» »

C# Fail

C# Fail

Sportmania ::

Prosil bi nekoga, da napiše konzolni program, ki šteje vrstice v notepadu.
Prog. naj bo čimbolj preprost kar se, da saj imam veliko vrstic!
Nekaj na tak način samo tale moj je fail:

            string pot = @"C:\text.txt";
            FileStream fs = new FileStream(pot, FileMode.Open);
            StreamReader sr = new StreamReader(fs);
            //naprej pa nebi znal for,while, if ... pomoč prosim


TheHijacker ::

http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

FlashM ::

using System.IO; //Nujno refrenciraj System.IO namespasce

static void ReadLinesFromFile()
{
   int count = 0;

   using (StreamReader reader = new StreamReader(@"C:\text.txt"))
   {
      string line;
      while ((line = reader.ReadLine()) != null)
      {
         Console.WriteLine(line); //Izpiše vsebino vrstice
         count++; //poveča števec za 1 za vsako najdeno vrstico
      }

      Console.WriteLine("Number of lines: {0}", count); //Izpiše število vseh vrstic
   }
}

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FlashM ()

Maverick33 ::

LP mene pa zanima kako bi enako v visual c# background nastavu na false v kodi jasno?


Sem našu že par rešitev pa mi ne gre tole v kodo pač sploh ne najde tega Form.background...
form.BackgroundImage = null;

FlashM ::

LP mene pa zanima kako bi enako v visual c# background nastavu na false v kodi jasno?


Sem našu že par rešitev pa mi ne gre tole v kodo pač sploh ne najde tega Form.background...
form.BackgroundImage = null;


Ne razumem kaj točno želiš narest. Formo lahko skriješ/prikažeš, ji spremeniš barvo, ji za ozadje nastaviš sliko, mislim, da je celo možno nastavit transparentno ozadje. Sicer pa boš moral povedat kaj več o tem kaj je tvoj cilj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FlashM ()

Maverick33 ::

Za ozadje dam sliko pol jo pa hočem skrit, da zgine ko se nek dogodek zgodi...

BackgroundImage.visible= false;

samo to ne obstaja nekak drugač morm

FlashM ::

Za ozadje dam sliko pol jo pa hočem skrit, da zgine ko se nek dogodek zgodi...

BackgroundImage.visible= false;

samo to ne obstaja nekak drugač morm



poskusi: this.BackgroundImage = null;

Maverick33 ::

Najde vendar pa ne deluje!

FlashM ::

Ziher more delat, ker sem probal pri seb.
Lahko pa na formo daš picturebox, kateremu nastaviš DockingStyle na Fill in za Image daš to tvojo sliko. Potem pa lahko rečeš pictureBox.visible = true oz false. Sam more tista prva varjanta 100% delat.

Maverick33 ::

Ja bom še enkrat probu sicer pa tista druga je tud zanimiva, če deluje p.b. kot ozadje je pol vredi, ker s pb sem že zdej dost delu pa je ql.

FlashM ::

sam pri pb pazi, da bo picturebox vedno pozicioniran za gumbi in ostalimi kontrolami. Lahk mu v kodi rečeš še:

picturebox.SendToBack;

Maverick33 ::

Aha no to sm rabu hvala!

nuclear ::

če še kdo nuca, najbolj preprosta ideja je da v for zanki povečujete števec ob vsakem najdenem znaku za nowo wrstico, to je ponavadi NL oz CL ali RF.. nekaj takega..
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# Branje iz datoteke

Oddelek: Programiranje
5906 (715) boogie_xlr
»

c# tiho tiskanje slik.

Oddelek: Programiranje
101802 (1473) OmegaM
»

branje iz datoteke c#

Oddelek: Programiranje
141539 (1268) darkolord
»

Silverlight

Oddelek: Programiranje
161612 (1269) hodor
»

VC# Zapis podatkov na disk

Oddelek: Programiranje
422380 (1636) matej_jack

Več podobnih tem