Forum » Strojna oprema » kako omrezit-switch samo z dvema port-oma ali kaj drugega?
kako omrezit-switch samo z dvema port-oma ali kaj drugega?
robinzon ::
Moj problem je sledec:
na internet(adsl) se povezujem preko software routerja(v mrezi smo stirje).
v moji sobi je prikljucek za samo en racunalnik. rad bi si omislil se enega, ki bi ga uporabljal samo za p2p programe...
Nevem kako naj omrezim ta dodatni racunalnik. A naj kupim se en switch (se mi zdi kar malo draga varijanta) al kako bi zadevo resil, da bi lahko z obema istocasno, vcasih samo z enim, bil povezan na internet.
ta dodatni racunalnik ne bo vedno prizgan tako, da tisti conection sharig v windowsih odpade verjetno.
na obeh racunalih so win xp.
na internet(adsl) se povezujem preko software routerja(v mrezi smo stirje).
v moji sobi je prikljucek za samo en racunalnik. rad bi si omislil se enega, ki bi ga uporabljal samo za p2p programe...
Nevem kako naj omrezim ta dodatni racunalnik. A naj kupim se en switch (se mi zdi kar malo draga varijanta) al kako bi zadevo resil, da bi lahko z obema istocasno, vcasih samo z enim, bil povezan na internet.
ta dodatni racunalnik ne bo vedno prizgan tako, da tisti conection sharig v windowsih odpade verjetno.
na obeh racunalih so win xp.
sash ::
ja kolk pa ti misliš investirat da ti je že switch ki košta 5 al 6k (videl v comtronu) preveč
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Zheegec ::
Če imaš malo PCjev ni velike razlike. Hub pošlje paketke ki jih dobi na vse svoje porte, switch pa pogleda v header paketka in če je IP poznan, pošlje točno na ta IP.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
aleksander10 ::
ALIEN3001: Tale tvoj odgovor drži samo delno. Če pogledaš je HUB na OSI/ISO tabeli v Layer-ju 1, switch pa v Layer-ji 2. Layer 2 nima pojma o kakšnih IP-jih in drugih Layer 3 protokolih. Switch resnično pošlje unicast promet smo tistemu kateremu je namenjen in to glede na destination MAC naslov, ki se ga je naučil. MAC naslove ima shranjene v MAC tabeli. Če je broadcast pa pošlje zopet na vse porte razen na tistega iz katerega je broadcast dobil.
Aleksander
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne razumem teh naslovov IP :)Oddelek: Omrežja in internet | 11441 (10109) | SasoS |
» | SwitchOddelek: Omrežja in internet | 1561 (1340) | bajker |
» | MAC - IPOddelek: Omrežja in internet | 5042 (4757) | korenje_ver2 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4879 (4398) | SasoS |
» | gateway, router, ipchains, ipmaskerada......Oddelek: Pomoč in nasveti | 1483 (1358) | Gh0st |