Forum » Programska oprema » Arhiviranje v resničnem času - bachup files in realtime
Arhiviranje v resničnem času - bachup files in realtime
gigi33 ::
zdravo! pišem prvič, zato prosim za strpnost in spregled kake pomanklivosti. vprašanje pa imam sledeč, če bi kdo bil tolk prijazen in mi pomagal pri težavi. zanima me, če obstaja in kako se mu reče... program, ki bi mi znal, v predhodnih nastavitvah arhivirati točno določene datoteke in ob spremembi le te točno določene zapisati oz. arhivirati še na drug fizično ločen disk v mašini.
primer: file c:\text.txt odprem in spremenim vsebino le tega, in ko shranim novo vsebino, bi ta moj iskani program naj shranil še omenjen dokument še na drug fizično ločen disk v mašini, recimo d:\text.txt in morda še na kater drug fizično ločen disk v tej isti mašini, recimo e:\text.txt ampak če je tudi možnost pisanja le ene varnostne kopije, je že to več kot dovolj.
vem, bo kdo reku, raid, pa ne pride v poštev, ne spraševat zakaj :)
enostavno iščem program, ali pa nekoga, ki bi tak program napisal, ker se mi ne zdi tako komplicirano, kot se morda sliši na prvi pogled, ampak jaz o tem sam nimam pojma :)
primer: file c:\text.txt odprem in spremenim vsebino le tega, in ko shranim novo vsebino, bi ta moj iskani program naj shranil še omenjen dokument še na drug fizično ločen disk v mašini, recimo d:\text.txt in morda še na kater drug fizično ločen disk v tej isti mašini, recimo e:\text.txt ampak če je tudi možnost pisanja le ene varnostne kopije, je že to več kot dovolj.
vem, bo kdo reku, raid, pa ne pride v poštev, ne spraševat zakaj :)
enostavno iščem program, ali pa nekoga, ki bi tak program napisal, ker se mi ne zdi tako komplicirano, kot se morda sliši na prvi pogled, ampak jaz o tem sam nimam pojma :)
Mr.B ::
Če je to MS je to Robocopy z Mirror ključem, z uporabo monitor. Obstaja celo GUI...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
boych ::
Ena zastonjska rešitev je tudi Allwaysync, ki ma en kup nastavitev za mirroriranje.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
nonenone ::
smartsync pro je tud dober, sam je plačljiv, oziroma ga dobiš z netgearovim strojem za arhiv, lp
Tomi ::
Da malo obudim temo, je kdo dejansko poskusil vse rešitve in lahko katero dejansko svetuje? Ker na papirju vse delujejo odlično, samo praksa ponavadi pokaže drugačen obraz.
Oz. če raje bi videl rešitev, ki bi vsebovala še mirror back up diska zaradi večje varnosti.
Oz. če raje bi videl rešitev, ki bi vsebovala še mirror back up diska zaradi večje varnosti.
metrodusa.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
Robocopy, dela ok in je free, ter kot si rekel, za takojšno spremembo....Mirror , kot tak dela tudi OS, celo XP-je se da malo porihtati da delajo softwerski mirror.
Če hočeš zgodovino, itd, dela zelo dobro Symantec Backup-Exec System recovery, dela pa on the fly Sliko živega diska. V tvojem primeru, 1x tedensko image diska, nato pa samo inkrementlne spremembe recimo na 30 minut.. Hitrost je odvisna od diska ter CPU-ja, ter lokacije USB diska, ali mreže kamor image dumpaš. Deluje bolje kot Acronis. V aktivni uporabi za backup SQL ter WEB strežnikov….
Če hočeš zgodovino, itd, dela zelo dobro Symantec Backup-Exec System recovery, dela pa on the fly Sliko živega diska. V tvojem primeru, 1x tedensko image diska, nato pa samo inkrementlne spremembe recimo na 30 minut.. Hitrost je odvisna od diska ter CPU-ja, ter lokacije USB diska, ali mreže kamor image dumpaš. Deluje bolje kot Acronis. V aktivni uporabi za backup SQL ter WEB strežnikov….
Mogoče sem se malo slabo izrazil. Zunanji disk bi rad imel "zrcaljen", ker prostor ni problem, samo če kakšen sektor odpove, ne bi ravno šlo vse po zlu.
Rabim torej rešitev, ki bo vsebovala nekakšen RAID zunanjega diska, kot SW pa mi Symantec Backup-Exec System recovery zveni dobro.
Rabim torej rešitev, ki bo vsebovala nekakšen RAID zunanjega diska, kot SW pa mi Symantec Backup-Exec System recovery zveni dobro.
metrodusa.blogspot.com
Zunanji USB disk, dobiš 1 TB, za 150€ +ddv, čez mejo še ceneje... Symantec BESR zna delati z izmenljivimi diski, in razlikuje med njimi, tako da lahko en dan uporabiš enega drugi dan pa drugega, v najslabšem primeru zgubiš za en dan podatkov....
Kako bi torej naredil zadevo, da bi bila na fizično istem disku dve verziji backupa?
(če bi šlo zame, bi veliko manj kompliciral, samo gre za uporabnico, ki želi precej veliko varnost - meni pa tako Time machine deluje BP)
(če bi šlo zame, bi veliko manj kompliciral, samo gre za uporabnico, ki želi precej veliko varnost - meni pa tako Time machine deluje BP)
metrodusa.blogspot.com
Verjetno nikoli nimaš diskov polnih..., torej naediš recovery point za n verzij nazaj..
PS: V Metroju dobiš externi USB disk 1TB za 99.99€, sklepam da nimaš toliko diskovja, in bi iskal resnejši način backupa in ne robocopy...
PS: V Metroju dobiš externi USB disk 1TB za 99.99€, sklepam da nimaš toliko diskovja, in bi iskal resnejši način backupa in ne robocopy...
Karen ::
Mogoče bi preživel tudi z arhiviranjem ki ni real-time? Npr. freeware Cobian Backup, pa nastaviš na pol ure replikacijo (lahko tudi FTP fizično na drugo mašino 100km daleč).
Sem zadevo rešil zelo robustno in zelo enostavno hkrati, pa tudi real time ni tako pomemben. Važno je samo, da je zadeva sedaj nekajkrat bolj varna kot prej, ko se ni arhiviralo.
metrodusa.blogspot.com
bastadu ::
Rabil programček za real-time backup, ki bi bil zmožen naslednjo zadevo: imam 4 računalnike, na vsakem je nekaj 10GB podatkov, ki se del njih spreminja in dodajajo novi podatki. Jaz bi rad, da se dela real-time backup teh podatkov na mrežni diskovni strežnik, vednar samo tistih podatkov, ki se spremenijo ali dodajo, ne zmeraj vseh podatkov (ker jih je preveč). Pa zadeva bi naj bila zastonjska pa po možnosti bi naj tekla kot service ... Hvala za nasvete!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varnostne kopije v podjetjihOddelek: Pomoč in nasveti | 6861 (5667) | wooted |
» | C# FailOddelek: Programiranje | 1285 (934) | nuclear |
» | Branje datoteke [C]Oddelek: Programiranje | 1110 (1039) | Glodko |
» | PHP komanda z drugim userjemOddelek: Izdelava spletišč | 1067 (942) | Karlos |
» | branje iz fajla v javiOddelek: Programiranje | 1124 (1064) | Lizard |