Forum » Pomoč in nasveti » Kaj je narobe? Mogoče disk?
Kaj je narobe? Mogoče disk?
lolek84 ::
Do ne davno mi je moja "škatla" delala kot se šika.
Včeraj zjutraj so se pa začele pojavljat težave. S prva so bili "simptomi" taki, da se je slišal oni zvok, veste, ko se kao disk zalaufa. Ko recimo en čas računalnik stoji pri miru in ponovno začneš delat z njim slišiš, kako se je disk ponovno zagnal za delovanje.
No v glavnem slišalo se je 1x ali 2x zaporedoma, kako se je disk poizkušal ponovno zagnat ali kako bi lahko temu rekli, a zatem računalnik enostavno zmrzne. Ni pomagalo niti ctrl+alt+delet, nič razen resetiranja na tipko.
No, danes so pa simptomo že tako daleč, da se po nekaj sekundnem prihodu v windowse stvar, čez trenutek že sama resetira.
Jaz osebno sem prvo posumil na disk, če je dajal tiste znake o zaganjanju diska ali kaj vi pravite?
Je kak program, s katerim bi za začetek preveril pravilno delovanje oz. napake na disku in bi po tem videli dalje kako in kaj mi pomagat? Ali že moj sam opis namiguje na kaj drugega?
PS. nobene komponente nisem nikoli v življenju navijal, pa tudi sam speedfan ne kaže preseganje temperature čez 48 stopinj celzija.
Včeraj zjutraj so se pa začele pojavljat težave. S prva so bili "simptomi" taki, da se je slišal oni zvok, veste, ko se kao disk zalaufa. Ko recimo en čas računalnik stoji pri miru in ponovno začneš delat z njim slišiš, kako se je disk ponovno zagnal za delovanje.
No v glavnem slišalo se je 1x ali 2x zaporedoma, kako se je disk poizkušal ponovno zagnat ali kako bi lahko temu rekli, a zatem računalnik enostavno zmrzne. Ni pomagalo niti ctrl+alt+delet, nič razen resetiranja na tipko.
No, danes so pa simptomo že tako daleč, da se po nekaj sekundnem prihodu v windowse stvar, čez trenutek že sama resetira.
Jaz osebno sem prvo posumil na disk, če je dajal tiste znake o zaganjanju diska ali kaj vi pravite?
Je kak program, s katerim bi za začetek preveril pravilno delovanje oz. napake na disku in bi po tem videli dalje kako in kaj mi pomagat? Ali že moj sam opis namiguje na kaj drugega?
PS. nobene komponente nisem nikoli v življenju navijal, pa tudi sam speedfan ne kaže preseganje temperature čez 48 stopinj celzija.
apachee ::
Osebno imam identičen primer od včeraj.
Zmrzovanje sistema, ponovno zaganjanje. Pri meni je šlo do tega da ne morem niti v bios več, ker mi ne zazna tipkovnice.
Pa še nalaganje biosa do bootanja sistema traja zdaj 5 min.
A je kak virus ki zjebe bios oz kak hardware na pohodu?
Zmrzovanje sistema, ponovno zaganjanje. Pri meni je šlo do tega da ne morem niti v bios več, ker mi ne zazna tipkovnice.
Pa še nalaganje biosa do bootanja sistema traja zdaj 5 min.
A je kak virus ki zjebe bios oz kak hardware na pohodu?
You can't win without The Finn!
solatko ::
Imaš IDE ali SATA disk. Prglej konektor za priklop diska, če se ni slučajno raztegnu, pa ima malo slabši stik. Za testiranje diskov so najboljši programi proizvajalca diska (uradna stran - suport - download). Lahko tudi izklopiš disk, ga daš v drug računalnik in stestiraš z dobrim AV.
ender ::
Če se sliši, kot da se disk večkrat vklaplja (in še posebej če pri tem klika), je crknil. Če rabiš rešit dol kakšne podatke, daj disk v zmrzovalnik, kupi nov disk, namesti gor Windows in naslednji dan (v tem času naj bo v zmrzovalniku) priklopi stari disk poleg novega, potem pa takoj skopiraj dol datokete, ki jih rabiš. Morda bo uspelo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5575 (4849) | T-Mac |
» | Mrtev zunanji trdi disk SeagateOddelek: Pomoč in nasveti | 4391 (3875) | Lonsarg |
» | Reševanje podatkov fizično poškodovanega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 7648 (6846) | MadMax |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3484 (2711) | Voluharr |
» | Recovery podatkov na trdem diskuOddelek: Strojna oprema | 2678 (2111) | Pyr0Beast |