» »

Opensuse install [N00b inside]

Opensuse install [N00b inside]

sile01 ::

Poskušam namestit dual boot z windowsi XP in opensuse 10.2. Problem je sledeč, DVD mi boot-a začne se namestitev ampak po temu ko naloda install kernel javi napako da ne najde instal DVD -ja nikjer. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe.

Mislim da sem imel enak problem pri namestitvi Viste. Install XP-jev gre BP.

Nekaj sem našel da ima probleme z JMicron PATA/SATA kontrolerjem, da ga kernel ne prebavi. Kakšna ideja kako z tem, jaz sem popolni n00b in bi prosil zelo jasna navodila :D

Upam da se komu kaj sanja, ker bi rad imel Windowse samo že za CSS pa Simse :D

kriko1 ::

Če je problem v kontrolerju je potem najboljše rešit da posodobiš firmware kontrolerja za sata. Drugače boš moral uporabit novejše jedro (torej ne več original opensuse) ki vsebuje workaround za omenjeni problem.

onehalf ::

Najlažja rešitev, da postaviš sistem, v kolikor imaš dovolj zmogljivo internetno povezavo je namestitev z interneta. Postopek pa je sledeč:

-na spletni strani http://software.opensuse.org/ pod točko dva označi "Network" in prenesi Mini CD, ter zapeci.
-zaženi računalnik s tega boot cdja in pred namestitvijo te bo vprašal za omrežne parametre, se povezal na opensuse ftp strežnik in namestitev izvedel od tam.

lp,
Half

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu ali debian

Oddelek: Pomoč in nasveti
131398 (1063) pikachu004
»

install opensuse 10.2

Oddelek: Operacijski sistemi