» »

Čudno obnašanje diska

Čudno obnašanje diska

Dodge ::

Lep pozdrav,
imam eno težavo in sicer se mi je PC začel obnašati čudno...ko ga prižgem notraj nekaj čudno klopoče, drugače ne znam opisati tega, nato pa piše:
detecting IDE drives... (tu se potem tudi ustavi...a ne vedno)
potem se spet mal premakne vendar pa nato napiše "Disk boot failure, insert system disk and press enter"
če se malo igram in parkrat pritisnem reset se naredi isto, vendar da sedaj na namesto "Disk boot failure, insert system disk and press enter" piše "A disk read error has occured please press Ctrl+Alt+Del to restart"
XP-je mi celo rata sm pa tja zbudit da delujejo normalno...samo ne vem, potem ko ga dam prek XP-jev v ponovni zagon se zgodba ponovi.

Stvar, ki me zanima je, ali je disk fuč, ali pa je to bolj težava XP-jev in bi morda repair inštalacija rešila zadevo (?)
Res bi prosil za kakšno mnenje...hvala za vaš čas in pomoč!
Lep pozdrav , A.Š.

Equinoxe ::

Če ti res čudno šklopoče notri, je šel najbrž disk. |O

Naredi si rajši backup podatkov.

Če ti uspe v winse priti, naredi recimo scan disk in defeg (ali uporabi kakšno tovrstno orodje). Če je disk res fuč ti bo vmes vse skup zmrznilo oz. se ti obesilo.

Če pa ti bo pregled diska della in e bo javljal napak, potem pa reinstall winsov pa menda bo.8-)
Bogastvo ni to kar imaš, je to kar si!

Dodge ::

Ok, nekako mi je uspelo priti v windowse in narediti defrag...je blo res vse razsuto...potem pa sem naredil restart in je spet začelo nekako čudno šklopotat notri in nism več mogu prit v winse...tako da ne vem...po moje je res šel disk (?)
Lep pozdrav , A.Š.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z bootanjem SSD diska po napaki Sata diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
81029 (970) Jaman
»

Disk boot failure

Oddelek: Pomoč in nasveti
154223 (3674) solatko