Forum » Navijanje » Intel C2D E4400 in E6750
Intel C2D E4400 in E6750
dustphoenix ::
Ok prvo:
Intel C2D E4400
Gigabyte GA-945P-S3
4x Transcend 512Mb DDR2 533MHZ
LC6420 - 420W
Problem: Odkar sta dodani še dve palčki po 512Mb rama, se CPU upira navitju čez 3GHz. Pred tem, ko sta bili samo dve palčki pa je šel bp čez. In tudi rami se nočejo navit. Če pa se že malo navijejo, potem zazna samo 1Gb rama namesto 2Gb... Pa ne mi rečt, menjaj napajalnik, ker ko sta bili samo dve palčki, je letel čez 3GHz in rami na 745MHz na 380W LCju. Kakšna ideja?
DRUGO:
Intel C2D E6750
2x 1Gb SuperTalent DDR2 800MHz
ASUS Striker Extreme
Epsilon 700W
Problem: V službi mi je letel na 3.5GHz bp. Ko pa sem domov prišel, pa sem ga mogel odvit saj se nikakor ni želel dvignit. Pa me zanima, če je možno da zaradi USB naprav? V službi sem uporabljal samo USB miško, doma pa mam še disk poleg, čitalec kartic, gamepad,...
Intel C2D E4400
Gigabyte GA-945P-S3
4x Transcend 512Mb DDR2 533MHZ
LC6420 - 420W
Problem: Odkar sta dodani še dve palčki po 512Mb rama, se CPU upira navitju čez 3GHz. Pred tem, ko sta bili samo dve palčki pa je šel bp čez. In tudi rami se nočejo navit. Če pa se že malo navijejo, potem zazna samo 1Gb rama namesto 2Gb... Pa ne mi rečt, menjaj napajalnik, ker ko sta bili samo dve palčki, je letel čez 3GHz in rami na 745MHz na 380W LCju. Kakšna ideja?
DRUGO:
Intel C2D E6750
2x 1Gb SuperTalent DDR2 800MHz
ASUS Striker Extreme
Epsilon 700W
Problem: V službi mi je letel na 3.5GHz bp. Ko pa sem domov prišel, pa sem ga mogel odvit saj se nikakor ni želel dvignit. Pa me zanima, če je možno da zaradi USB naprav? V službi sem uporabljal samo USB miško, doma pa mam še disk poleg, čitalec kartic, gamepad,...
dejansan ::
če ti gresta 2 transcenda na 750 še ne pomeni, da gresta tudi nova dva, pusti notri nova dva pa probaj
pri drugem namesto, da sprašuješ odklopi usb naprave in boš takoj videl
pri drugem namesto, da sprašuješ odklopi usb naprave in boš takoj videl
dejansan
Cveto ::
Pa saj je bilo že dostikrat napisano da je sistem precej manj stabilen z štirimi palčkami kot z dvema. Lahko da se tebi tudi novi palčki lepo navijati, skupaj pa še vedno ne bo delalo tako kot mora.
Moj nasvet: kupi si en orenk ram, cene so tako nizke da se ne splača ukvarjat s tem kaj dela in ne dela, 2 giga rama dobiš pa že za dobrih 60eur, za 75 pa lahko recimo dobiš že Geil Ultra ki dela odlično.
Moj nasvet: kupi si en orenk ram, cene so tako nizke da se ne splača ukvarjat s tem kaj dela in ne dela, 2 giga rama dobiš pa že za dobrih 60eur, za 75 pa lahko recimo dobiš že Geil Ultra ki dela odlično.
dustphoenix ::
Problem je, da se zaj ko so štiri če navijem pa tudi če zvišam voltažo (navijem lahko tudi samo za 10MHz), pa potem zazna takoj samo 1gb. Namesto 2Gb.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s 4GB RAM-a na 32-bit procesorju in WIN 7 32-bitOddelek: Pomoč in nasveti | 986 (788) | dekoman |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5033 (3161) | Riff |
» | Pokvarjeni RAM ali????Oddelek: Strojna oprema | 3410 (2122) | Nesta |
» | BOF > NEON ARES računalnikOddelek: Kaj kupiti | 4084 (2600) | Pyr0Beast |
» | 3700+ san diego + a8n5xOddelek: Navijanje | 1279 (1153) | nejko8 |