Forum » Omrežja in internet » vprašanje glede routerja
vprašanje glede routerja
gameby ::
včeraj sem kupil router- netgearov.... in sm seveda koj je običajno inštalirav program za router.... pol sm preklopu modem na router in router na comp... vse gre lepo lepo dokler ne pridem do tam k nastavlaš ip...... seveda sm obkoržu da ti avtomatko da ip( dinamični ip... kakor mam z uporabo routerja) in grem še naprej po setapu in piše da je zaznal statični ip
zdej moram nastavit
ip address
ip subnet mask
getway ip addres
pol pa še primary dns
zdej me pa zanima kje to dobit... oziroma kje za vraga mi najde statični ip ker sam z uporabo modema mem dinamičnega)
(lučke pa normalno gorijo ... pržgana je za internet... itd )
lp
edit: zadevi, ki si jo kupil se reče ROUTER več o tem boš našel tukaj. Svetujem ti, da si prebereš, da ne boš več pisal bedarij.
zdej moram nastavit
ip address
ip subnet mask
getway ip addres
pol pa še primary dns
zdej me pa zanima kje to dobit... oziroma kje za vraga mi najde statični ip ker sam z uporabo modema mem dinamičnega)
(lučke pa normalno gorijo ... pržgana je za internet... itd )
lp
edit: zadevi, ki si jo kupil se reče ROUTER več o tem boš našel tukaj. Svetujem ti, da si prebereš, da ne boš več pisal bedarij.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
The_hammer ::
Start>settings>control panel>network connections> local area connection stisneš z desno gor pa daš properties> stisneš zadnega označiš inetrnet protocol pa daš spet properties in voila >>>>>maš ip-je
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
Enermax liberty 500W
The_hammer ::
use the following ip adress odklukaj torej ta drugo, pa potrdi pa zapri pa še enkrat odpri... Potem poročaj!
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Enermax liberty 500W
Enermax liberty 500W
gameby ::
ja pa mi zahteva ip da vnesem tko da nemorem nč glede tega.......... mogoče kdo ve why the fuck mi zazna statični ip ke ga sploh nimam...... a mogoče treba kšno nastavitev sprejet
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gameby ()
Zheegec ::
Po mojem router ne "zazna" statičnega IP naslova.
Tam, ko si nastavil dinamični IP naslov je bilo mišljeno za lokalno mrežno (torej, kako router dodeli IP računalnikom, ki so nanj priključeni), tole je pa v drugem delu, kjer izbereš tip povezave na internet (internet access)
Če imaš ADSL izbereš recimo PPPOE, tam kjer imaš drop-down-box za izbiro. Če imaš kaj drugega pa pokliči ponudnika, da ti pove.
Tam, ko si nastavil dinamični IP naslov je bilo mišljeno za lokalno mrežno (torej, kako router dodeli IP računalnikom, ki so nanj priključeni), tole je pa v drugem delu, kjer izbereš tip povezave na internet (internet access)
Če imaš ADSL izbereš recimo PPPOE, tam kjer imaš drop-down-box za izbiro. Če imaš kaj drugega pa pokliči ponudnika, da ti pove.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varnost statičnega IP? Davčna blagajna (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17091 (14713) | Er333 |
» | pfSense VPNOddelek: Omrežja in internet | 2860 (2263) | He-Man |
» | Static VS DynamicOddelek: Omrežja in internet | 1624 (1282) | jvolk |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3732 (2726) | Ursus |
» | Imam dinamicen IP,rabim pa staticnega!?Oddelek: Omrežja in internet | 1969 (1855) | Racunalnik |