» »

Kabelska televizija na računalniku, kaj vse potrebujem?

Kabelska televizija na računalniku, kaj vse potrebujem?

Tilen ::

Pozdrav!

Odkar imam nov monitor sem dobil željo po kabelski TV na računalniku. Zdaj pa me zanima par stvari, glede na to, da se na tem področju ne spoznam preveč.Torej, kaj potrebujem?

Najvrjetneje kakšno TV kartico. Katero? Najbolj me seveda zanima price/performance stuff. V čem se razlikujejo boljše od slabših? Po številu featurjev ali je lahko tudi kakšna sprememba v kvaliteti slike glede na to kakšen tuner imas? Kot vidim, lahko preko "TV" signala poslušam tudi radio. So kakšne kartice, ki imajo oboje? TV+radio? Zdaj imam narejeno tako, da gre radio signal pač v stolp, zdaj bi pa imel vse direkt v računalnik, potem pa preko AUX ven, če seveda lahko. Malo sem pogledal na mimovrste pa vidim, da nekateri podpirajo 16:9 in 4:3 prikaz slike. Moje trenutno razmerje je pa 16:10, imam lahko kakšne težave?

Tako precej na hitro sem prišel recimo do tega: TV tuner Pinnacle PCTV Analog PCI. Zdaj pa spet vidim da so eni digitalni, eni pa analogni? Lahko nekdo malo prosim razloži.

Edit:

Klik

Klik 2

Zdaj pa me zanima kako je s tem signalom? Iz napisanega sklepam, da do nas pride tako analogni kot digitalni signal in je od mene odvisno pač to, kakšni sprejemnik nabavim [za osnovni paket, ki ga imamo]? Zdaj preko digitalnega bi naj bila pa boljša kvaliteta in nekaj več kanalov [tudi v osnovnem paketu] ?

Hvala!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
  • spremenil: Tilen ()

Kje do DVB-C kartice? Sem prebral tole temo in sem si na nekaj vprašanj sicer odgovoril, ampak teh kartic pa ni nič več kot takrat.

Nihče ne ve?

ssitcm ::

Poskusi tu: Dvb Shop

cila22 ::

Ker smo doma menjali iz kablelske na IPTV, ti lahko odstopim(prodam) svoj TV tuner, podpira tudi radio in teletext ter snemanje. je pa od Ledteka Winfast Tv expert na PCI vodilu, seveda zraven je tudi daljinec. Slika je res odlična, zvok pa tudi. Vsekakor priporočam tudi če boš raje kupil novega. v primeru, da bi mojega me kontaktiraj na 040577044 , ali pa na acilen@gmail.com, da se zmeniva za neko ustrezno ceno.
Kdor visoko leta,ne pade daleč od drevesa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5426134 (22702) icek
»

LCD ''sneži'', rešitev digitalni sprejemnik ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91646 (1409) Suly
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507471 (5538) Tiash
»

Saelitska tv ali kako do eurosporta

Oddelek: Loža
162005 (1777) spitavc
»

Digitalna televizija v Sloveniji