» »

Feministke - kdo so?

Feministke - kdo so?

«
1
2

DoloresJane ::

Zanima me, kaj mislite o feministkah. Kdo to so po vašem stereotipičnem ali vašem sodobnem prepričanju? Ali imajo posebno "nalogo" na svetu in kakšen naj bi bil (z vašega stališča) njihov odnos do moških? So feminstke tudi lezbijke?

Pišite...

Matek ::

Marcy Darcy :D . OK, feministke se borijo za pravice in enakopravnost žensk, imajo dokaj posebno nalogo, ker so ponekod zenske mocno zatirane. Njihov odnos do moških bi naj bil stereotipsko slab, sam pa menim da ni kaj preveč.

Drugače pa, dve lezbični feministki v usnju z biči...mmmm >:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

undefined ::

Feministke so ženske s kompleksi, ki so same s sabo v kontradiktu, ko trdijo, da bi bil svet lepši brez moških. Njihove težave po večini izvirajo iz otroštva in pomanjkanja ljubezni. Njihova glavna naloga v življenju pa je, da se spreobrnejo in se malo znormalizirajo. :)

monster-x ::

Kdo so feministke?

Ena od njih je naša prfoksa za likovno umetnost...;( >:D
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Mamaplata ::

Ena od njih je naša prfoksa za likovno umetnost...


Joj a ti hodiš na SESŠ (ISKRA) Kranj ?

Smo mel mi eno pri umetnostni. >:D

monster-x ::

Mamaplata: Ne, ne hodim tja.;)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Tic ::

Drugače pa, dve lezbični feministki v usnju z biči...mmmm

Tole itak, pa "lezbijke" tudi rulajo. Feminist or not :P
persona civitas ;>

drejc ::

Feminizem=zastarel pojem...mrbit je blo to se aktualno pred ww2. Pol ko so dobile pa volilno pravico in po soksualni revoluciji, predvsem pa v kapitalisticnih drzavah ta pojem izgubi pomen. In da, dandanes so imo to zenske s hudimi dusevnimi motnjami (hipohondri).

frenk ::

mal pomislte kva bi blo če bi ble vse ženske lezbijke...jest bi raj vidu da bi bli sami gayi:D

ŽirC ::

>Joj a ti hodiš na SESŠ (ISKRA) Kranj ?


Na nasi iskrci pa se nisem upazu ksne take prfokse, al pa ena res smesna u nulo, :D


Lp, ZirC

Thomas ::

Nekaj feminizma še zmeraj ne škodi. Mogoče celo malček maskulinizma ne bi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

IceManova definicija je kr v redu:D

Ko se tako borijo za enakopravnost med spoloma, naj nam(moškim) priborijo pravico do rojstva.

Mercier ::

Kul, že dolgo ni bilo teme v kateri Nadezhda vpraša za mnenje, potem pa sk****...emm...nap**** vse povrsti. >:D


>Kdo to so po vašem stereotipičnem ali vašem sodobnem prepričanju?

OK, to vem. So aktivistke za enakopravnost žensk. Stereotipično, kaj pa vem, sufražetke? Sodobno, isto osnovni definiciji, se pa pojem raztegne od osnovnih državljanskih pravic do znanosti in umetnosti.

>Ali imajo posebno "nalogo" na svetu in kakšen naj bi bil (z vašega stališča) njihov odnos do moških?

Nalogo? Huh, imajo, se sklada z definicijo. Pa še nekaj dela jim je ostalo. Kakšen bi naj bil odnos feministk do moških? To iz mojega, moškega, stališča? Pleading the fifth on this. (same packarije mi hodijo po glavi) :D Aja, točno, upam na nekaj razumevanja za moške s smislom za humor.

>So feminstke tudi lezbijke?

A lezbične aktivisktke? Bi reku, da so.

Lisa ::

IceMan: Feministke se borijo za enakopravnost z moškimi, ne pa proti moškim!

Poldi112 ::

Lisa
Tisti dve, ki sem ju imel jaz cast spoznati, sta bili precej protimosko nastrojeni. Ampak dopuscam moznost da obstajajo tudi take, ki so normalne.

BigWhale ::

Hm, s feministkami in je priblizno tako kot s crnci in tudi ostalimi manjsinami, ki se borijo za svoje pravice in enakost...

Do neke mere je zadeva tolerantna in ok, potem se pa sprevrze v precej netolerantnost in pretiravanje. Isti smorn je z uber feministkami...

Drugace pa feministka != lezbika, ceprav je med lezbikami precej 'feministk', ki dejansko ne marajo moskih. :) Je pa tud precej takih, ki proti moskim nimajo cist nic, imajo pac rajs zenske :)

Med 'feministkami' je pa tudi precej zensk, ki so so-called feministke, ker takrat ko je treba kako mosko delo opravit, so pa takoj 'samo' zenske. :P

:)

Alexius Heristalski ::

Eh, Ali G je na zboru feministk rekel: "All the bitches in the house say YO!" Potem pa jim je zagotovil, da je videl veliko njihovih videov ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Thomas ::

To, da se vsaka depriviligirana skupina lahko/sme/mora (poskusiti) emancipirat - je velika prednost demokracije. Dober algoritem. (Pa tole temo ven iz Lože, v PČ - ane?)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Blue22 ::

He, tole se mi kar ful smešno zdi:) Mislm, da so moški zatirani:) Kva pa nebi ti za svojo punco naredu???
kurc kne vem kaj bi napisu

undefined ::

> IceMan: Feministke se borijo za enakopravnost z moškimi, ne pa proti moškim!

Aha, torej... dajmo ženskam pravico, da delajo v rudnikih in na cestah. Dajmo moškim možnost poroda in porodniškega dopusta. Potem pa bo enakopravnost res na ekvivalentni ravni. ;)

Daj no daj, vse skup eno kompliciranje pa lov za lastnim repom. Temu jest rečem Netaktnost, to lastnost posedujejo feministke, pa seveda v enaki meri tudi moški, ki mislijo, da so nekaj več od žensk. Bedarija na obeh straneh. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

McHusch ::

Ubistvu si že zdaj lahko moški in ženska razdelita porodniški dopust, tako da sta vsak nekaj časa doma z otrokom.

Rodit bo pa malo težje. :>

DavidJ ::

Feministke ... kmh ... hehe. Tkole.

Začelo se je v času FBR z eno Fracozinjo in z njenim delom Pravice ženske in državljanke, ki je nekako spominjale na takratno delo, ki je nastalo med revolucijo. To jo je stalo glave. Borile so se za enakopravnost v političnem življenju, do enakih možnosti izobraževanja in še za kaj, kar sem sicer že pozabil.

Tja do začetka 20. stoletja so bile nekako enotne, vendar ko nastane 2. internacionala, so ene so mislile, da bo komunizem odpravil razlike ne le med bogatimi in revnimi, ampak tudi družbene razlike med spoloma.

Te je prišla WW1 in ker je bila večina dedov na frontah, so morale ženske delati v tovarnah in njihova učinkovitost pri delu je bila zadovoljiva, zato se po koncu 1. vojne razmere niso restavrirale, kar je pomenilo še dodaten zaton feminizma. Pa tudi ženske v večini evropskih držav dobijo zahtevane pravice.

V sklopu hipijevskih gibanj je feminizem zopet oživel in takratne feministke so opozarjale na stereotipno vzgojo, na prikrito nasilje v družinah itd.

Kako je pa s tem zdej ... presodite sami!

To je bila ena izmed tem za maturo 2003 pri sociologiji. Pa še tršica je bila feministka ... that's why I know. ;>

Poštena ženska, ki se ne pusti zajebavat, pravična in vzkipi, ko sliši, da kdo reče, da so ženske bolj lesene za volanom ali kaj, ki se le malo nanaša na to, da bi bile ženske manj sposobne kot nasprotni spol.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

DoloresJane ::

Sej ni vprašanje, kaj boš ti naredil za svoje dekle, pač pa, kaj bo ona naredila zase. Dejansko ji narediš medvedjo uslugo, če jo nosiš na rokah. To ji spodnese tla pod nogami in prehitro postane sužnja tvojih želja in volje in njeno življenje brez tebe nima smisla. Tako odvisna ženska pa ni v tvojem planu, kajne? :)

davids - tvojemu zadnjemu odstavku se reče glava na mestu. Veseli me, da vidiš precej dlje kot nekateri tukaj.

IceMan - zdaj pa že pretiravaš s to psihopatološkostjo. Nimaš nobene trdne osnove za tako pogosto omenjanje te besede in tako malo resničnega psihiatričnega znanja.

Zgodovina sprememb…

undefined ::

> IceMan - zdaj pa že pretiravaš s to psihopatološkostjo. Nimaš nobene trdne osnove za tako pogosto omenjanje te besede in tako malo resničnega psihiatričnega znanja.

Nadežda srči, najdi mi eno samo psiho* besedo v tej temi, izrečeno iz moje ali katerekoli druge strani, and I give you a big big kiss. But I'm not gonna give you a big kiss, because... because there is no such a word in here (before your own posting anyway). :P

P.S. Če mi imaš kaj za povedat osebnega, lahko za ta namen mirne volje uporabiš ZS. Obljubim, da ne grizem. :)

DoloresJane ::

Nimam ti povedati nič osebnega. In če bi ti imela povedati kaj, potem bi to naredila na javnem delu foruma - nobene potrebe ne vidim, da bi sama diskutirala s tabo o čimerkoli, ker po mojem ni vredno izgubljati časa za to. Na svetu so pomembnejše stvari od pogovora s tabo. Svoje nagrade in zahvale pa prihrani - jih ne potrebujem.

Feministke so ženske s kompleksi, ki so same s sabo v kontradiktu, ko trdijo, da bi bil svet lepši brez moških. Njihove težave po večini izvirajo iz otroštva in pomanjkanja ljubezni. Njihova glavna naloga v življenju pa je, da se spreobrnejo in se malo znormalizirajo.

V italicsih so navedene besede, ki me pri tvojem postu motijo. Če trdiš, da vse te besede ne izvirajo iz motene osebnosti (vsaj nevrotične), potem pa res ne vem, zakaj jih navajaš.

P.S. Ne kliči me srči - zate to nikakor nisem. Tudi brez te pomanjševalnice in besede, ki nakazuje, kako me želiš diskreditirati, ti to ni ravno uspelo.

undefined ::

> Nimam ti povedati nič osebnega. In če bi ti imela povedati kaj, potem bi to naredila na javnem delu foruma - nobene potrebe ne vidim, da bi sama diskutirala s tabo o čimerkoli, ker po mojem ni vredno izgubljati časa za to.

Hmm, toliko o spoštovanju soforumnjaka. ;)

> Na svetu so pomembnejše stvari od pogovora s tabo. Svoje nagrade in zahvale pa prihrani - jih ne potrebujem.

Potem pa se vzdrži še v javnosti, ako je temu tako. Razen če ni tvoj cilj se edino delat pametno tukaj, kar po zgornjem sodeč je. ;)

> V italicsih so navedene besede, ki me pri tvojem postu motijo.

In kaj ti jaz morem, če te motijo? Prav nič. Pisat pa tud ne bom prenehal samo zarad tega, ker Nadeždo nekaj moti. ;)

> P.S. Ne kliči me srči - zate to nikakor nisem.

Ok, te potem kličem grda čarovnica? ;)

> Tudi brez te pomanjševalnice in besede, ki nakazuje, kako me želiš diskreditirati, ti to ni ravno uspelo.

Kakor si umišljaš, tako se bo udejanilo. Ni pa to bil prvotni namen. :)

Barakuda1 ::

Umirita(e) malce strasti. :)

Tema daje povsem dost možnosti za sproščeno in resno debato, ne da bi bilo potrebno spustiti se na osebni nivo :)

Poldi112 ::

Povsem logicno je, da so zenske manj sposobne od moskih. In obratno. Odvisno za kako stvar gre. Smo pac razlicno primerni za razlicne naloge. Razmisljamo drugeace, cutimo drugace, delamo drugace.

ripmork ::

sej bom prasec ko bom to reku ampak me to sploh ne zanima:
ženkse so fejst kokoške,samo treba jih je met na povodcu drugač se začnejo petelint
(feministke).......enakopravnosti med moškim in žensko ne bo NIKOLI in tut prav je tako.
Pa ne govorim o prevladi moških pa da nej bo baba v pojstl pa v kuhni pa tko naprej....
kar se pa prevlade tiče pa tko vsi vemo da živimo v matriarhatu,kjer je ženska merilo lepega,spodobnega,dišečega in vsega lepega,moški smo pa itak šovinistične prasice
k so obsedeni s svojimi avtomobili in jim venomer misli uhajajo na razmnoževanje....

NA SVETU SMO SAM PRASCI PA PRASICE:D
SAMO DA SMO PRASCI PONOSNI NASE DA SMO PRASCI,PRASICE JE PA SRAM,DA SO PRASICE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

poweroff ::

Hja, sebe si dovolj dobro označil in predstavil, ostali pa se bomo predstavili sami. OK?>:D

ripmork ::

ok8-)

Thomas ::

Četudi bi bili sami "prasci ponosni da so prasci" in "prasice ki na to dejstvo niso ponosne" - to nima nobenega učinka na (ne)upravičenost feminizma (ali maskulinizma).

Iz tvojega razmišljanja veje, da "ker so grešne kot mi, jim je še predobro".

Temu bi jest rekel, da si nekoliko (lahkoda precej) zakompleksan, RIPMORK.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Hm, če bereš psihološke analize, dajo baje ven rezulatat, da ženske v svoji podzavesti moškim zavidajo penis. Iz tega pa ven sledijo kompleksi.

:\

P.S.
Pa kej si preberte preden samo rečete "larifari"...

Dr.Voice ::

Zanima me, kaj mislite o feministkah. Kdo to so po vašem stereotipičnem ali vašem sodobnem prepričanju? Ali imajo posebno "nalogo" na svetu in kakšen naj bi bil (z vašega stališča) njihov odnos do moških? So feminstke tudi lezbijke?

feministke... to so ženske, ki so (opogumljene z zgodovinskim razvojem v smeri zmanjševanja neenakopravnosti žensk- neenakopravnost oz. zatiranje pa sta vedno vsega obsojanja vredna) ZLORABILE (zavedno ali pač ne) drugačno družbeno klimo na področju odnosov med spoloma ter sicer dobrodošle spremembe začele usmerjati v sebične zahteve po neupravičeno privilegiranem odnosu do lastne skupine (vodilne posameznice pa verjetno zaradi interesa izkoristiti svojo vodilno vlogo v gibanju za osebne interese, tudi materialne). s tem pa le zavirajo dokončanje potrebnih sprememb - to je enakih pravic za vse, ne glede na spol, raso, starost, itd. itd. hm mogoče je pa to njihova "naloga"...

tako kot npr. nekateri črnski aktivisti v ZDA, ki želijo na račun resda obsojanja vrednega ravnanja do črncev v pretklosti doseči, da bi "za popravo krivic" vsi ostali delali za njih, sami pa bi sedeli na riti, se vozili v limuzinah & privatnih avionih in glancali svojo ponikljano pištolo ter snifali koko (skratka, živeli kot v kakem rap/R&B videospotu and then some). pri tem jim seveda družbo dela še kopica belcev itd, ki pa imajo enak mentalni kompleks, le "krivice" najdejo pač drugje. (da ne bo kdo mislil, da sem rasist, ker bi bil potem tudi jaz sam v bistvu tudi isti kot ti, ki jih kritiziram).

pametne in duševno zdrave ženske ponavadi niso feministke (po moji definiciji izraza).

ali so lezbijke? prav verjetno. tako kot je marsikateri moški prikrit homoseksualec (preberite kaj od pokojnega dr. Košička). najbrž je izvor treba iskati v psiholoških težavah spolne narave.
Dr. Voice for President!

Lisa ::

HA HA HA Marjan!

Thomas ::

Kar se tiče teorij doktorja Freuda, da ženske zavidajo moškim penis naprimer, bi jest reku, da je to privlečeno za lase. Sicer smo imeli eno temo na Freuda, ampak tega tam nismo obravnavali.

Jest v naprotju z bodočim predsednikom Voiceom (tip ma zadosten nivo za predsednika, resno pravim) mislim, da so tisti črnci zelo zdravi, ter da so radikalne feministke tudi zelo zdrave.

Njihove ideje (obojih) pa so precej odbijajoče in precej na istem (glupem) nivoju. To pa. Toda neumnost je lahko simptom zdravja in vitalnosti. Bolne ideje v sicer zdravem telesu in duhu. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> sej bom prasec ko bom to reku ampak me to sploh ne zanima

Nah. Reku bom le to, da mi je žal zate, ko imaš takšnega očeta. :)

Marjan ::

Lisa:
> HA HA HA Marjan!

Ja? Bi rada kaj povedala? Kar z besedo na plan.

Thomas:
> ar se tiče teorij doktorja Freuda, da ženske zavidajo moškim penis naprimer, bi jest reku, da je to privlečeno za lase.

Pomoje pa ne. Ne bi jaz zdej tukaj rad zagovarjal psihoanalitikov, ampak se mi zdi, da je to povsem sprejeta teorija, tako kot Ojdipov in Elektrin kompleks.

:\

undefined ::

> Ja? Bi rada kaj povedala? Kar z besedo na plan.

Po moje je bilo to vse, kar je imela za povedat. ;)

Thomas ::

Veš kaj mi ne gre skupaj Marjan? Zavidanje bogastva recimo, hrane, krdela spolnih partnerjev, lepih hišic od polžev ... to vse ima nek evolucijski smisel. Si motiviran, da se prigrebeš do tega. Do penisa se ženske ne morejo - no vsaj ne za stalno. In obratno, moški ne ženskih do spolnih organov.

But then again ... tudi ptičem smo od zmerom zavidali letenje ...

Kdo bi vedu, pravzaprav! :|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Do penisa se ženske ne morejo - no vsaj ne za stalno.

Lahko tud za stalno, vendar ne z načinom feminizma. :)

Marjan ::

Aha, razumem tvojo dilemo, Thomas.

Želja po spolnosti je osnovna človeška želja, ki jo s seboj prinesemo na svet že kot dojenčki.

Kaj pa je pravzaprav ta želja? Želja po penetraciji! In moški ima večjo kontrolo nad penetracijo, tudi on je odločilnega pomena, ali se bo penetracija zgodila ali ne, torej po tvoje - evolucijsko - ali bo prišlo do oploditve, ali ne!

Pomoje od tod izvira tudi to podzavestno zavidanje.

bili_39 ::

Pojem je preživel. Feministke so bile včasih borke za pavice žensk (in mnogo dokazov kaže na to, da se je zares bilo potrebno boriti).
Danes so njihovo mesto zavzele nestrpnice (vsaj javno vlogo predstavnikov), čeprav je potreba za feministkami iz preteklosti (pojem se menda pojavi nekje okrog preloma prejšnjega stoletja) še vedno aktualna.

Moje mnenje..

Mercier ::

Je pa vsaj to dobro, da ogromna večina vidi to žensko nestrpnost in jo znajo prepoznati, ko je treba it na volišča.

undefined ::

> In moški ima večjo kontrolo nad penetracijo, tudi on je odločilnega pomena, ali se bo penetracija zgodila ali ne, torej po tvoje - evolucijsko - ali bo prišlo do oploditve, ali ne!

> Pomoje od tod izvira tudi to podzavestno zavidanje.

Ja, nekaj vsekakor drži. Ljudje današnje dni postajajo čedalje bolj domišljavi in se upirajo realnosti. Tudi ženske (mogoče te še največ ravno v današnjem času). Feministke pa so že skrajnice na tem področju. :)

Marjan ::

Resna debata o psihoanalizi se nadaljuje TUKAJ.

jRk0 ::

tele feministke naj se kar nekam spravijo spat pa prespijo svoje stanje in se zbudijo z osisceno glavo.

mislim, sramota je, kaj se dogaja zadnja leta. opazam naprimer pri sosolkah, ena dekleta ne znajo ne kuhat, ne pospravljat, ne to, ne ono. fuck off.

pride sosolka na obisk, ji nardim vrhunske senvice v mikrovalovki v roku par minutk, ki jih majo vsi radi, zraven koktejl al pa kaksen sok, prej obrisem hiso in pol bodo one meni pravle da naj bomo enakopravni?

naj se najprej nauci kuhat pa pospravlat pa spucat kaj za sabo in za druge, pa ko bo vedla irca instalirat brez potrebe format c: sintakse kasneje, se bomo naprej pogovarjali kako je kdo enakopraven.

zenske so lahko enakopravne in prav je tako, ampak enih pa le prevec bluzijo o tej kvazi enakopravnosti, v resnici pa niso sposobne storiti 1% tega kar moski.

Evo, znam spect torto, ki so jo na roj. dnevu od sosolke vsi razgrabili. Niti ENA sosolka ni sposobna tega naret. Kaj sele graficne kartice zamenjat...

v glavnem, prvo naj se lepo vsedejo za knjige, se napiflajo (kar v gimnaziji, razen redkih izjem, edino zaleze za punce - moje opazanje) in pol zdrdrajo to.

in ja, preprican sem da so v osnovi zenske slabse voznice.
dokazite da to ni res. sicer pa, kako naj bodo boljse, ko pa ne vejo niti kaj je kuplunga.

in se enkrat, seveda obstajajo izjeme. ki pa ne potrjujejo pravila;)
You fuck up once, you loose two teeth.

undefined ::

Nimam nič proti enakopravnosti žensk, na logični ravni, seveda. Kar pa se tiče kuhanja in pomivanja, tud dosti moških tega ne obvlada, frik0, celo sam trdiš, da uporabljaš mikrovalovko. Torej, bi moral teb tud vzet enakopravnost, al kaj? Ne ga srat. Problem je le s tistimi, ki malo naredijo, pa veliko jezikajo. Takšne so recimo feministke. :)

BigWhale ::

jRK0:

Se ti ne zdi, da mal pretiravas? Narest 'vrhunski sendvic' v mikrovalovki pa ja ni nevem kaka umetnost. :P Nevem, ce si zato vec vreden od zensk...

... zdaj bos se rekel, da znas tudi klekljat?

;>

Naj bo debata na nekem nivoju... ;)

Nekdo je ze zgoraj povedal, feminizem se je sprevrgel v nestrpnost. Ampak marskje je pa feminizem se vedno potreben, torej enakopravnost zensk in moskih.

jRk0 ::

znam narest bilokje senvdic
znam kuhat tudi btw:)
znam precej vec od vecine mojih sosolk...

NOBENA sosolka ne zna klekljat.


pa nisem rekel da sem vec vreden. samo pravim, da kaj bluzijo nekaj o enakopravnosti, ko pa same sploh prezivet ne morjo v bistvu:)

ne vem kako mislijo na faxu zivet v stanovanju...jaz bi tudi vsak dan ven hodil rad jest ja, pa vem da ne bom mogo:)
You fuck up once, you loose two teeth.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Šeriatsko pravo (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67178681 (70360) HODL
»

Feministke (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
659022 (7899) ripmork

Več podobnih tem