Forum » Omrežja in internet » težava z lanom
težava z lanom
dolenska ::
lp
imam ruter ASUS WL500G PREMIUM in imam težave z lanom. težava je pa v tem, da ko prižgem vsaj dva računalnika, se pojavi balonček v katerem me obvesti o sporu z ip naslovi. mislim, da podvaja ip naslove. pregledal sem uporabniški vmesnik ruterja, pa ni nobene take nastavitve za ip. ko sem dal ip naslove vsakemu računalniku pa nisem mogel več dostopati do interneta. imam tudi wireless povezavo. statika na lanu mi ne deluje, s kateri bi pa vrjetno rešil to težavo. a ima kdo kakšne izkušnje s tem ruterjem in zna mogoče nastavit ta ruter?
hvala
imam ruter ASUS WL500G PREMIUM in imam težave z lanom. težava je pa v tem, da ko prižgem vsaj dva računalnika, se pojavi balonček v katerem me obvesti o sporu z ip naslovi. mislim, da podvaja ip naslove. pregledal sem uporabniški vmesnik ruterja, pa ni nobene take nastavitve za ip. ko sem dal ip naslove vsakemu računalniku pa nisem mogel več dostopati do interneta. imam tudi wireless povezavo. statika na lanu mi ne deluje, s kateri bi pa vrjetno rešil to težavo. a ima kdo kakšne izkušnje s tem ruterjem in zna mogoče nastavit ta ruter?
hvala
markk1 ::
v vsakem racunalniku posebej nastavi ip in stvar bo zagotovo delovala. ali pa v router-ju nastavi za vsako MAC- addresso svoj ip in nebo sporov.
lp
lp
Bakunin ::
vse racunalnike nastavi tako, da bodo IP naslov pridobili avtomaticno - preko DHCP.
pod pogojem da imas vklopljen DHCP streznik v Asusu...
pod pogojem da imas vklopljen DHCP streznik v Asusu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Innbox v50 in ruterOddelek: Omrežja in internet | 9983 (9510) | Malajlo |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12151 (10927) | turob2 |
» | Ruter preko switcha in statičnega IP naslovaOddelek: Omrežja in internet | 1406 (1173) | bjan |
» | Kako nastavit ruter da bo delal preklet internet?Oddelek: Omrežja in internet | 2812 (2208) | ZGI |
» | Router in IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1674 (1525) | Mercier |