» »

ročno obojestransko printanje na laserskem printerju

ročno obojestransko printanje na laserskem printerju

Ashrack ::

Ali pri laserskem printerju velja enako da lahko naprintan list pac obrnes in ti zatem se sprinta na drugo stran kot se to pocne pri INKJET tiskalnikih?
....

bosmla ::

NE!
Pri laserskem tiskalniku je postopek drugacen. Najprej natiskas prvo stran vzames papir iz tiskalnika ga polozis (najbolse) na tla ali pac na povrsino kjer imas okoli vec prostora ga optezis z nekaj tezkimi knjigami - in sedaj najpomemnejse - si poisces primernega partnerja ali parnerko in se gresta okoli obtezenega lista malo sprehajat - ce bos na sprehodu uspesen v dvorjenju se bos listu posvetil cez uro ali dve (se zgodi tudi da komaj naslednji dan, ampak ni nic narobe) - no ko imas spet cas se posvetis se tiskanju druge strani.

A. Smith ::

Liste tiskalnik resnično nekoliko skrivi, ampak če jih je dovolj se to sploh ne pozna, če jih je malo, pa poravnaš vsakega posebej. "Obojestranske" opcije pri laserskih tiskalnikih nisem zasledil, je pa tako ali tako brezzveze. Pri 50 straneh boš vsak list obračal? Zakaj ne bi sprintal najprej lihih strani, potem pa še sodih?

Je pa treba ugotovit, katero stran vhodnega lista bo stroj potiskal - potem pa izračunati, ali najprej sode ali lihe, in kako začeti, v naraščajočem ali padajočem zaporedju. Da ni odstopanja, ter da so strani na koncu pravilno zložene (zoprno je, če ti 50 pravilno sprintanih listov printer zloži v napačnem vrstnem redu).

Tiskalniki so med seboj različni. Najprej pravilno natisni prve štiri strani - dva lista, nato pa "algoritem" apliciraj še na ostale.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

OldSkul ::

Jah jst sem probal praktiicirat sodo/liho varjanto na Samsung in Kyocera lasercu in nikjer zadeva ni štimala. Namreč, tiskalnik list malo skrivi in pol se pojavi problem, da tiskalnik slučajno lista ne potegne in nastane pizdarija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

ender ::

Obojestransko tiskanje je odvisno od tiskalnika - na nekaterih dela, drugi pa ne marajo skrivljenih listov. Obstajajo pa tudi tiskalniki, ki imajo vgrajeno duplex enoto, samo so nekoliko dražji.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Liker ::

Verjetno je res odvisno od tiskalnika, jaz sem ravno vceraj na najbolj cheapo lexmarku (e2160) natisnil 4 izvode enega prirocnika, skupaj cca 100 listov (= 200 strani), pa je vse stimalo, nikoli ni potegnilo dveh listov ali pa sploh nobenega. Ocitno imam neverjetno sreco (ali pa dovolj trd papir >:D)

Ashrack ::

Pri trenutnem tiskalniku INKJET imam funkcijo za oboestransko printanje in mi prvo sprinta soda števila zatem me pozove da liste okrog obrnem in kliknem OK da mi se liha stevila sprinta.

Laserci potem nimajo take funkcije razen DUPLEX kateri so pa drazji?
....

ender ::

Duplex pomeni, da tiskalnik natisne eno stran, potem list obrne, natisne drugo stran, in ga potem še enkrat obrne in izvrže.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

tony1 ::

Iz časa ink jetov se spomnim matranja z Wordovimi lihimi in sodimi stranmi (mislim, da sem moral vmes vsak list ročno obrniti :(), v glavnem zadeva ni delala kot mora.

Že leta pa imam en cheap Brotherjev laser, ki ima "ročni duplex" odlično integriran v gonilnike (poleg tega zna sprintati tudi do 32 strani na en list, pri duplexu pa lahko izbiraš različne vrste vezave itd. itd., opcij je res veliko) - torej samo izbereš opcijo manual duplex in printer sam naprinta naprej lihe strani, nato ti na monitorju pokaže, kako obrneš že sprintane liste, ko jih daš v predal skupaj s spraznimi.

Zadeva odlično deluje (po 20 000 straneh se ni zmečkal še en sam list, pa pride papir kar lepo kriv ven po printanju); sem mislil, da imajo vsi printerji take driverje? :\ V glavnem, kupite Brotherja :D

Full duplex pa je nekaj čisto drugega: printer ima vgrajeno enoto, ki zna papir obrniti - se pa zato čas tiskanja običajno precej poslabša. Taki tiskalniki pa stanejo nekje 300 EUR+.

roli ::

Jaz imam lexmark E120 (en najbolj cheap laser, ki se ga da kupiti v Slo) in vse dedluje super. Ko dam printat v gonilnikih dam kljukcico naj printa obojestransko in dam print. Na zaslonu se pojavi animacija, kako moraš liste potegniti ven in jih vstaviti nazaj, ter na tiskalniku pritisniti continue.Stvar nato nastisne še drugo stran. Pa liste lepo ukrivi in jih ni treba nič ravnat ali karkoli. Da bi jih pa več ali premalo potegnil pa se še ni zgodilo.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036717 (20431) gazer
»

Tiskalnik HP P2015

Oddelek: Strojna oprema
12605 (371) freesty
»

Barvni tiskalnik za pisarno

Oddelek: Kaj kupiti
132798 (2563) mitja73
»

laserski tiskalnik z obojestranskim tiskanjem?

Oddelek: Kaj kupiti
151670 (1127) ekma234
»

Kateri laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
324876 (4231) dolenska

Več podobnih tem