» »

nakup komponent osebnega računalnika

nakup komponent osebnega računalnika

xpolhecx ::

Pozdrav vsem,

rad bi nabavil nov računalnik, pa si kupujem komponente in bi rabil nekaj nasvetov:

1. matična plošča
2. pri procesorjih nimam ideje kaj bi vzel. zanima me, kakšna je razlika med procesorjem Intel Core2 Duo E6850 3GHz in Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz. Sse bolj splača vzet 4-jedrni procesor in dat 18€ več al vzamem 2-jedrnega? se mi zdi da 4-jedrni procesor deluje na 64-bitni tehnologiji, to pa potegne za sabo kr neki stvari. vsi programi morejo bit 64-bitni al kako?
3. kako močen napajalnik bi mogu met za tako mašino? napajalniki
4. grafična kartica: zanima me, kakšna je razlika v AGP, PCI in PCI-E vodilu? kaj je najboljše? v vsakem primeru pa mislim vzet nVidiino, pa me zanima ker proizvajalec je vredu: Club3D, Gainward, Gigabyte ali Leadtek? pa še nekaj glede oznak nVidiinih kartic? kaj pomeni katera kratica? GTS, GTX, GT, GS


prosim vse za nekaj nasvetov in pomoč
  • spremenil: xpolhecx ()

koyotee ::

prosim, da si preberes vsaj teme zadnjih 24ur :\
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

xpolhecx ::

brez skrbi da gledam, ampak ma vsak svoje želje, ki pa so popolnoma drugačne mojim. poleg tega pa v iste teme vsak lepi svoje težave in vprašanja, noben pa ne odgovarja na njih.

LP

Adrijan0 ::

Oprosti ampak neveš niti osnov. Prvo kot prvo se malo pozanimaj kako grejo te zadeve. Vsi procesorji so 64 bitni, in nima veze kake programe tečeš gor. Agp grafike sploh ne moreš imeti (razn če uzameš kako ploščo ki ma pcie in agp gor nalotan) zato moreš uzeti pcie. Takih tem je miljon tako da lahko poiščeš. Napajalniki so pa čisto dovol LC-jevi. Kakih 550w je čisto dovolj za navaden pc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

xpolhecx ::

Ne mi govorit, da je vseeno a ti laufajo 64 bitni programi al 32 bitni programi na nekem 32 bitnem OS. Procesorji pa so danes res samo še 64 bitni, starejši že niso. Starejše plate še tudi imajo AGP. In kakšna je razlika med PCI in PCI-Express vodilom?

opeter ::

Naštej mi vsaj 10 kom čistokrvnih 64-bitnih programov za Windows (razen gonilnikov).

xpolhecx ::

sej pravim da je s tem problem, da jih ni.

koyotee ::

brez zamere, probleme je, da ti pojma nimas...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Adrijan0 ::

Prej ko sm napisal da so usi proci 64-bitni sm mislu na te tanove da me nebo kdo narobe razumu :)) Drugače še zdej nevem kje je problem poganjati aplikacije ki so 32 bitne na 64bitnem sistemu. Pač 1 post zgoraj ti pove zakaj neveš kako to gre.

xpolhecx ::

Če ste pa vi taki majstri da lahka poganjate 64-bitne aplikacije na 32-bitnem OS, ste pa carji. In s tem, ko sem napisal da ni 64-bitnih aplikacij, to ni blo mišljeno kot da ne obstajajo, ampak jih danes še ni tolk velik. Če ste pa taki strokovnjaki, pa vse vete, pa začnite pisat znanje na forum, če ste tak vsevedni. Namest da tu bluzite, povejte kaj se splača vzet pa pika.

mislim, halo..čemu je torej namenjen forum,ddd

Adrijan0 ::

Čak ti si tak mojster da bi daju na 32 bitni os 64 bitne programe? Sm prau razumu? To bi ti rad. Kdo te sploh razume kaj bi in kaj nebi. Neki kompliciraš z zadevami, ki sploh niso pomembne. Če boš dau gor 64 bitne windowse al 32bitne ti neboš vidu nobene razlike. In aplikacij tko al tko neboš meu 64 bitnih tko da nevem kaj mečkaš neki.

zlobcek ::

Problem je, da vsak dan vsaj dva taka kot si ti uprašata isto - kaj se splača.

Pizda če ni tle na forumu vsaj 20x napisan en in isti sistem me nej pes pofuka. To kar je tm napisan se splača.

Vsak dan se razlaga eno in isto. Ni čudno da so eni že mal živčni.

Če kupiš 64bit procesor (vsaj takega, kot ga boš ti kupil in kupil ga boš, ker drugačnih pač ni več - če pa so se jih pa ne splača kupt) loh gor poganjaš vse kar ti paše .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

xpolhecx ::

ja sej to razumem. js pa pridem na ta forum 2x na leto. in če začnem prebirat vse teme, lahka v tem času že 10 računalnikov nabavim. prosim, pa dejte link, če kje piše o tem 4 jedrnem procesorju pa 2 jedrnem.

aja, pa še to...če ste pa tak živčni, zakaj potem sploh berete te teme, mislim sploh se vam ni treba pritoževat kaj kdo piše, če nekdo nekaj rabi. se bojo že našli ljudje ko se trenutno ukvarjajo z nakupom, pa bojo napisali kaj koristnega. Ne pa: "kako si butast, nimaš pojma itd..."

nimam pojma o komponentah ki so trenutno na tržišču, ker ne spremljam zadev že slabi 2 leti, odkar sem kupu komp...in od takrat se je OGROMNO stvari spremenilo.

če misli kdo napisat kaj pametnega, naj napiše, ostali pa se zadržite svojih neumnih izjav in žaljenja, ker verjetno še sami nimate pojma o vseh stvareh. tolk o tem

hvala in LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

zlobcek ::

TokioGangsta ::

za kaj boš rabil računalnik?
Raje vzemi P5K saj je cenejša in ddr3 ti ne bo prišel prav. Napajalnik lc power 550w, q6600 za aplikacije, če boš navijal pa e6850. Za dolgoročni nakup je q6600 boljši. Grafično kot sem že omenil če boš igral igre in koliko si pripravljen dat za grafo.
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

xpolhecx ::

sej matično bi vzel 5PK matična plošča. računalnik bi rabil predvsem za delo z bolj zahtevnimi programi za obdelovanje slik (photoshop, indesign) izdelovanje spletnih strani (dreamweaver, flash,...) tudi video konvertanje večkrat potrebujem. veliko je tud igranja iger, še posebej ker sm občutljiv, če kaj šteka.

Ko gledam grafične kartice razmišljam o nakupu GeForce 8800GTS 320MB. Moti pa me, da je 5 različnih proizvajalcev. Najcenejši je Club3d (293€), potem Asus (296€), Leadtek (298€), BFG (321€), Gigabyte (323€) in najdražja Gainward (345€). Zakaj tako različne cene?? (gledal sem na mimovrste, kupil bom drugje). Za grafično sm pripravlen dat 300€

bo napajalnik LINK dovolj. mislim imet prikloplen en disk, dvdrw snemalnik, mrežna in zvočna sta na matični, potem pa še tv kartico.

navijanja na mojem kompu ne bo.


EDIT: aja, ta matična je P5KC. kakšna je pa razlika? na matični mi je kar pomemben tudi zvok, ker mam Creativove zvočnike (model mi je ušel iz glave) 7.1 in bi rad da bo vredu zvok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

Kibby ::

Kolk mislis vse skup dat za kisto in kaj vse rabis? Pa ze neki najdemo zate...

TokioGangsta ::

Razlika med P5KC in P5K je da P5KC podpira DDR3 rame a pozor ddr3 rami bodo dosegali taprave hitrosti šele pri 1600mhz ta plata pa podpira samo do 1333mhz tak da se ti še ne splača investirat v ddr3 plate. Glede grafičnih: ne glede na proizvajalce naj bi bile grafične vse enake. Razlika je samo v tem da nekatere so že tovarniško navite in v bundlu(stvari ki jih dobiš zraven) recimo če se ne motim pri asus dobiš graw, pri leadtek sirius sam 2 in še nekaj, pri eni company of heroes in programe ter kakšne priključke. Če ti je sploh to pomembno. CENE PREVERI NA CENEJE.SI!!! Vse je veliko ceneje k0ot si napisal. Napajalnik bo več ko dovolj.

lp
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

xpolhecx ::

ok, stvar je taka. rabil bi predvsem za igre, pa za delo z sliko, videom, spletne strani..

rabim vse razen disketnika, torej matično, rame, grafo, napajalnik, ohišje, procesor, dvd writer.

pri matični mora bit zvočna kartica solidna, da bom mel sploh kaj koristi od zvočnikov, čeprav mi že na 2 leti stari matični Gigabyte GA-K8NF zvok lepo dela. mrežna je itak na matični. matična mora met dost rež za rame. torej, kolker sem bral, se bolj splača dat noter DDR2 rame. itak so še DDR3 predragi za mene. torej bom vzel cenejšo P5K

torej pri ramih ciljam na DDR2 800MHz (rad bi mel 2Gb). torej je najboljše vzet 2x po 1Gb (dual chanell)?

grafika pa že more bit vredu, da bojo špili lepo tekli. GeForce 8800GTS 320MB bi bla kr vredu. potemtakem bom vzel Asusovo

napajalnik bo tudi dovolj 550W od LC Power. Upam KLIK

pri ohišju ne mislim zapravljat. pravzaprav so mi vesoljska ohišja grda. vzel bi najcenejšega,najbolj preprostega... nekaj takšnega KLIK

procesor pa najbrž Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz KLIK

v računalniku bo še en disk in ena tv kartica. to pa je tudi vse. Stvari trenutno gledam na mimovrste, kupil bom absolutno drugje. na ceneje.si je res fajn pregledat in najdeš najcenejšo zadevo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

TokioGangsta ::

procesor: q6600
matična: p5k
rami: patriot 2gb 2×1gb 800mhz
grafična kartica: asus 8800gts 320mb
ohišje: kar ti srce poželi:D
napajalnik:lc 550w
dvd: nac 7173s
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

xpolhecx ::

ravno sem hotu vprašat za rame. Geil ali Patriot? pa teh je spet malo morje: Patriot DDR2 = 90€, Patriot DDR2 LONG DIMM = 145€, Geil Black Dragon DDR2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

xpolhecx ::

kaj pa kvaliteta diska? katera firma je vredu? za to matično je najboljše gledat SATA diske al SATA II diske? IDE verjetno ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

Antares88 ::

Kar patriot vzemi. Glej pa za sata2 diski. Sej z sata1 ni nč narobe sam dons so sata2 diski novejši tako, da je to bolj priporočljivo vzet. Js bi vzel 2x Seagate 250GB ali 320GB z NCQ tehnologijo in vezal v raid. NCQ tehnologija verjetno ne pride v poštev, če plata ne podpira le-te tehnologije.

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

Antares88, kak hud razlog. Sata2 se vzame zato ker so hitejši. (bi prosu da če nekaj predlagate tudi poveste zakaj, ne pa da napišete samo ker se vam zdi).

Antares88 ::

No ja Adrijan0, v teoriji, v praksi ne kj preveč. Zato nisem navedu tega.

MEDENA ::

100x rečeno najboljši za svoj denar:

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

ali pa kaki crucial ne pa neka jajca od patrioa, kdo ve kere čipe dajejo gor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

nuclear ::

667mhz...

daj tile princetoni so znani d če daš na mal več voltaže kot je default, d ne delaj dolgo zatem.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Antares88 ::

MEDENA sej je reku, da ne bo navijal tko, da dokler se ne navija so vsi rami isti ane!?

ExSpirit ::

Mi lahko kdo priporoča kakšen PC od 600€-1000€ v kakšni online trgovini? Rabim za igranje iger in internet.

Adrijan0 ::

Maš ful tem o tem. Malo poglej. Drugače se bo en našu. Tiso k je tokiogangsta napisu je tud dost ql, cene pa ne vem ker ni podana.

Antares88 ::

Na funtech.si malo poglej sestavljene računalnike. Lahko pa tudi spreminjaš komponente po želji pa garancijo maš po komponentah se pravi lahko šariš po računalniku kolikor te je volja.

xpolhecx ::

jao, eden reče tak, drugi reče ne Patriota...vsak hvali svoje, vedno je tak. pa ta plata p5k podpira SATA II diske? ker nisem nikjer vidu da jih?

bluefish ::

tudi če jih ne, razlike ob priklopu sataII diska ne boš opazil.

SepoX ::

Ej pa dejte ljudje božji mal pogledat na strani proizvajalcev opreme, ki jo kupujete.

Lepo pod specifikacijami piše, da podpira SATA 3,0 GBps.

To so že taka vprašanja, kot če bi jst v merkatorju spraševal mimoidoče, ne pa prodajalce!!! o tem če mislijo da je tisto mleko 1,6 + Ca boljš od navadnega 1,6...

opeter ::

Poglej jaz imam že kar nekaj let Patriote in do zdaj še nisem imel probleme (knok, knok).

xpolhecx ::

ok, sploh ne bom več kompliciral, moti me edino SATA II in SATA, potem že more podpirat SATA II, da se ne bom nasral pol pa priklopit ne bom mogu.

SepoX ::

Omg, SATA II - SATA 3,0GBps; SATA - SATA 1,5 GBps

xpolhecx ::

hvalaa :)) :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
737559 (5548) Goli
»

sestavljanje kompa...kaj kupit

Oddelek: Kaj kupiti
492261 (1152) iLichu
»

nov računalnik - kaj priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
142853 (2388) Gorky
»

Pomoč pri sestavi računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
223398 (3398) dr.Akula
»

Kupujem računalnik, sam sestavim

Oddelek: Kaj kupiti
244158 (4158) BillieJoe

Več podobnih tem