Forum » Operacijski sistemi » Opensuse install [N00b inside]
Opensuse install [N00b inside]
sile01 ::
Poskušam namestit dual boot z windowsi XP in opensuse 10.2. Problem je sledeč, DVD mi boot-a začne se namestitev ampak po temu ko naloda install kernel javi napako da ne najde instal DVD -ja nikjer. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe.
Mislim da sem imel enak problem pri namestitvi Viste. Install XP-jev gre BP.
Nekaj sem našel da ima probleme z JMicron PATA/SATA kontrolerjem, da ga kernel ne prebavi. Kakšna ideja kako z tem, jaz sem popolni n00b in bi prosil zelo jasna navodila :D
Upam da se komu kaj sanja, ker bi rad imel Windowse samo že za CSS pa Simse :D
Mislim da sem imel enak problem pri namestitvi Viste. Install XP-jev gre BP.
Nekaj sem našel da ima probleme z JMicron PATA/SATA kontrolerjem, da ga kernel ne prebavi. Kakšna ideja kako z tem, jaz sem popolni n00b in bi prosil zelo jasna navodila :D
Upam da se komu kaj sanja, ker bi rad imel Windowse samo že za CSS pa Simse :D
kriko1 ::
Če je problem v kontrolerju je potem najboljše rešit da posodobiš firmware kontrolerja za sata. Drugače boš moral uporabit novejše jedro (torej ne več original opensuse) ki vsebuje workaround za omenjeni problem.
onehalf ::
Najlažja rešitev, da postaviš sistem, v kolikor imaš dovolj zmogljivo internetno povezavo je namestitev z interneta. Postopek pa je sledeč:
-na spletni strani http://software.opensuse.org/ pod točko dva označi "Network" in prenesi Mini CD, ter zapeci.
-zaženi računalnik s tega boot cdja in pred namestitvijo te bo vprašal za omrežne parametre, se povezal na opensuse ftp strežnik in namestitev izvedel od tam.
lp,
Half
-na spletni strani http://software.opensuse.org/ pod točko dva označi "Network" in prenesi Mini CD, ter zapeci.
-zaženi računalnik s tega boot cdja in pred namestitvijo te bo vprašal za omrežne parametre, se povezal na opensuse ftp strežnik in namestitev izvedel od tam.
lp,
Half
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu ali debianOddelek: Pomoč in nasveti | 1398 (1063) | pikachu004 |
» | install opensuse 10.2Oddelek: Operacijski sistemi | 1071 (902) | PIII850 |
» | Suse 10.0 - Kaj z njim? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6549 (4772) | kriko1 |
» | [Linux][SUSE] namestitevOddelek: Operacijski sistemi | 1393 (1114) | kriko1 |