Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se sam ugasne??
Računalnik se sam ugasne??
tommy boy ::
Zdravo! Mam en problem. Računalnik se mi sam od sebe ugasne med igranjem iger in to na tak način, da ga potem s tipko za vklop ne morem nazaj ponovno vklopiti, ampak ga moram izklopiti iz vtičnice in šele nato se ponovno prižge. Ugasne se po približno 15-20min. Ko pridem pa nazaj v windowse ni nikjer nobenega obvestila o kakšni napaki ampak računalnik deluje normalno. Zamenjal sem tudi gonilnike od grafične kartice pa ni nič pomagalo. Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?
Moj računalnik:
Windows XP professional SP2
Celeron 2,66Ghz
1 gb rama
120gb WD
Radeon x800 256 mb
Hvala!
Lp Borut
Moj računalnik:
Windows XP professional SP2
Celeron 2,66Ghz
1 gb rama
120gb WD
Radeon x800 256 mb
Hvala!
Lp Borut
primzx ::
LAhko da imaš napajalnik prešibek in se ti preveč pregreva, zato ga moraš izklopiti in ponovno vklopiti(kondenzatorji). Druga varianta je pa da je matična počasi fuč. Poročaj!
tommy boy ::
Grafična je lepo delala 1 leto, mogoče zadnja dva meseca pa ga zafrkava nekaj. Tako da po moje to nima veze z napajalnikom. Kaj pa grafična bi se lahko pregrela do te mere, da bi izklopila cel računalnik?
hvala za odgovor
hvala za odgovor
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tommy boy ()
primzx ::
nevem. Če grafična "crkne" potem nimaš več slike na monitorju, dvomim da bi naredila stik in ugasnila komp. Druga varianta je lahko tud, dati grafa preveč požre toka in je v tistem trenutku napajalnik prešvoh in se ugasne. Če maš kšn drug napajalc, probej zamenat d vidš ce je res napajalnik, enako velja za grafo.
lp
lp
Macx95 ::
Zagotovo imaš neustrezen napajalnik oz je postal neustrezen. Če imaš 300w je premalo za to konfiguracijo ki si jo navedel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3104 (2366) | suhi |
» | Problem s PC-jemOddelek: Pomoč in nasveti | 588 (439) | JamesTheMan |
» | pokvarjen LCDOddelek: Pomoč in nasveti | 3201 (2959) | jat2406 |
» | Računalnik potrebuje 5-10 min za zagonOddelek: Strojna oprema | 2706 (2198) | kratos |
» | Problem pri zaustavitvi sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (1524) | energetik |