Forum » Pomoč in nasveti » Dual Boot
Dual Boot
metro ::
Zanima me ker mi nikakor ne rata nardit dual boot-a za WIN XP in WIN9x. A rabm ker program za to al so kje kakšne nastavitve. Kolega je reku, da naj najprej naložim Win9x na D: pol pa še XP na C: in da XP nardijo sami dual boot. Če kdo ve naj mi sporči.
jamiroq ::
Jaz sem to naredil tako (imel sem inštalirane samo WinXP):
1. s PartitionMagic 7 sem naredil novo prazno primary fat32 particijo
2. nanjo sem skopiral win95 sistemsko disketo
3. na fat32 particijo sem inštaliral BootMagic 7 (obvezno na fat32/fat16, drugače se ne inštalira) in ga konfiguriral
4. resetiral računalnik in sistem zalaufal iz fat32 particije
5. inštaliral WindowsME
6. ker so windowsi naštimali kot boot particijo tisto z WindowsME sem še enkrat pognal BootMagic in ga aktiviral (tako, da se ob bootanju računalnika naloži BootMagic)
1. s PartitionMagic 7 sem naredil novo prazno primary fat32 particijo
2. nanjo sem skopiral win95 sistemsko disketo
3. na fat32 particijo sem inštaliral BootMagic 7 (obvezno na fat32/fat16, drugače se ne inštalira) in ga konfiguriral
4. resetiral računalnik in sistem zalaufal iz fat32 particije
5. inštaliral WindowsME
6. ker so windowsi naštimali kot boot particijo tisto z WindowsME sem še enkrat pognal BootMagic in ga aktiviral (tako, da se ob bootanju računalnika naloži BootMagic)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 1297 (592) | oo7 |
» | dualboot - je to moznoOddelek: Operacijski sistemi | 1244 (1149) | jlpktnst |
» | Kako na nov naložiš win98 če maš zravn še winXP?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1891 (1668) | franc3e |
» | Dvojni XP-ji na enem računalnikuOddelek: Operacijski sistemi | 1098 (928) | freejack |
» | 2 op. sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1477) | Milko |