Forum » Pomoč in nasveti » javac
javac
Problem Host ::
živjo!
zanima me če kdo ve zakaj "javac" ne dela v cmd-ju. probo sm use metode a nič ne zagrabi.
če mogoč kdo ve zakaj temu tako in kako to uštimat se priporaočam za odg
zanima me če kdo ve zakaj "javac" ne dela v cmd-ju. probo sm use metode a nič ne zagrabi.
če mogoč kdo ve zakaj temu tako in kako to uštimat se priporaočam za odg
moowy123 ::
javac ne dela zato, ker winsi ne vejo kaj to za ena stvar je. ko boš dodal direktorij, kjer se je javac nahaja v system path bo pa vedel in boš lahko to uporabljal kjerkoli.
kje se ta path nahaja da bi ga dodal?kak dodam?(prvič delam z temi zadevami zato mi ni neki jasn čist glede javaca) HVALA
ok no tle sm že bil enkrat zarad teh for... (čeprav se čudn zdi k sm prej reku da prvič delam...bv)
ja ka tam zamenjam, dodam?? na tistem klinku mal bl tk spisan...
ja ka tam zamenjam, dodam?? na tistem klinku mal bl tk spisan...
Preden sem uspel pregledat zadnja dva odgovora sem pogruntal ker sem malo preveč googlav. Šol sem na Sunovo stran malo pogledat po Compailerjih in potegnil zadevco k ti zinštalira Javo Standard Edition 1.4.2_16
Nato se podal v lastnosti računalnika in tam dodal pot do direktorija \bin\ (to isto zadevo nnašu u kniigi Programming with Java). Tam sm za Path dodal to. potem prestavil javaca do direktorija z programi napisanimi v javi in use se je lepo izteklo v cmd-ju.
se pravii najprej:
-javac ime_datoteke.java
-java ime_datoteke_class
upam da bo tale tema k smo jo dokončal sam z vašo pomoččjo seveda komu še kdaj koristila.
hvala še enkrat zza pomoč!
Nato se podal v lastnosti računalnika in tam dodal pot do direktorija \bin\ (to isto zadevo nnašu u kniigi Programming with Java). Tam sm za Path dodal to. potem prestavil javaca do direktorija z programi napisanimi v javi in use se je lepo izteklo v cmd-ju.
se pravii najprej:
-javac ime_datoteke.java
-java ime_datoteke_class
upam da bo tale tema k smo jo dokončal sam z vašo pomoččjo seveda komu še kdaj koristila.
hvala še enkrat zza pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datotekoOddelek: Programiranje | 4010 (359) | killa bee |
» | JAVA SDK - namestitevOddelek: Programiranje | 2516 (1614) | cobrica |
» | [java] napakaOddelek: Programiranje | 1602 (1602) | tx-z |
» | kako nastaviti prevajalnik v ultra edituOddelek: Programiranje | 1090 (1028) | Maryyo |
» | JAVA - kako začeti...?Oddelek: Programiranje | 3143 (2758) | borut-t |