» »

2 op. sistema

2 op. sistema

Milko ::

Na enmu racunalniku bi rad mel Win98SE in Win2000. Kaj zdej najprej namestiti, pa kak jih dam na partricije? Mislim kaj na C:, kaj na D: Pa a mam pol Win2000 na NTFS al kr na FAT32 partriciji.

andrej ::

Najboljse, da prvo instaliras win9x na C particijo, potem pa das w2k na D. Potem je vseeno kaksen sistem uporabis na D - ali FAT32 ali NTFS. Nikakor pa nena instaliraj oba na isto particijo...

DC- ::

Tako prvo je treba namestiti win 98 šele potem win2k.
Kar se pa particji tiče pa je vseno, samo nisem prepričan da boš lahko iz win98 dostopal na NTFS particijo.

DC

andrej ::

no ja, ce hoce lahko tudi prvo instaliras w2k na D, potem pa win9x, tako da vrstni red ni tako pomemben - samo pri slednjem bo treba iti skozi repair, da dobis boot loader nazaj.
win9x ne podpirajo NTFS. Imas pa programe, ki to zmorejo - NTFSDOS-> www.sysinternals.com

Trubar ::

Halooooooooo W2k lahko instaliras kr pod fat 32 (jst osebno mam tko, win Me na c:, win 2k pa na d: pa dela brez pardona:)))

andrej ::

seveda lahko instaliras w2k na FAT32. A je kdo reko nasprotno?

GoRunGo ::

najprej namesti win98, potem dej gor win2000, ne nadgradi ampak ga nemesti zraven - clean install, pusti fat32, tako je najbolj fajn

andrej ::

odvisno od potreb. Edina prava prednost FAT32 pred NTFS je v tem, da so FAT32 particije vidne iz Win9x. Drugace pa se splaca dat gor NTFS - pac odvnisno od uporabnika.

XCT ::

Instaliraj na ločeni particiji, drugače boš nekega dne inštaliral vse skupaj še enkrat!
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

msmiha ::

Jaz sem imel en čas gor w2k in win 98SE. Imel sem tudi dva diska. Najprej sem inštalirav gor win 98SE, pol pa še w2k.Na tistem disku, ki je bil nameščen gori w2k sem imel NTFS particijo pa nisem imel nobenih problemov.Edino kaj je bilo ko sem prijatelju nesel disk da bi mi dal par stvari gor ga ni videl iz win98:D.Če boš prenašal diske pol si raje naredi Fat 32 če pa ne pol pa je NTFS najboljša izbira.8-O
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

GoRunGo ::

ce boljse pogledas zastavljeno vprasanje ti je lahko jasno da Milko :) ne potrebuje nikakrsne NTFS part ali bilokaj drugega, tako da Milko kar vse na FAT32, pa bo najbols8-)

TiMe25 ::

Da boš videl vse je najboljš da kar win2K daš na FAT32 kar se pa tiče boot-anja pa ti toplo-toplo priporočam XOSL ( www.xosl.org ) . Najboljši boot manager pa še zastonj je, tako da ne bo problemov v naprej če se ti slučajno kateri od sistemov sesuje. Pri instalaciji je priporočljivo da particijo prvega instaliranega sistema nekako skriješ ko greš intalirat drugega ( partition magic )

Obilo užitkov !
TiMe it's always on my side !

AndrejX ::

Malo nazaj sem imel še dual boot (Win 98) samo zaradi iger. Zdaj uporabljam samo Win 2000 in zadnje čase celo vse dela tudi na toem sistemu, tako da dual boot ni potreben. Za tistih par FPS-jev pa se ne sekiram, ker mi to odtehta hitrost in stabilnost Win 2000.

Milko ::

Sej jst rabm Win98 sam za igrce. K pod Win2000 mi ne dela vse. Naprimer RED ALERT 2 je ze ena taka. Zdej sm naredu tko kt ste rekl in dela vse ok. Win98SE so hitri in stabilni, ker jih mam sam za igrce. Pod Win2000 mam pa programe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako na nov naložiš win98 če maš zravn še winXP?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141738 (1515) franc3e
»

Win2000 in Win98 na enem compu

Oddelek: Operacijski sistemi
111132 (972) bastadu
»

optimalno razparticioniranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
121241 (1074) Han
»

W2K clean install help!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131953 (1816) andrej
»

2 operacijska sistema

Oddelek: Programska oprema
162603 (511) andrej

Več podobnih tem