Forum » Operacijski sistemi » Grub problem:)
Grub problem:)
sirotka ::
Zdravo!
Imam en problem, katerga (še) ne znam sam rešit:) Sem se odločil, da daš linuxu priložnost in imam zato nasneta winxp ter oSuse. WinXP sem nanovo inštaliral in zdaj ni več GRUB loaderja. Kako to stvar spet spravim v pogon ?
Imam en problem, katerga (še) ne znam sam rešit:) Sem se odločil, da daš linuxu priložnost in imam zato nasneta winxp ter oSuse. WinXP sem nanovo inštaliral in zdaj ni več GRUB loaderja. Kako to stvar spet spravim v pogon ?
karafeka ::
Vzameš en linux livecd, se chroot-aš v obstoječo linux particijo in ponovno namestiš grub v mbr. Potem moraš v grub dodati še windows particijo.
Je pa še ena možnost, vendar tudi tu rabiš met livecd in chroot v linux particijo. Tam pa potem samo skopiraš zagonski sektor linux particije z ukazom
dd if=/dev/hda1 of=/media/floppy/bootsek.lin bs=512 count=1
(seveda vpišeš svoje podatke, namesto hda1 in mesta, kamor se naj shrane).
Ta bootsek.lin potem skopiraj na c: (oz. tja kjer imaš boot.ini), potem pa v boot.ini vpišeš
c:\bootsek.lin="SuSE Linux"
Tako boš lahko iz WINDOWS Zagonskega upravljalnika zaganjal linux.
Pač kar ti bolj paše.
Je pa še ena možnost, vendar tudi tu rabiš met livecd in chroot v linux particijo. Tam pa potem samo skopiraš zagonski sektor linux particije z ukazom
dd if=/dev/hda1 of=/media/floppy/bootsek.lin bs=512 count=1
(seveda vpišeš svoje podatke, namesto hda1 in mesta, kamor se naj shrane).
Ta bootsek.lin potem skopiraj na c: (oz. tja kjer imaš boot.ini), potem pa v boot.ini vpišeš
c:\bootsek.lin="SuSE Linux"
Tako boš lahko iz WINDOWS Zagonskega upravljalnika zaganjal linux.
Pač kar ti bolj paše.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2386 (811) | MrStein |
» | uporabniki več boot sistemov, linux/XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1499 (1296) | ABX |
» | Prvo linux potem XP zdaj ne morem v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1739 (1407) | atlet |
» | kako narediti kopijo MBR-ja?Oddelek: Operacijski sistemi | 1392 (1032) | BigWhale |
» | "trial" boot?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1469 (1287) | Uporabnik |