» »

Vase mnenje o konfiguraciji računalnika

Vase mnenje o konfiguraciji računalnika

1
2
3

denesch ::

sm gledu ze teste pr tomshardware in v cenounem rangu AMD-ja nedobis bolsiga INTELA. Naprimer AMD stane 130E in ce bi hotu za isto ceno kupt INTELA bi dubu kr ornk slabga.

Adrijan0 ::

250€ 4 jederni proc? Kaj bi rad več? Aja in kje si vidu amd 6000 za 130€?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Adrijan0 ()

160e je drgac pa:
TEST

Hud test si prlepu. Bi se lahko malo bol potrudu? :D

Tonći ::

Mal sm preletu tole temo. Za karkoli boš ta pc uporablu je to veliko in preveč dnarja ampak itak je tvoj. Recimo d sm dojev zakaj ga boš uporablu! Predvcem igranje iger in amaterska obdelava slik in videa! V tem primeru raj vzam velik monitor, kakor da vlagaš v stvari ki jih ne boš niti do 50% izkoristu!

Kaj pa temu manka? Razn slb napajalnik?
LINK

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tonći ()

Monitor in te svari že imam.

@adrijan0
sej lahko sam prevers. :D

Monitor je zih 17" al pa 19"

zih je 22" :D

Pa kaj te zanima tonci kok je dnara ne sprasujem tega. povej mi kaj bi dau ti not za 1700eurou
to in nc druzga me ne zanima. kaj mam dost pa da nej kupm za ta dnar se monitor pa to, ja omg
kupm za tok dnarja kokr hocm a si fouš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: denesch ()

Prvo rečeš da je q6600 bad in potem gleda e6600 omg.

dej najd mi na unmu testu ta proc rt bi te vidu sploh ga ni v opciji za zbrt.

Zgleda da ste cist sfalil temo.
RT bi samo DA mi poveste kaksen računalnik bi vi SESTAVL za 1700EUROU.
Idino kar je pomembno je pa HITROST in GRAFIKA.

q6600 majo vse prave trgovine na izbero. Res nvem kje ti to kupuješ! Drugač pa bi ti vrjetno, če še nisi ugotovu, vsi radi dopovedal da je 1700 € preveč in ti je zgori nekdo lepo napisal kaj si misl o tem!! razlika med pcom za 1200€ al pa 1700€ v preformance trenutno še ni tok velika da bi bla vredna 500€ Drugač pa ob izidu pvih dx10 iger boš vrjetno tekel po novo grafično, ker ti ta nebo delala ok!!!

bluefish ::

nisem šel skozi vse odgovore in temo, vendar me zadeva ponovno spominja na Romanovskega, janwoolfa in ostale buče.

Grafični oblikovalec nedvomno nisi in 8GB RAM-a ne boš izkoristil niti s 64-bitnimi Win in 64-bitnimi programi. Če si se zabil v 1700€, potem OK, kupi si zadevo in ne sprašuj dalje, saj očitno ne upoštevaš mnenj drugih. Poleg tega, če bi bil res nek grafik, potem bi investiral nekaj več denarja v spodoben monitor, tako pa se ti gre verjetno le za igre. V tem primeru pa bo dovolj, da si pogledaš še dokaj sveže teme z naslovi ala extreme PC, gaming PC tukaj na ST v forumu Kaj Kupoti.

kobilica ::

Tudi velik ekran je dober za igre.Jaz bi si kupil kaksno X-fi zvocno ki ti bo dala -170 €.
Seveda odlicen zvok.

Intel CORE 2 QUAD Q6600, 2.400 GHz 8MB, 1066MHz
To je 4 jedrni? in tece pri 2.400mhz kok je to u resnic?

GIGABYTE GA-P35-DQ6, LGA775, I P35

PATRIOT DDR2 ram, 4GB Kit PC2-6400 800MHZ s hladil
Je Tale ram uredu?

evo sm mal premislu tkole nej bi zgledal zdej.
Je bolsa konfiguracija?

TokioGangsta ::

INTEL CORE 2 QUAD Q6600 260€
ASUS osnovna plošča P5K 127€
DDR2 2GB KIT PC8500 Crucial Tracer 162€
CLUB 3D grafična kartica ATI RADEON HD 2900XT, 512MB CROSSFIRE 760€
Trdi disk Seagate 500GB, 7200rpm, 16MB, NCQ, SATAII 144€
NEC DVD zapisovalnik AD-7173 S (SATA) 32€
Scythe Infinity hladilnik 50€
LC POWER napajalnik 850W ARKANGEL LC88500C, 140MM 114€
Antec P180 140€

SKUPAJ: 1789€

To bi jaz vzel. Saj si hotel slišati kaj bi mi imeli, kajne?
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

ja cool :D to me zanima da jest pol iz tega neki vn izberem.

Ti en rabiš crossfireta, pusti tokiogangsto k prvič viid pc in nima blage veze o tem. Drugo je pa celo dal neki pametnega skupi. Glede garfičnega oblikovanja, programiranja itd. samo že napisali u eni temi na kaki zadevi kdo dela. En celo na amdju xp1600 take zadeve dela in mu je še zmeri dovolj. To je bol za epenis kot drugi pravite.

@tokiogangsta
INTEL CORE 2 QUAD Q6600 260€
ASUS osnovna plošča P5K 127€
DDR2 2GB KIT PC8500 Crucial Tracer 162€ (rame definitvno ne nucaš take in lahko uzameš cenejše)
CLUB 3D grafična kartica ATI RADEON HD 2900XT, 512MB 380€ ( 1 karta ti bo čisto ql služla)
Trdi disk Seagate 500GB, 7200rpm, 16MB, NCQ, SATAII 144€
NEC DVD zapisovalnik AD-7173 S (SATA) 32€
Scythe Infinity hladilnik 50€
LC POWER napajalnik 850W ARKANGEL LC88500C, 140MM 114€
Antec P180 140€ (ohišje pa premisli sam)

SKUPAJ: cca. 1400€

Evo Bo Tole Uredu? Grafa Ustane drugo pa povejte UREDU - NEUREDU.

1x Intel CORE 2 QUAD Q6600, 2.400 GHz 8MB, 1066MHz, L 265,89 € 63.717,88 SIT
Odstrani

1x VGA GIGABYTE NV 8800GTX 768Mb (GV-NX88X768H-RH) 593,09 € 142.128,09 SIT
Odstrani

2x Seagate SATA II 250GB, 7200rpm, 16MB NCQ, 3Gb/s 137,12 € 32.859,44 SIT
Odstrani

1x Tipkovnica Logitech G11, gaming, USB, SLO 63,12 € 15.126,08 SIT
Odstrani

1x GIGABYTE GA-P35-DQ6, LGA775, I P35 225,31 € 53.993,29 SIT
Odstrani

1x PATRIOT DDR2 ram, 4GB Kit PC2-6400 800MHZ s hladil 269,14 € 64.496,71 SIT
Odstrani

1x LC NAPAJALNIK 550W LC6550GP 140mm FAN,v2.0(24pin) 40,89 € 9.798,88 SIT
Odstrani

1x DVD +/- RW NEC, AD-7173A BULK, 18x črn 30,57 € 7.325,79 SIT
Odstrani

1x Disketna enota 3.5 črna 6,67 € 1.598,40 SIT
Odstrani

1x GMC K50, ATX MIDDLE, 2x120mm, 4xUSB/au, črno 37,80 € 9.058,39 SIT
Odstrani

1x ventilator ZAWARD 120 mm DimpleBlade White 10,05 € 2.408,38 SIT
Odstrani

1x Thermaltake BigTyp 120 vx 37,72 € 9.039,22 SIT
Odstrani

Skupaj 1.717,37 € 411.550,55 SIT

to je skorajda isto, kot v tvoji začetni stvari, spremenil si le proc in nekaj ostalih malenkosti :| .

Hja glej. Jz ti nočem neč slabega. Ampak raje kot da uzameš 8800gtx uzami u crossfiretu.
Matična je dost ql asus p5k, rame pa uzami take kot hočeš. Če bi res bil kar si rekel bi vedu kaj zbrati in še marsi kaj. Če hočeš nas upoštevaj al pa ne. (raje uzami sistem od gangste kot pa to kar si napisal). Sej ni dost razlike samo neki malega pa je. Le rame zamenjaj.

ps: za ta dnar raje naroči macbook pro iz nemčije>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Adrijan0 ()

ne verjamem, da ga mac zanima, ker se gre pri stvari očitno za e-qurac in gaming comp.

Čez par dni bo vprašanje na forumu: Zakaj se mi pc resetira?!
@blueFish se strinjam.

On bo igrce natepavu ne pa oblikoval! Ni umetnost gamerskega pca sestavt, ampak pc za druge namene, za kar pa ta pc drfinitivno ni! Vse povesta tipkovnica in grafa. Če bi biv ti kak grafičn oblikovalec, bi kej druzga kupoval. BTW lahko ti samo pocem, da poznam ljudi ki na dost slabših pcih zelo dobro obdelujejo filme in so za to šolani!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tonći ()

bluefish ja sej ubistvu maš prau. Sm mu dau le u razmislek :)) Drugače ti še 1x povem da ma tokiogangsta 20x bol prav kot ti. Če hočeš nas posluši drugače pa ne. Na koncu boš sam joku, oz boš čez 5 mescu spraševal katero grafo kupiti.

Melanholija ::

No pa pojdimo po vrsti:
1. Denar je tvoj naredi z € kar češ, samo da ne boš jokal čez pol leta kako je grafična zanič in procesor preslab. Sam več kot 1200€ za računalnik nikoli nebi dal, pa naj bo zlat.
2. Če že misliš kupit tako mašino, potem poglej za boljši napajalnik, 2gb rama bi moralo za igre bit čisto dovolj in dvojederni procesor prav tako. 8800gtx ne kupovat ker enostavno ni vredna denarja raje 8800gts če že mora bit nvida!

ccc ::

Skoda mu kej govort, ker smo mu ze vse povedali ampak ne. Ne sej verjamem, da je res problem da enkrat fps-ji padejo pod 60, mislm to si ne smemo prvoscit, pa da ne bi slucajno treba blo cakat 20 sekund da se ti de_dust zloada. Ce si tok preprican v tisto tvojo nvidio, jo kupi. Potem pa povej da se ti gre samo za igre, ker obdelava in kako dekodiranje ne bo nvidia nic bols opravila. Aja pozabu sm, 5 fps razlike je ogromno, ne bos vec top freger. nub

LOL >:D Zdej samo čakam da pove kaj bo kupu.

Jah vi ste carji res kok ves kaj jest delam?
seveda tut spilam zato pa mam tut podlogo exactmat in sm zanjo dau 12000SIT (prejsnih), pa boste rekl da sm neumn pac mi sede dt dnar za to kar delam.
Nism reku da SM GRAFIČNI OBLIKOVALC to ste vi razumel iz tega k sm reku da fotografiram in potem fotke obdelam kot usak normaln uporabnik mogoce malo bolje, REKU pa sm da se mi neda cakat ko mi star komp kodira in dekodira filme k bi biu 286.
Podatki ki jih imam na racunalniku me ne skrbijo zato bom naredu RAID 0, za pomembne podatke imam zunanji disk.
Ne gre mi za noben epenis al kakorkoli ze. Hočm da je komp ornk takrt k ga kupm in ne da bom ga pol mogu neki nadgrjevt pa kr neki.

@ccc
Jah bed ti je k sm biu ucas res en izmet Top fregorjou medtem k si ti se u plenicah biu.

@duleman
Pol pravs ce kupm Radeonk mi pa nebo treba menat grafe se 5 let.
Jah men se zdi da se mal mots ker je 8800gtx enostauno bolsa in vrjem da bos mogu ti prej zamenat ati k jest to gforce.

Zgleda da ste vsi privrzenci ATI ter INTELA.
Tko al tko sm vs samo prosu da poveste kaksen računalnik bi vi sestavl s tem denarjom ne pa da mi govorite da je to prevec napiste celo konfiguracijo.

Tle ni nihče privrženc ne atija ne intla. Kar je bolše in bol ugodneje se pač splača. Če nočeš razumet oz ne moreš(nevem kje je težava) pač kupi to kar misliš. Samo da neboš čez par mescu spraševal kako grafo kupiti (ko 8800gtx nebo več zmogla poganjati minolowca na high >:D ). Če pač ne razumeš da ti hočejo svetovati u dobro uzami amdja in 8800gtx. Če pa že tko misliš potem počaki še malo časa do decembra in boš naredu dosti bol pametno naložbo, ker bodo nove grafe zuni in novi procesorji ter platforma. Odloči se sam, lej jz za tvojih 1700€ se nebom sekiru, samo se mi zdi smešno da boš zdej uzeu kredit za en pc ki nebo to kar bi rad da bo oz. ti samo misliš kak hud pc boš kupu, ampak niti sam neveš kaj bo prišlo čez par mescev vn.

TokioGangsta ::

whoa chill man:D

Js nisem noben privrženec ATI-ja samo ker res vztrajaš dat tak dnar za komp potem sem dal crossfire. Sam osebno mislim da se ti splača dat 500€ manj in boš še vedno imel high end mašino. Vzemi 8800gts pa poceni rame 2gb ter en 500gb disk. Če pa že res res vztrajaš pri 1700€ pa se mi zdi crossfire bolj smiselno od 8800gtx.

Tko pa je:D
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

reptilia ::

jst bi raje meu intel...
4gb rama
2x grafična
Forgive your enemies, but never forget their names.

@Adrian0
U cem je pol point RADEONKE? zakj naj nebi ta grafična zastarala po pol leta?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: denesch ()

vidim, da očitno rad razmetavaš z denarjem. Ravno zaradi tega ti priporočam, da se oglasiš pri funtech-u, jim na mizo položiš 1700€ in rečeš, da naj ti sestavijo comp., ker te mi očitno ne bomo prepričali v (ne)smislenost takšnega sistema.

Bi bilo pa zanimivo, da napišeš, s čim se tako velepomembno ukvarjaš ("pac mi sede dt dnar za to kar delam"), da bomo še drugi čez nekaj let lahko smetili po forumu s temami o nakupu űber compa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Ej ma sej sploh ni vazn k vidm da tole nikamor ne pele.
Hvala usm za vaso pomoc.
Pozabte na use it tega TOPICA pa smo.

In kako ste? Ste bli kej na morju?(pa kje?)

opeter ::

In kako ste? Ste bli kej na morju?(pa kje?)

Bil sem v švici, gori na podstrejšu. Hvala, da si vprašal. Smo pa vsaj končali z ladijskimi podi.

krneki0001 ::

A ti si bil samo u Švici? Jst sm bil še na Malti. Smo podaljšal bajto za 2 metra, pa novo streho nardil.

Pa pocakaj zaboga do novga leta,nove grafe z novim dx 10,taprav quad core in chipset.Takrat bos imel true price/performance.

opeter ::

nebivedu, ahahaha :D
Glavno, da sva oba naredila kaj konkretnega, ne pa kot tu nekateri vsepovprek sprašujejo katero orenk grafično kupit... za "špilat igrce"

Nerabm jest Price/preformance ampak sam Preformance!

krneki0001 ::

Performance boš pa najboljši dobil s xeoni - to so trenutno najbolj hitre in najbolj močne zadeve. Torej, če te ne zanima cena daj 2 komada štirijedrnikov na plato in delaj s tem.

Drugače pa kupi intel C2D 1800MHz E2160 (za 90 evrov) in ga navij za 150% ali več in boš mel makino, ki resnično leti. Meni dela na 3300MHZ s serijskim hladilnikom, greje se pa na 49 stopinj v idle in 58 v obremenjenem stanju, če bi vzel kak malo boljši hladilnik, bi pomoje šel še hitreje.

kul kako to da se ga da tok odprt?

Antares88 ::

Ker poznajo PC do srca in duše in jih ne zanima samo e-qurac kar kol to že naj bi blo ampak mislm, da vem :D

@Antares88
Ne pis postou ce niso potrebni, in ce z nimi ne odgovoris na dolocena uprasanaja.HVALA

Sj ti je lepo povedu!:P Drgač pa ma ta procesor vrjetno navijalski potencjal d ga je tok naviv ampak teb tega ne priporočam. Pozanimi se kako se procesorji delao pa boš razumel nekatere stvari!

@denesch kul kako to da se ga da tok odprt?

Nevem kako bi ti to izvedu, ker odpret procesorja se ne da. Lej če si to kar si napisu se moreš usaj tolko spoznati na zadeve. Če pač se ne spoznaš niti nevem zakaj kupuješ nek hud pc, ki ga neboš nikol izkoristu.

jaz sem mislil price performance,da bo za enako ceno kot je zdaj 2x boljse.

Sicer,za photoshop ti sploh ne rabis dobrega racunalnika ali karkol ze delas iz slikami...

Kupi si pri Nvidia Workstation.15.000 €vrov.

pinx ::

Seveda potrebuje močan sistem, saj vidiš da se je tako prepričal v to, da že sam sebi verjame.

In seveda za večji e-penis.

e-rit :D

lol kje ste pobral to glupo besedo e-penis to je sto procentn en smrkouc k ma 12 let izumu in vi bedaki uporablate ta izrz in mislte da s tem kej pametnga poveste. Modeli nism str 15 let da bi se mi slo za to kdo ma bolsi komp kva vm ni jasn zdej kr mislte da usak k bi meu pac rt ornk masino sestavla tako masino zarad epenisa. Ma dol mi visi za to a vm je to jasn? Dejte se letom primerno obnasat upam da niste usi stari pod 15.

Nope, nismo. Bi pa ti lahko pisal primerno tvojim letom - verjetno imaš neko izobrazbo.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov HI-end PC

Oddelek: Kaj kupiti
331793 (1793) AapocalypseE
»

Prosim za komentar konfiguracije za 2000€

471378 (1378) kixs
»

mašina za 1300 eurov

Oddelek: Strojna oprema
101030 (1030) Urc
»

Malo pomoči glede PC za 1500€-1800€---lahko tudi manj

231830 (1830) Pinzl
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937817 (6265) ialexxb

Več podobnih tem