» »

Taskbar v Visti in Windowsih nasploh

Taskbar v Visti in Windowsih nasploh

sword ::

Hej!

Mene že neki časa muči ena podropnost v Visti, ki me na trenutke spravlja res ob živce.

Vsi programi/mape itd, ki so prikazani v taskbaru so prikazani v vrstnem redu po katerem so se odpirali, oziroma če odpreš isto stvar (večkrat odpreš Firefox, al pa mape itd) prilima button zraven že obstoječega.

Moti pa me, da teh "buttnov" ne moreš premikat sem ter tja, ter tako ustvarit vsaj malo bolj preglednega taskbara, kot naprimer lahko to storiš s tabsi v firefoxu. Za primer... Brskam po internetu na začetku, nato odprem en PDF dokument, da neko zadevco preberem, nato pa še glasbeni predvajalnik ter zaženem malo muzke. Poleg tega imam odprto še nekaj drugih reči, tak da mam gnečo na taskbaru. Ker pač glasbenega predvajalnika ne bom aktivno uporablju, bi ga rad vrgel na začetek taskbara, da lahko potem mirno menjavam med ostalimi stvarmi.

No to je blo kr mal no dolgo, ampak celotn point je: a obstaja kakšna moćnost,d a bi to lah delu...?? Sam nisem našu načina do zdej.

Pa da ne bi odpiru še ene teme... Mam še eno vprašanje.

Ko browzaš skoz datoteke in okol lahko pač določenim stvarem dodaš rating al pa tag... To so recimo slike, razni video posnetki in tako dalje.

Zakaj za boga to ni mogoče nardit za .avi datoteke? Se da to kje spremenit?

Hvala za odovore

Ziga Dolhar ::

> Zakaj za boga to ni mogoče nardit za .avi datoteke? Se da to kje spremenit?

Vsaj v photo gallery lahko tudi filmčkom.
https://dolhar.si/

opeter ::

Za premikanje "gumbov" na taskbaru uporabi enega od sledečih programov:

- Taskbar Shuffle (zaenkrat še ne deluje z Windows Visto 64-bit, bo pa kmalu)
- Taskbar Manager
- Xneat Windows Manager oz. link2

Priporočam prvega. ;)

Dobri programi obstajajo tudi za Okna, samo najti jih je potrebno. Tudi MacOS ali pa Linux ni nič boljši od oken...
če hočeš v MacOS-u dodatne funkcije, moraš kupiti raznorazne dodatke, ki pa večinoma niso brezplačni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Hvala :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Remote Desktop] restart + ponoven login

Oddelek: Operacijski sistemi
221857 (1541) neres
»

problem pri windows XP (taskbar)

Oddelek: Programska oprema
81905 (1744) Dr Živago
»

Prvi koraki po Windows Visti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14913644 (8691) 64202
»

Gnome ali KDE? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
799988 (4701) Kostko
»

winxp task manager ne dela ???

Oddelek: Operacijski sistemi
131733 (1576) karafeka

Več podobnih tem