Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

cnZz ::
Res Dr_M?
Čudno potem zakaj nekateri dosegajo večje herze pri navijanju in tudi različne temperature. Pa tudi kot vem Club3D kartice imajo baje neke drugačne rame notri ki so malo slabši od drugih.
Jap res čudna zadeva tole ne?
Čudno potem zakaj nekateri dosegajo večje herze pri navijanju in tudi različne temperature. Pa tudi kot vem Club3D kartice imajo baje neke drugačne rame notri ki so malo slabši od drugih.
Jap res čudna zadeva tole ne?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

nekikr ::
Dj ne prbiji model. Club3D ima čisto enake rame kot BFG, Gigabyte...
Ti povem kako okvirno izgleda "proizvodnja" 8800GT kartic?
Nvidia pošlje 10.000 kartic BFGju. Ta jih prepakira v svojo embalažo in na kartico nalima svoj logo.
Nvidia pošlje 10.000 kartic XFXu. Ta jih prepakira v svojo embalažo in na kartico nalima svoj logo.
Nvidia pošlje 10.000 kartic Club3Dju. Ta jih prepakira v svojo embalažo in na kartico nalima svoj logo.
...
Preverjeno pri viru.
VSE kartice so trenutno iste (ok, niso, embalaža je čisto druga)
Ti povem kako okvirno izgleda "proizvodnja" 8800GT kartic?
Nvidia pošlje 10.000 kartic BFGju. Ta jih prepakira v svojo embalažo in na kartico nalima svoj logo.
Nvidia pošlje 10.000 kartic XFXu. Ta jih prepakira v svojo embalažo in na kartico nalima svoj logo.
Nvidia pošlje 10.000 kartic Club3Dju. Ta jih prepakira v svojo embalažo in na kartico nalima svoj logo.
...
Preverjeno pri viru.
VSE kartice so trenutno iste (ok, niso, embalaža je čisto druga)

cole-22 ::
Dej nehite tople vode izumlat!!!
Kartice so VSE iste. VIZUALNO! Imejo isti hladilnik isto postavitev na grafični...
Samo to NE pomeni, da se VSE isto navijajo! Ker se nekateri GPU/rami navijajo bolje/slabše od drugih! Čeprav so VSI G92 in imajo iste rame! Važno je, da ČIP dela ne default frekvenci. Se pravi na 600/900. In če čip ni stabilen na 615/915 njih boli kura*! Važno, da dela na default. In sedaj nekatere firme imajo v osnovi gor čipe, ki so malo bolj navijaško podkovani.
Sam sem stestiral 4 različne firme od tega par kosov Gainwarda. Gainward se je od vseh firem najslabše navijal (več kosov gainwarda sem sprobal). Najbolje so se obnesle BFG, Club3D, in Asus.
In ne se delat pametne! Zakaj gre potem nekomu kartica na 740/1040 nekomu pa samo na 680/950, če je vse isto in nima veze kaj kupite?
Kartice so VSE iste. VIZUALNO! Imejo isti hladilnik isto postavitev na grafični...
Samo to NE pomeni, da se VSE isto navijajo! Ker se nekateri GPU/rami navijajo bolje/slabše od drugih! Čeprav so VSI G92 in imajo iste rame! Važno je, da ČIP dela ne default frekvenci. Se pravi na 600/900. In če čip ni stabilen na 615/915 njih boli kura*! Važno, da dela na default. In sedaj nekatere firme imajo v osnovi gor čipe, ki so malo bolj navijaško podkovani.
Sam sem stestiral 4 različne firme od tega par kosov Gainwarda. Gainward se je od vseh firem najslabše navijal (več kosov gainwarda sem sprobal). Najbolje so se obnesle BFG, Club3D, in Asus.
In ne se delat pametne! Zakaj gre potem nekomu kartica na 740/1040 nekomu pa samo na 680/950, če je vse isto in nima veze kaj kupite?

Cveto ::
Eh, razlika je pomoje bolj med posameznimi čipi kot pa med prizvajalci. Dosedaj sem v bistvu edino pri Zotac AMP kartici zasledil da naj bi imela druge rame gor.
Sicer pa velja tudi: bolje Club3D v roki (ok, računalniku) kot zotac na strehi (oziroma še na kitajskem), hehe.
Sicer pa velja tudi: bolje Club3D v roki (ok, računalniku) kot zotac na strehi (oziroma še na kitajskem), hehe.

Mr.B ::
Vse kartice so iste !
Če pa ti malo bios spreminajš, dobiš druge rezultate....zato pa se nekatere bolje navijao...
Sej se v Sloveniji veliko zdi 50.000 ampak toliko so relativno male serije na svetu.
Malo poglej serijsko številko, pa bo jasno...
Če pa ti malo bios spreminajš, dobiš druge rezultate....zato pa se nekatere bolje navijao...
Sej se v Sloveniji veliko zdi 50.000 ampak toliko so relativno male serije na svetu.
Malo poglej serijsko številko, pa bo jasno...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Aja, pa še to: thnx ALIEn3001, odrešil si me muk ali naj vzamem Radeona ali čakam na 8800GT!

cnZz ::
Nvidia pošlje kartice drugim podjetjem oni pa samo nalimajo svoj logo... ITAK!
In ta podjetja nimajo nikakršne konkurence med sabo in kar brez posebnega razloga so nekatere cenejše.
ITAK!
In ta podjetja nimajo nikakršne konkurence med sabo in kar brez posebnega razloga so nekatere cenejše.
ITAK!
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cnZz ()

Dr_M ::
ubistvu dela foxxcon te graficne, pa baje nej bi jih se flextronics.
vse te kartice so narejene po referencnem dizajnu, tko da ti lohk ze to neki pove.
se pa res kdaj pa kdaj najde ksn proizvajalec, ki nardi svoj dizajn in pac dela po svoje. se zgodi, ampak zelo poredko.
vse te kartice so narejene po referencnem dizajnu, tko da ti lohk ze to neki pove.
se pa res kdaj pa kdaj najde ksn proizvajalec, ki nardi svoj dizajn in pac dela po svoje. se zgodi, ampak zelo poredko.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Kaj misliš, da Enermax, Chieftec, Thermaltake, in podobni vsi delajo napajalnike, ali samo limajo nalepke.
Zagotovo je razlika tudi za kateri trg je delan napajalnik...
Zavedajte se, da je 50k majhna količina, in ni ekonomsko izvedljivo, da bi nekdo šel na 10k kosov spreminjati linijo samo za drugega proizvajalca...
Enako je bilo z ulto, ki je dejanko enaka navadni ...
Zagotovo je razlika tudi za kateri trg je delan napajalnik...
Zavedajte se, da je 50k majhna količina, in ni ekonomsko izvedljivo, da bi nekdo šel na 10k kosov spreminjati linijo samo za drugega proizvajalca...
Enako je bilo z ulto, ki je dejanko enaka navadni ...

Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

JIM22 ::
In privzeta cena je 300€.
Res svašta.

Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)

Xtra ::
No, ker sm se bl svez over clocker me pa neki zanima.Kko veš od česa dobivaš razne zmazke po ekranu, pa zarad česa prekine test.Shader, memory, core clock?
Aja, pa če komu ni odveč, bi prosu, d da link do unga ati tool-a sm gor.Rekl so mi da je kr fin za navijat.Baje da sam do meje grafe navije, res?
LP
Aja, pa če komu ni odveč, bi prosu, d da link do unga ati tool-a sm gor.Rekl so mi da je kr fin za navijat.Baje da sam do meje grafe navije, res?
LP
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...

Če sliko začne trgat, nastane "šahovnica" je kriv ram. Če slika samo zmrzne je kriv GPU ali shader.
Navijaj postopoma. Samo eno stavr. Ko prideš na MAX začni z drugo.
Navijaj postopoma. Samo eno stavr. Ko prideš na MAX začni z drugo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cole-22 ()

JIM22 ::
Tako je kot vam je rekel cole. Sem včeraj prebral, da je en nastavo take frekfence kot cole al nekdo, ki je dosego res dobre frekfence grafe in da mu ni delalo. Kdo ne ve osnov, nej se prvo mal nauči in se pol spravi navijat. Naj vam še enkrat rečem, da ne gre vsaka komponenta enako, lahko gre več, lahko gre majn, sami morate pa najdet max grafe in vsake komponente in ne kar neki kopirat nastavitve, ker včasih ne bo delalo vredu pri vas.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Pri določeni trgovini imam rezervirano eno GT kartico. Ker je ne rabim jo lahko kdo kupi v mojem imenu. Prvi, ki se javi dobi.
Računam procente
Bo treba dat za en pir
Računam procente

Bo treba dat za en pir

Xtra ::
Jst jo že mam, pa te vseeno povabm na pjačo
LP

LP
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,

keworkian ::
Jaz se vedno zagreto cakam od demise.si. Prej sem se veselil, sedaj pa to veselje pocasi pada.
Obscenities in B-Flat

Tr0n ::
Heh, pozabi na Demise. Funtech, BB (tukaj na forumu imas dva, ki ti lahko rezervirata) ali v skrajnem primeru kak Mlacom.
Drugace bos se cakal. :)
Drugace bos se cakal. :)

Horsechoker ::
GT-ja ne bo do sredi decembra, Funtech pravi, da naslednja pošiljka HD3870 pride sredi decembra...Vse komponente imam razen grafične, toliko o veselem decembru zame.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Tr0n ::
Jaz sem si graficno naroco pri vseh online trgovinah, ki so kaj vredne, ter si jo rezerviral, kjer je to mogoce.
Ko je zadeva prisla, sem jo vzel pri prvem, ki jo je imel. V nasprotnem primeru bi se danes cakal.
Ko je zadeva prisla, sem jo vzel pri prvem, ki jo je imel. V nasprotnem primeru bi se danes cakal.

Ma dej nehite že jokat. Ko vam pa človek napiše, da vam lahko zrihta kartico se pa nekateri delate debile prek ZSja.

Jest sem tud najprej naročil pri demise.si in pri elektronika.si, pa sem hitro videl, da ne bo nič iz tega, še sploh ker se je po parih mailih tip nehal odzivat na moja sporočila. Natosem uporabil slo-tech zveze in od včeraj je kartica v mojem compu, tako da je to definitvno najbolj zanesljiva varianta.
3870 tudi ni več? Mislil sem da jih ne bodo tako razgrabili! No, jest sem z tistim ki sem ga imel naročenega pomagal enemu Slo-techovcu, tako da sem vsaj malo vrnil uslugo! );
3870 tudi ni več? Mislil sem da jih ne bodo tako razgrabili! No, jest sem z tistim ki sem ga imel naročenega pomagal enemu Slo-techovcu, tako da sem vsaj malo vrnil uslugo! );

Ja, prov res. 10 se jih pritožuje da na demise.si ne morjo nič dobit, pa se potem vseeno najde še enajsti in isto pravi. Vmes smo pa nekateri pridno tipkali kje in kdaj bo kakšna zaloga...upam, da se boste v življenju bolje znajdli kot tle, ker drugač ga boste najeb** :-)

kotnikd3 ::
hahahaha informacija od Demise.si po mailu
hah
jst sm jo naročil v četrtek pred 3 tedni. vsak dan so mi rekli......"ju3 dobimo oz. 1x ta teden".
jst mam tam grafo rezervirajo, dobim prvi 100%.......ampak sem jo naročil na oc-lab2/plastron, ki so mi jo danes poslali, tak da jo ju3 dobim.
če kdo rami 8800gt, naj pošlje ZS, tak da spremenim podatke pošiljke pri Demise.si nanjga

jst sm jo naročil v četrtek pred 3 tedni. vsak dan so mi rekli......"ju3 dobimo oz. 1x ta teden".
jst mam tam grafo rezervirajo, dobim prvi 100%.......ampak sem jo naročil na oc-lab2/plastron, ki so mi jo danes poslali, tak da jo ju3 dobim.
če kdo rami 8800gt, naj pošlje ZS, tak da spremenim podatke pošiljke pri Demise.si nanjga

nimr0d ::
meni so danes poslali mail (demise) napisali so da naj bi prišle do konca tega meseca, čene pa 18. decembra...

Zheegec ::
Hehe, to je pa res že smešno :)
Ostale trgovine pa že 3 pošiljke dobile vmes
Še vedno poizkušam dobiti 5kom 8800GT (ta teden!?!?), drugače pa pač čakamo na ~20. 12.
Ostale trgovine pa že 3 pošiljke dobile vmes

Še vedno poizkušam dobiti 5kom 8800GT (ta teden!?!?), drugače pa pač čakamo na ~20. 12.

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

SepoX ::
Pa vi ste res hecni. Kot da obstaja v Slo samo Bigbang in internetne štacune. Pri nas v Nm ima na primer Belbled iz Otočca GT na zalogi...

Zheegec ::
To je pa res lahko vedeti, če je še na ceniku nimajo...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

8800GT pride spet 20.12, omejene količine
3870 pride spet 15.12, mejene količine
pa ne smem povedat da 20.12 pride še 8800GTS 512MB, omejena količina, previsoka cena
3870 pride spet 15.12, mejene količine
pa ne smem povedat da 20.12 pride še 8800GTS 512MB, omejena količina, previsoka cena

pa so eni pluval po nvidi zaradi slabe dobavljivosti. ati ni nic boljsi. upam, da si bodo uni pametnjakovici jezik odgriznili.

keworkian ::
Ocitno bom res moral nekomu rect da jo zrihta :\. In ne za 300 eurov prokleti europoziralci SRAM NAJ VAS BO. :>
Obscenities in B-Flat

kmetek ::
Comshop je dobil omejeno količino:
SAPPHIRE 3870
EVGA SC 8800GT
dobi pa še nekaj kosov BFG OC2, ki pa 100% ne bo tok draga kakor pri CHIPTRADE-u!
SAPPHIRE 3870
EVGA SC 8800GT
dobi pa še nekaj kosov BFG OC2, ki pa 100% ne bo tok draga kakor pri CHIPTRADE-u!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

GrimReaper ::
Ko sem že mislu da je dovolj Chieftec 420W, mi ob cold bootu (ko spim ugasnem za ene 6 ur, dons na mojo žalost sam 5) zažene sistem z 200FSB, tko da moram v BIOS pa FSB pa rame še enkrat nastavljat. Enermax 500W bi moral rešit problem, sj tale Chieftec mi je še Semprona pa eno 9600Pro poganjal.
Sistem sem mel pa nenavit ravno ob igranju 2/3 Crysisa, edina stvar do sedaj ko sploh rabi navit CPU.
Sistem sem mel pa nenavit ravno ob igranju 2/3 Crysisa, edina stvar do sedaj ko sploh rabi navit CPU.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

D-factor ::
Comshop dobi grafike predvidoma do tega petka na police...
zaloge pa bodo zal omejene (beri: ni kartic za dobavit v vecjih kolicinah)...
zaloge pa bodo zal omejene (beri: ni kartic za dobavit v vecjih kolicinah)...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: D-factor ()

Hm, meni ravno tak Chieftek lep poganja dokaj podobno konfiguracijo kot tebi (glej spodaj), tudi z navito grafično...
Res pa je da ni bil sistem še nikoli več kot par minut ugasnjen odkar imam 8800GT.
Res pa je da ni bil sistem še nikoli več kot par minut ugasnjen odkar imam 8800GT.

GaS ::
Sam ti Mr.B pa si en tiček, a? Kot da nisem že v temi 3870 vs GT prilimal tega testa. Plus da imaš že tam take komentarje, katere vsak malo vešč overclocker(ali pa tudi ne) pogleda začudeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5668 (4510) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5425 (4417) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8917 (8004) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1951 (1951) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13087 (13087) | PrimozR |