Forum » Kaj kupiti » PC konfiguracija - nasveti
PC konfiguracija - nasveti
cycoboodah ::
Nabavljam novo mašino in ker sem se okoli hardvera apdejtal cca. dve leti nazaj, bi me zanimali vaši predlogi okoli hardvera.
PC se bo uporabljal za obdelavo videa, 2d in 3d animacij, print in web grafiko, skratka za resne stvari. Igric ne igram.
Vem, da moram dat not vsaj Duo proc, najmanj 2G rama, potem mi pa zmanjka. Slišal sem, da ima Asus neke konkretne plate, s katerimi se da lepo navit proc. Diski bi morali biti čim tišji, prav tako napajalo. Okoli grafike se mi tudi sanja ne...
Skratka, računam na vaš odziv!
PC se bo uporabljal za obdelavo videa, 2d in 3d animacij, print in web grafiko, skratka za resne stvari. Igric ne igram.
Vem, da moram dat not vsaj Duo proc, najmanj 2G rama, potem mi pa zmanjka. Slišal sem, da ima Asus neke konkretne plate, s katerimi se da lepo navit proc. Diski bi morali biti čim tišji, prav tako napajalo. Okoli grafike se mi tudi sanja ne...
Skratka, računam na vaš odziv!
obadek ::
Evo en nasvet za dober comp kt bo vredu delov za tvoje potrebe.
PROC: c2d minimalno e6600 ( močnejši bo hitreje bo obdelvat video)
RAM: 2gb, je že nek minimum če uporabljaš Visto, zato ti raje priporočam 4gb
PLATA: Tukaj ne igra neke pretirane vloge, vzami kako Asus ali Abit....
PSU: 640W bi moglo biti dovolj.
Grafična: Vsaj 8600GT, če imaš denar vzami radeona HD 2900XT ki je najbolj primeren za obdelavo videa in tudi igre bdo fletno lavfale.
Disk: potrebuješ ga dovolj vsaj 500Gb, kakega WD ki so še najbol kakovostni
To je to, komponente sem spisal po moji konfiguraciji in meni za tvovrstno delo ki jo ti počenjaš dela prfektno.
Sistem te bo stal okoli 800 do 1000 evrov odvisno od komponent.
LP
PROC: c2d minimalno e6600 ( močnejši bo hitreje bo obdelvat video)
RAM: 2gb, je že nek minimum če uporabljaš Visto, zato ti raje priporočam 4gb
PLATA: Tukaj ne igra neke pretirane vloge, vzami kako Asus ali Abit....
PSU: 640W bi moglo biti dovolj.
Grafična: Vsaj 8600GT, če imaš denar vzami radeona HD 2900XT ki je najbolj primeren za obdelavo videa in tudi igre bdo fletno lavfale.
Disk: potrebuješ ga dovolj vsaj 500Gb, kakega WD ki so še najbol kakovostni
To je to, komponente sem spisal po moji konfiguraciji in meni za tvovrstno delo ki jo ti počenjaš dela prfektno.
Sistem te bo stal okoli 800 do 1000 evrov odvisno od komponent.
LP
___ ::
svetoval bi da namesto 2900 hd rajši daš notri več rama....naprimer 3 ali celo 4 gb. kolikor vem, je za obdelavo videa potrebn mogočen procesor:) pa dosti rama. grafična ne igra nevem kakšne vloge. jaz bi na tvojem mestu uzel kakšno radeonko....naprimer 2600 xt. ali kaj podobnega. uglavnem nekaj za 100-150 eur.saj si rekel da ne igraš igric...
upam da tole kej pomaga
lp
upam da tole kej pomaga
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC za amatersko obdelavo videa in gledanje 3D filmovOddelek: Kaj kupiti | 5548 (5125) | klinker |
» | Osebni racunalnik (obdelava video posnetkov. Do 1500€)Oddelek: Kaj kupiti | 3220 (1799) | AtaStrumf |
» | ATi HD2900XT ali GeForce 8800GTS 640MB ??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7425 (5127) | Xtra |
» | Vase mnenje o konfiguraciji računalnika (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 5464 (4385) | koyotee |
» | rač za cca. 1 mio sit (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4619 (3440) | mainman |