Forum » Omrežja in internet » komercialen grid computing - prostituiranje domačega cpu-ja
komercialen grid computing - prostituiranje domačega cpu-ja
popec ::
Hello!
Že dolgo me pomalem zanima t.i. "grid computing".
Ker je moj CPU občasno prost, me zanima, ali obstaja na tem planetu kakšen grid, v katerega bi lahko včlanil svoj računalnik in ki bi mi za opravljanje računskih storitev plačeval nekaj denarja.
Ali je tehnologija že zrela za takšne podvige, ali bomo morali počakati na operacijske sisteme z boljšo podporo za virtualizacijo?
Ali bodo kvantni računalniki pometli s konceptom grid computing-a?
Že dolgo me pomalem zanima t.i. "grid computing".
Ker je moj CPU občasno prost, me zanima, ali obstaja na tem planetu kakšen grid, v katerega bi lahko včlanil svoj računalnik in ki bi mi za opravljanje računskih storitev plačeval nekaj denarja.
Ali je tehnologija že zrela za takšne podvige, ali bomo morali počakati na operacijske sisteme z boljšo podporo za virtualizacijo?
Ali bodo kvantni računalniki pometli s konceptom grid computing-a?
h$^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hi-tech biotehnologijaOddelek: Znanost in tehnologija | 1385 (1164) | Thomas |
» | HP bo Advanced File System izdal pod GPL 2 licencoOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3563 (2766) | poweroff |
» | Supercomputing '06 konferencaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 2452 (1792) | noraguta |
⊘ | Kateri P2P je trenutno najboljši?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1305 (1166) | 5er--> |
» | Novi ItaniumiOddelek: Novice / Procesorji | 2693 (2693) | Brane2 |