Forum » Strojna oprema » Hub vs. Switch
Hub vs. Switch
BigFoot ::
zdravo
zanima me kakšna je sploh razlika med hubom in switchem. vam da switch služi tudi kot hub.
doma imam dva PCa, ki nista v mreži, hočem ju povezat med seboj (in ju priklopit na ADSL, zaenkrat mam na ADSLu samo enega), pa me zanima ali se mi splača kupit switch (in zakaj) ali je hub čisto zadosti.
zanima me kakšna je sploh razlika med hubom in switchem. vam da switch služi tudi kot hub.
doma imam dva PCa, ki nista v mreži, hočem ju povezat med seboj (in ju priklopit na ADSL, zaenkrat mam na ADSLu samo enega), pa me zanima ali se mi splača kupit switch (in zakaj) ali je hub čisto zadosti.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
andrej ::
hub je cisto dovolj za tvoj primer. glavna razlika je, da si pri hubu vsi delijo bandwidth in broadcasti grejo na vse porte, pri switchu pa se naredi direkt povezama med dvema portoma. To pride v postev pri bolj obremenjenih mrezah, za doma pa je hub vec kot dovolj. edino ce bos mel kak lan party se ti splaca vzet switch. Pa tudi razlika v ceni ni vec tako velika...
Dami ::
Že 100x obdelana tema. Če še nisi nič kupu, pol kup switch (pa magar sam 5 portni), če pa že maš hub pol ga pa obdrž.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako omrezit-switch samo z dvema port-oma ali kaj drugega?Oddelek: Strojna oprema | 805 (764) | aleksander10 |
» | Kaj vse rabim za en small LAN Party?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3305 (2642) | dex |
» | katero mrežno kartico??Oddelek: Kaj kupiti | 1222 (1052) | Mercier |
» | HUB vs. SWITCHEROddelek: Kaj kupiti | 1421 (1281) | hipo |
» | Razlika med HUB in ...Oddelek: Strojna oprema | 2918 (2761) | andrej |