Forum » Problemi človeštva » Feministke
Feministke
Brane2 ::
jype:
Potem bi vsaj tam bilo veliko žensk.
Ko tako nakladajo, da je dober varnostnik predvsem psiholog, ki mirno razreši vsak spor etc.
ja, verjamem, da je kje kaka varnostnica ravno tako kot je kje kaka policistka, samo to so bolj izjeme ali pa parsonal za posebne priložnosti.
Si videl kje pri kakem kročenju množic na demonstracijah ali kaj podobnega vod policistk, opremljenih s ščiti in gumijevkami ?
Potem bi vsaj tam bilo veliko žensk.
Ko tako nakladajo, da je dober varnostnik predvsem psiholog, ki mirno razreši vsak spor etc.
ja, verjamem, da je kje kaka varnostnica ravno tako kot je kje kaka policistka, samo to so bolj izjeme ali pa parsonal za posebne priložnosti.
Si videl kje pri kakem kročenju množic na demonstracijah ali kaj podobnega vod policistk, opremljenih s ščiti in gumijevkami ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Daedalus ::
Brane, tisto je blo napisano rahlo ironično... Mi je popolnoma jasno, da v poklicih, kjer se zahteva surova moč, ženske (razen kakih izjem) ne morejo preveč dobro uspevat - tu pa obstaja biološko pogojena ovira.
Samo po drugi strani pa je takih poklicev (kot je jype izpostavil) zarad tehnološkega napredka vedno manj. Tu se pa pol premika/briše ta meja glede na spol - kar se da opaziti že kr nekaj časa. Eni pač to težko prenašajo, kdaj tud predstavnice ženskega spola. Kot sem enkrat naletel na troli na staro mamo, ki se je pridušala, da kako za vraga lahko baba fura avtobus
Samo po drugi strani pa je takih poklicev (kot je jype izpostavil) zarad tehnološkega napredka vedno manj. Tu se pa pol premika/briše ta meja glede na spol - kar se da opaziti že kr nekaj časa. Eni pač to težko prenašajo, kdaj tud predstavnice ženskega spola. Kot sem enkrat naletel na troli na staro mamo, ki se je pridušala, da kako za vraga lahko baba fura avtobus
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
jype ::
Brane2> Si videl kje pri kakem kročenju množic na demonstracijah ali kaj podobnega vod policistk, opremljenih s ščiti in gumijevkami ?
Ne, ker so doma kuhale. Pa ti res misliš, da ženske ne bi bile sposobne tega, če moških ne bi bilo?
Konec koncev tudi večina moških ni sposobna opravljati takega dela.
Ne, ker so doma kuhale. Pa ti res misliš, da ženske ne bi bile sposobne tega, če moških ne bi bilo?
Konec koncev tudi večina moških ni sposobna opravljati takega dela.
kar se ženskih varnostnikov tiče oziroma varnostnic:
Imajo lahko določene prednosti pred varnostniki, kar je verjetno razlog zakaj jih uporabljajo kje, niso pa jim dorastle v vseh pogledih.
Če ne bi bilo tako, bi se varnostnice počasi prebijale v ospredje v takih službah- najprej kot atrakcije, potem pa kot resna alternativa...
Imajo lahko določene prednosti pred varnostniki, kar je verjetno razlog zakaj jih uporabljajo kje, niso pa jim dorastle v vseh pogledih.
Če ne bi bilo tako, bi se varnostnice počasi prebijale v ospredje v takih službah- najprej kot atrakcije, potem pa kot resna alternativa...
nietka ::
Ajoj, s cim se decki obremenjujete :)
Evo, tukaj je nekaj zanimivih stevilk, ki govorijo same zase:
http://193.2.238.17/novice_poglej.asp?ID=477
http://www.stat.si/novice_poglej.asp?ID=980
Zivimo baje v moskem svetu in meni je dokaj vsec. Prinese dolocene prednosti :D Sploh pa, sej veste, "Behind every successful man, there stands a surprised woman." ( Maryon Pearson)
Evo, tukaj je nekaj zanimivih stevilk, ki govorijo same zase:
http://193.2.238.17/novice_poglej.asp?ID=477
http://www.stat.si/novice_poglej.asp?ID=980
Zivimo baje v moskem svetu in meni je dokaj vsec. Prinese dolocene prednosti :D Sploh pa, sej veste, "Behind every successful man, there stands a surprised woman." ( Maryon Pearson)
Great warrior? Wars not make one great.
Totaly fine with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
_marko ::
->Sklicevanje na nek biološki podstat je pač IMO prej obramba tipov, ki se počutijo ogrožene ob izgubljanju prevlade v druži
Dejansko mene ni sram priznat, da je ženska lahko boljša od mene. To ve vsak, ki me pozna.
Ampak je pa hecno na kakšnem nivoju so tele debate na S-Tu, če že tako očitnih stvari kot je biologija ne priznavate....
edit:
aja, se je Daedalus popravil, bral sem stare poste.
Dejansko mene ni sram priznat, da je ženska lahko boljša od mene. To ve vsak, ki me pozna.
Ampak je pa hecno na kakšnem nivoju so tele debate na S-Tu, če že tako očitnih stvari kot je biologija ne priznavate....
edit:
aja, se je Daedalus popravil, bral sem stare poste.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _marko ()
inferno666 ::
Tale polarizacija moški / ženske je zgrešena.
Če gledamo poklice, mislim da je bolj kot spol zaposlenega važne druge lastnosti. Pri meni v službi smo imeli varnostnico, ki je delo opravljala boljše, od marsikaterega varnostnika.
Če pa pogledam razmerje z mojo punco, pa moram priznati, da zagovarjam in prakticiram bolj klasični način vlog :). Kjer jaz igram dedca ... no vsaj trudim se (nosim vrečke iz trgovine, registriram avtomobil, zidam, menjam žarnice, ...), ona pa mi med tem ko jaz
opravljam kako od teh opravil postori sto drugih ... opere moje umazane cote, pospravi stanovanje itd... :). To še ne pomeni, da je ona v podrejenem položaju ... Mislim da sva enakovredna, samo vsak opravlja stvari, ki jih zna bolje, mu bolj ležijo, ...
Če gledamo poklice, mislim da je bolj kot spol zaposlenega važne druge lastnosti. Pri meni v službi smo imeli varnostnico, ki je delo opravljala boljše, od marsikaterega varnostnika.
Če pa pogledam razmerje z mojo punco, pa moram priznati, da zagovarjam in prakticiram bolj klasični način vlog :). Kjer jaz igram dedca ... no vsaj trudim se (nosim vrečke iz trgovine, registriram avtomobil, zidam, menjam žarnice, ...), ona pa mi med tem ko jaz
opravljam kako od teh opravil postori sto drugih ... opere moje umazane cote, pospravi stanovanje itd... :). To še ne pomeni, da je ona v podrejenem položaju ... Mislim da sva enakovredna, samo vsak opravlja stvari, ki jih zna bolje, mu bolj ležijo, ...
krho ::
inferno666: Couldn't agree more.
>BigWhale> Porodnisko placa drzava.
>In to celo moškim, si morte mislt!
Khm sem pa misli, da jo "sam". Res ne vem, kaj drugače dela ta postavka na izpisku plače, ki ga dobim.
>BigWhale> Porodnisko placa drzava.
>In to celo moškim, si morte mislt!
Khm sem pa misli, da jo "sam". Res ne vem, kaj drugače dela ta postavka na izpisku plače, ki ga dobim.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Tear_DR0P ::
zenske varnostnice, policistke? saj to obstaja, samo je treba z nasega zahojenega balkanskega polotoka malo okrog po svetu - v alziriji je bila vecina policistov pravzaprav policistk in to v krilu :)
varnostnice sem ze dozivel, pa ne samo zaradi kvot in zato ker samo varnostnica lahko pretipa zensko, kot je to pri nas - ampak ker ljudje drugje vedo, da surova moc ni edino kar odloca
po pravici povedano pa kateri spol je v katerem poklicu boljši določajo merila in ne biologija - sploh je pa najlepše vedeti, da če sodelujemo sploh zmagamo - pač malo drugače razmišljamo, imamo različne zorne kote in skupaj pokrijemo več, kot pa samo en spol
varnostnice sem ze dozivel, pa ne samo zaradi kvot in zato ker samo varnostnica lahko pretipa zensko, kot je to pri nas - ampak ker ljudje drugje vedo, da surova moc ni edino kar odloca
po pravici povedano pa kateri spol je v katerem poklicu boljši določajo merila in ne biologija - sploh je pa najlepše vedeti, da če sodelujemo sploh zmagamo - pač malo drugače razmišljamo, imamo različne zorne kote in skupaj pokrijemo več, kot pa samo en spol
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
BigWhale ::
OMG! Jaz sem zadnjic likal oprano perilo, da sta bla otroka lepa za v vrtec. Je bil glih cas, ko ni blo gospodinje prejsnji dan.
Matr sem copata! Vceraj sem pa kosilo kuhal. Sam klinc, k grem zdej ene branike za golobe montirat na streho, pol moram pa se kaslc postavt, da nau postar vec za kluko zatikal poste...
Matr sem copata! Vceraj sem pa kosilo kuhal. Sam klinc, k grem zdej ene branike za golobe montirat na streho, pol moram pa se kaslc postavt, da nau postar vec za kluko zatikal poste...
Horsechoker ::
Meni gre samo ena stvar na živce. Rade bi enakopravnost (kot da je že ni) in obenem še vedno zadržale vse prednosti biti ženska. Ne moreš imeti obojega ljubca
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
ripmork ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 57440 (51732) | BigWhale |
» | Feministke - kdo so? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7271 (6127) | undefined |