» »

(K)Ubuntu in driverji za grafično 8600gt

PacificBlue ::

Ravnokar se ubadam z inštalacijo gonilnikov za nvidio 8600gt na Kubuntuju...sem jih potegnil z neta z Synaptic packet managerjem..jih kao inštalira..restartam komp..pa ni nobenih sprememb..kartice še vedno ne zazna...edino frekvenco osveževanja sem lahk zvišal iz 60 na 75 mhz...mogoče ve kdo čemu je to vzrok in kakšna bi bila rešitev? bi se še ubadal s tem sam sem že prekleto zaspan....|O

Killer ::

Kaj imas napisano pod /etc/X11/xorg.conf pod Section "Monitor", Section "Device", Section "Screen"?

Sicer ne vem kako zgleda instalacija preko Synaptic packet managerjem, ker jaz sem do sedaj vedno instaliral preko konzole ob ugasnjenem X serverju in rocnim popravljanjem xorg.conf fajla, ker imam legacy driverje (Slackware sistem).

Je pa za uporabnike Ubuntuja instalacija driverjev po novem smesno enostavna... Envy. Vsaj pri meni je bila. :)

Dodatek:
Probaj zdljat driverje pri Nvidii in si jih namesti sam v konzoli. X server ustavis z ukazom /etc/init.d/kdm stop
Startas pa z ukazom start. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Killer ()

PacificBlue ::

Piše mi tole:

Section "Device"
identifier "nVidia Corporation NVIDIA Default Card"
boardname "nv"
busid "PCI:1:0:0"
driver "nv"
screen 0
EndSection

Section "Monitor"
identifier "SyncMaster"
vendorname "Plug 'n' Play"
modelname "Plug 'n' Play"
modeline "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
gamma 1.0
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation NVIDIA Default Card"
Monitor "SyncMaster"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
depth 24
virtual 640 480
modes "640x480@60"
EndSubSection
EndSection


Pa čudno,včeraj sem še imel lahk na 1280 x 786 resoluciji, ko sem pa danes zagnal kubuntu pa je na 640 x 480 in več se ne da nastaviti..bom poskusil zdaj inštalirat driverje v konzoli...

Killer ::

Na hitrco. Pri instalaciji driverjev le-ti povozijo original xorg.conf in s tem unicijo vse nastavitve za mis, grafiko, tipkovnico,... Zato je treba prej vedno narediti backup. :)
Kako moras imet sedaj ustiman config ti lahko pastam zvecer, oz pobrskaj po netu za primere, sem zal trenutno v sluzbi, pa ne morem doma preverit.

Ce tvoja grafa ni na legacy seznamu, potem, mislim, da ti bo ze driver z Nvidiine strani spedenu vse resolucije in osvezevanja, ki jih imas lahko na monitroju. Ce imas katodni monitor, ga imej priklopljenega preko D-sub kabla in ne preko BNC-ja, da bo racunalnik sam prepoznal med instalacijo, kaj tvoj monitor zmore.

LP

Killer ::

Tvoj config zgleda precej nenavadno. Pri meni zgleda tako
    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "Nokia 446Xpro"
    HorizSync 30.0 - 107.0
    VertRefresh 50.0 - 150.0
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce FX 5200"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Default Screen"
    Device "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200]"
    Monitor "Generic Monitor"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Depth 1
    Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 4
    Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 8
    Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 15
    Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 16
    Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Screen"

    # Removed Option "metamodes" "1280x1024 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
    Identifier "Screen0"
    Device "Videocard0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    Option "TwinView" "0"
    Option "metamodes" "1600x1200 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
    EndSection


Imam pa 1600x1200 85 Hz na 19" monitorju

PacificBlue ::

mi še ni uspelo,mam problem z x serverjem, se mi kr sesuje(ko se računalnik nalaga v Kubuntu,mal preden bi se moral logirat,se pojavi črni zaslon z utripajočim pomišljajem...delal sem po teh teh navodilih,ampak pr točki 4 ko napišem ukaz sudo /etc/init.d/kdm stop mi napiše da ukaza ne more izpolnit nekaj v stilu kdm runnkill..se ne spomnim točn v glavnem če hočem inštalirat gonilnike brez tega,da bi izklopil x server pa gonilnikov ne morm inštalirat ...je kr frka..

verjetno bom moral Kubuntu še enkrat naložit..aja pa preden sem hotel inštalirat driverje za grafo, sem Kubuntu posodobil z Synaptic managerjem-a bi moral brez tega..pa to je tudi čudno sem hotel inštalirat driverje tudi z ukazom v terminal sh NVIDIA-Linux-x86-100.14.11-pkg1.run pa napiše da je to unknown command..driverje sem prej seveda potegnil z neta...

c0ck4m0u53 ::

glede envya ti ne bom solil pameti, ker ne poznam zadeve. sam vedno naložim driverje preko konzole.
prvo preglej, če imaš nameščene vse potrebne pakete, ki jih driverji potrebujejo za instalacijo. mislim, da rabiš make, gcc, kernel-source in kernel-headers (za zadnjega nisem ziher, samo pri opensuse 10.2 me ni hotelo spustit skozi instalacijo brez tega paketa). to pogledaš lahko preko synaptic. potem si potegneš driverje od tule in jih daš v neko mapo (npr. /home/fajli). ne vem koliko so ti poznani ukazi za premikanje med mapami v konzoli, v primeru, da ti to dela težave, je dobro namestiti še mc (midnight commander), tole je program zelo podoben norton commnaderju še iz časov dosa (namestiš preko synaptica). naslednji korak je da moraš ustavit X server (glej killerjev odgovor). znašel se boš v konzoli, prvo se prijavi kot root oz su (tole me prosim naj nekdo popravi če se motim, ker ne vem kako je z rootom oz su v ubuntu). nato se premakneš v mapo v katero si downloadal driverje. to storiš tako da napišeš cd in pot do mape ali pa uporabiš mc ukaz in se s pomočjo midnight commanderja premakneš v željeno mapo. ko si v mapi v kateri se nahajajo driverji poženeš sh NVIDIA-Linux-x86-100.14.11-pkg1.run (tisti unknown command je verjetno posledica tega, da se nisi nahajal v mapi v kateri si imel dowloadane driverje). pozoren bodi na to da je osvetljena izbira do not accept, kar pomeni da se moraš premakniti levo na polje accept. od tu naprej samo slediš navodilom. na koncu mislim, da te celo vpraša, če želiš, da ti sam instalacijski program sconfigurira in povozi dosedanji xorg.conf in izbereš yes. zadnji korak je da ponovno zaženeš x server.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radeon 9200 suse10 brightness problem

Oddelek: Operacijski sistemi
25909 (725) rolihandrej
»

Suse 9.0 problem

Oddelek: Operacijski sistemi
10544 (382) Nerdor
»

X86config

Oddelek: Operacijski sistemi
9411 (314) cryptozaver
»

suse 9.1 in radeon 9800PRO

Oddelek: Operacijski sistemi
11684 (556) jurre
»

Radeon 9000pro & SuSE 9.0, a komu dela?

Oddelek: Operacijski sistemi
12580 (493) ajagodnik

Več podobnih tem