» »

problemi z zagonom, grafično

problemi z zagonom, grafično

TakelowG ::

Pozdrav.

Ko vklopim računalnik, se mi zažene normalno, pride v winse, naloži skoraj vse, potem pa naenkrat ugasne eden od diskov, čez 3s pa še ostala 2 in komp se resetira.... problemi so se začeli ko sem vgradil radeon 9800pro.
je možno da je to zarad padca napetosti? (skor nemogoče ker je napajalnik 600W... grafo mam priklopljeno na svoji žili, kjer je samo 1 molex.

ko zaženem kakšno igro, grafika dela normalno, po recimo 5min igranja pa začne prikazovati grozne artefakte.... morda hlajenje? (grafo sem dobil zastonj brez coolerja, gor sem pa z malo spretnosti spravil cooler od 9600xt...... to je seveda začasna rešitev, dokler ne pride zalman.... je za artefakte sploh krivo hlajenje ali je kaj narobe kje drugje?

Tr0n ::

Artefakti so ponavadi posledica prenavite graficne ali slabega hlajenja. Poglej, ce je hladnilnik res dobro pritrjen, se prej pa, da je na GPU na tanko namazana pasta.

Da se ti pa diski izklopijo je pa malce cudno. S kaksnim programom opazuj napetosti na 3.3 in 5 linijah, pa bos takoj videl, ce je napajalnik problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

TakelowG ::

kaj pa vem... gpu je namazan vredu, ker sem sam nameščal cooler...... sam kuler mi pa deluje fajst ceneno.... :O niti aluminiju ni podobno... kot da bi bla neka plastika ..... zglea da bo terba cooler nabavit ja..... ko grem iz igre ven, mi normalno dela naprej grafika, ko čez en čas zalaufam pa spet samo 5 min, pol pa vedno hujši artefakti.....
Rabo bi vas pa tu malo.... na koliko mhz laufa original ati 9800pro? da vidim če je slučajno ta navita....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1389661 (5636) Tilen
»

Bios flash radeonke 9800 non-pro v 9800 pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
10982 (833) royal
»

Powercolor 9800se 35900 sit jae (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
594102 (2718) ginekolog
»

GeForce4 Ti 4200 128MB (strani: 1 2 )

894516 (3429) Sami
»

Spet, Powercolor 9800SE?? (strani: 1 2 )

704879 (3639) PCman

Več podobnih tem