Forum » Strojna oprema » Grafične kartice z spominom DO 256
Grafične kartice z spominom DO 256
4luka4 ::
Mene pa zanima kaj to pomen pri grafičnih karticah ko majo spomin naprimer do 256 shared.jst sm sicer mew prenosnik z grafično do 224 ampak je skos uporablal samo 64.zdej me pa zanima kaj morš narest da uporablaš maksimalno oz večji del grafične!nekje sem slišal da morš to dadat z rama zdej me pa zanima kako to nardiš!
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Senitel ::
Odvisno od tega katero grafično imaš. Lahko se nastavi v biosu, lahko si pa grafična sama vzame ustrezno količino sistemskega rama, ko poženeš igro.
ja na prenosmn se ni nč dogajal skos je blo 64 zanima me pa az kšno tako grafično ATI Radeon Xpress 1250 do 512-MB shared. a bi bla ta grafična dost uredu za igrenje igr kot so naprime call of duty 2, nfs carbon(in novejše)?
aja pa še zanima me če je kšna stran k opisuje kako nardiš to pr grafični da ji povečaš spomin??
marjan_h ::
mal si bom temo sposodil da ne bom odpiru nove
jaz bi sam vprašu kako izračunaš prepustnost pomnilnika na grafični. K ima recimo moja 7600gt - 22gb/s , kako to dobiš?
jaz bi sam vprašu kako izračunaš prepustnost pomnilnika na grafični. K ima recimo moja 7600gt - 22gb/s , kako to dobiš?
Senitel ::
4luka4: Ja x1250 je najšibkejši GPU od ATI-ja in zadeva težko konkurira hitrejšim in dražjim modelom (tudi iz prejšnje generacije). En benchmark...
Tudi NE MOREŠ grafični nastavljat količine pomnilnika, ker si ga sama vzame toliko kolikor ga rabi! Arhitektura novih low end grafičnih od NV in ATI je taka, da renderira direktno v sistemski pomnilnik, teksture pa se shranjujejo v grafični pomnilnik. Torej to koliko rama si bo grafična vzela zavisi neposredno od tega na kolikšni ločljivosti igraš igro (in morebitne AA nastavitve).
DirectX11: 700MHz frekvenca pomnilnika * 2 DDR * 128 bitno vodilo / 8 bitov za byte = 22.4 GB/s.
Tudi NE MOREŠ grafični nastavljat količine pomnilnika, ker si ga sama vzame toliko kolikor ga rabi! Arhitektura novih low end grafičnih od NV in ATI je taka, da renderira direktno v sistemski pomnilnik, teksture pa se shranjujejo v grafični pomnilnik. Torej to koliko rama si bo grafična vzela zavisi neposredno od tega na kolikšni ločljivosti igraš igro (in morebitne AA nastavitve).
DirectX11: 700MHz frekvenca pomnilnika * 2 DDR * 128 bitno vodilo / 8 bitov za byte = 22.4 GB/s.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Notesnik-malo počasen nx6325Oddelek: Pomoč in nasveti | 1385 (771) | Kamran |
» | Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16737 (7698) | Seb4 |
» | ATI Radeon X1250 - nastavitev 512MB?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3683 (2188) | Zheegec |
» | Pomoč pri hpOddelek: Pomoč in nasveti | 1265 (1104) | Zheegec |
» | Mnenja o DELL 6400 Inspiron (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9306 (5901) | steev |