» »

težava-komp

težava-komp

rescuer040 ::

Pozdravljeni!

Imam težavo z računalnikom in sicer komp mi je po inštalaciji neke igre zmrznil in sem ga resetiral in sedaj ko pritisnem gumb za prižig računalnika slišim 3 kratke piske zaslon je pa črn?!

Hvala za odgovore! L.P

SashaCom ::

Velika verjetnost je da je šlo nekaj v ......:\

Poskusi si pomagat s to stranjo:
http://www.amptron.com/html/bios.beepco...

Lep pozdrav
It's not bad being small fish if you're PIRANHA!

rakm ::

Če od teh treh piskov ne gre naprej in zaslon še vedno ostane črn, pol je verjetn matična. Bi mogu mal več vedt. Matična procesor al pa grafična, drucga pa ne more bit.Pomoje je šu procesor al pa matična. Piše da bi bil loh ram, sam pri ramu gre naprej, mislm naloži bios, al pa se sam resetira skos, torej sploh ne naloži biosev. Loh se pa motm, sam po mojih izkušnjah ram ni, ker, če je delno okvarjen ram potem se ti računalnik sam resetira, takoj ko nastopi operacija, ki zahteva več rama. Mogu bi več vedt. Ram loh testiraš drgač tudi tako, da probaš naložit (ponovno) windowse. Če je ram čist zanič potem ti sploh biosev ne bi smel naložit, če je pa ram delno okvarjen, potem ti pa računalnik pri namestitvi windowsev javi napako in sicer v stopnji ko je disk že formatiran in začneš na novo nalagati windows, se ti proces ustavi na nekje 10%, kjer se začnejo bolj zapeletene operacije, ki zahtevajo več rama.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rakm ()

solatko ::

Če crkne ram ne gre nikamor, tako da najprej sprobaj ram. Lahko je samo kakšen slab kontakt, zato vzemi ram-e ven dobro spihaj ležišča, s kakšno mehko krpo očisti kontakte na ramih, predvsem pazi na statično elektriko. Ko boš vse to naredil, pazljivo potisni rame nazaj v plato, priključi napajanje in poizkusi. Če še vedno ne bo delalo, je verjetno šla plata. Lahko se pa še malo igraš in preizkušaš na kakšnem drugem računalniku še ostalo periferijo.

Mitch ::

Na Asusovih platah pomenijo tri kratki piski napako na grafični ali na njenih ramih. Tako da probaj grafično vzeti ven in jo še enkrat vstavit. Če imaš možnost probaj kakšno drugo grafično vstavit v komp ali pa svojo spobaj pri kakšnem kolegu. Sicer pa poglej v navodilih od matične (na netu najdeš tudi priročnik za svoj model) kaj pomenijo tile trije piski v primeru tvoje plate.

LP, Mitch


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rahlo piskanje ob obremenitvi in zatikanje grafike v igrah

Oddelek: Pomoč in nasveti
141178 (993) igorrogi
»

Trije piski ob zagonu ?!?!?!

Oddelek: Strojna oprema
52513 (2326) #000000
»

racunalnik ne dela (pisk)

Oddelek: Pomoč in nasveti
102197 (2082) Azrael
»

problem z nowo grafično!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
191374 (1015) LeBIgMac
»

Piskanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
141464 (1328) Bessie

Več podobnih tem