prvo mi je recimo vsak prst počil enkrat. Zdej pa mi vsak poči ene 5-6×. Probavam se odvadit, samo že avtomatsko pokam. zanima me tisti ki ste nehali, je stanje kaj boljše? Imam občutek, da mam totalno razmajane prste, poleg tega se mi dozdeva da mam premalo moči v prstih.
Any suggestions?
Any suggestions?
There Is No Stronger Drug Than Reality
dukenukem ::
ja zdj k to že avtomatsko delaš je težko nehat,probi nehat,maš modele k pokajo z vratom in z vsem okončinam ,prov smešn zgleda k ,se prime z eno roko pod brado z drugo na vrh glave in začne glavo trgat seb sam da poka
rdecaluc ::
Heheh , tudi meni se to dogaja ... pa ne vm kako nehat. Ali je to škodljivo če delaš?
Est modus in rebus. ,typos
Hehe, dlan, če jo prepognem poči, VSAKIČ. Če prepogibam zapestje zmeraj poka, ko iztegnem komolec poči, vrat vsake tolko, ko delam počepe poka, ko zjutraj vstanem in se pretegnem poka, hrbtenica da ne govorim, trrrr čez celo, prsti na nogah, stopala, gležnji, kolena. Kaj mi ne poka?
Samo najbolj me skrbijo prsti...
Samo najbolj me skrbijo prsti...
Primoz78 ::
Mene boli vrat (stara poskodba zaradi prometne nesrece) pa vsako jutri morem najprej si vrat razgibat (da poci) potem se sele dan zacne...dokler mi ne poci pa me prav tisci v vratu in boli...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
jrtjtejtt ::
Men pokajo gležnji, kolena, lakti in prsti. Mislim da ma to neko vezo s sklepno tekočino, nism pa sigurn. Če te nič ne boli, pol verjetno ni panike. Če te zlo skrbi pejd dohtarju.
mspiller ::
To pokanje v prstih baje niti ni tako nedolzno. Namrec problem je, ker se ti ob pokanju poskodujejo zivci in se ti potem v starosti npr. dosti bolj tresejo roke. Koliko je to res ne vem, sem se pa drugace ze davno nazaj odvadil tega.
nastyboy ::
Kolker ti je zdej smešno se ti na stara leta ne bo več zdelo. Obrablja se hrustanc, pa živci trpijo (kot je en zgoraj napisal). Pojdi na posvet k zdravniku. Pa odvadi se tega.
LP
LP
Horsechoker ::
Pokanje gležnjev itd. naj bi se dogajalo zaradi ohlapnih sklepov. Rešitev so vaje namenjene ojačanju ligamentov itd...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
mtosev ::
jaz jih vedno pokam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Fizikalko ::
Meni poka vse živo:
- vsak prst na roki na ene 4-5 načinov
-levo zapestje non stop in to na tri načine
- prsti na nogah
-vrat na ene 4 načine
- kolena
- hrbtenica, če se pretegnem orenk nazaj, poči v rafalu
- vsak prst na roki na ene 4-5 načinov
-levo zapestje non stop in to na tri načine
- prsti na nogah
-vrat na ene 4 načine
- kolena
- hrbtenica, če se pretegnem orenk nazaj, poči v rafalu
BigWhale ::
Jaz lahko pokam samo s prsti. Ce mi drugje kaj poci je to zgolj slucajno. Vcasih mi poci koleno.
Karaya 52 ::
To "razgibavanje" prstov je škodljivo. Nekoč sem to naredil pred profesorico klavirja. Ženska je dobila nek histeričen napad in mi namenila 15 minut predavanja zakaj se tega ne sme delati.
mtosev ::
In zakaj ne?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Samo res... lahko bi vsaj na kratko opisal kaj je tako škodljivega. No, sej valda, ne dvomim da je koristno če kr neki poka, pa vseeno
whatever ::
Pokanje s clenki ni skodljivo. No, razen ce dobi kdo zraven pri poslusanju pokanja histericni napad.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
gruntfürmich ::
tudi meni je profesorca klavirja prepovedala pokanje s členki. menda ni uredu. osebno mi pa je zelo fajn s kolenom pokat
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Infinity ::
js osebno vem d se ne počutm dobr če si zjutrej k se ustanem ne pretegnem in ne popokam ramen hrbtenice in pa vratu če tega ne nardim me ceu dan use boli in nism za nobeno rabo
Blum ::
jst pokam z glavo, komolci, v kolenih ucas pokne, pa prsti na rokah. in se nic ne prijemam z roko za glavo pa obracam... (kot je rekel dukemnukem)
drgac pa pokam zto ker imam potem bolj "prost" obcutek, nic me ne "špona". se nocem odvadit :)
drgac pa pokam zto ker imam potem bolj "prost" obcutek, nic me ne "špona". se nocem odvadit :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blum ()
Jest se morem tudi večkrat na dan mal pretegnt, predvsem vrat in ledveni del hrbta. Prste pa upam da se bom čisto odvadil, zdej že manj, vendar imam čuden občutek "zračnosti" v prstih
marsovcek ::
>>Namrec problem je, ker se ti ob pokanju poskodujejo zivci in se ti potem v starosti npr. dosti bolj tresejo roke.
Tukaj sem se pa dobro nasmejal . Prstni živci gredo _okrog_ sklepa in četudi bi bili poškodovani, to ne bi vplivalo na tresenje.
Bolj resna razlagi sta dve. Skupna jima je ugotovitev, da pri določenih gibih nastane v sklepu podtlak. Potem se po eni mehki del sklepne ovojnice uviha v sklep in na hitro iztegne. Ob tem zavibrira -> zvok.
Po drugi zaradi podtlaka v sklepni tekočini nastane mehurček, ki se kmalu razpoči -> zvok.
Pokanje sklepov ne povzroča kasnejše obrabe, lahko je pa povezano z bolj ohlapnimi vezmi, zatekanjem prstov in šibkejšo močjo prijema (čeprav mi mehanizma zadnjih dveh posledic nista jasna ).
Opažanje, da brez jutranjega pokanja cel dan nisi gibljiv, bi jaz bolj povezal z razgibavanjem - torej: brez jutranjega razgibavanja si cel dan trd, pokanje je le stranski pojav. IMO.
Tukaj sem se pa dobro nasmejal . Prstni živci gredo _okrog_ sklepa in četudi bi bili poškodovani, to ne bi vplivalo na tresenje.
Bolj resna razlagi sta dve. Skupna jima je ugotovitev, da pri določenih gibih nastane v sklepu podtlak. Potem se po eni mehki del sklepne ovojnice uviha v sklep in na hitro iztegne. Ob tem zavibrira -> zvok.
Po drugi zaradi podtlaka v sklepni tekočini nastane mehurček, ki se kmalu razpoči -> zvok.
Pokanje sklepov ne povzroča kasnejše obrabe, lahko je pa povezano z bolj ohlapnimi vezmi, zatekanjem prstov in šibkejšo močjo prijema (čeprav mi mehanizma zadnjih dveh posledic nista jasna ).
Opažanje, da brez jutranjega pokanja cel dan nisi gibljiv, bi jaz bolj povezal z razgibavanjem - torej: brez jutranjega razgibavanja si cel dan trd, pokanje je le stranski pojav. IMO.
Avby ::
Pokanje je morda tudi znak, da je lahko kaj narobe? Zdaj če res, kot nekateri pišete pokate podolgem in počez bi jaz vseeno vam priporočal, da malo več pozornosti namenite temu in povprašate kakšnega strokovnjaka o tem?
Morda ni kaj z telesno aktivnostjo ali prehrano OK? Pomoje, da ni normalno, da bi ful pokal v vseh sklepih telesa, hrbtenici, prstih...
Morda ni kaj z telesno aktivnostjo ali prehrano OK? Pomoje, da ni normalno, da bi ful pokal v vseh sklepih telesa, hrbtenici, prstih...
Že res da sem bil včasih bolj zavaljen, len prasec, ampak zdaj(7-8mesecev) se pa zelo aktivno ukvajram s športi(4-6×na teden po vsaj eno uro) in zelooo pazim kaj jem, pa vseeno pokam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hladilnik BEKO - pokanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13947 (6410) | RED_line |
» | Kam silvestrovat - brez pokanja?Oddelek: Loža | 7252 (4903) | scipascapa |
⊘ | Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 73770 (55536) | dzinks63 |
» | Pokanje v kolkuOddelek: Loža | 4811 (4532) | PacificBlue |
» | Nov zakon o uporabi pirotehničnih sredstev (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14704 (10565) | Pyr0Beast |