» »

visto dol, xp-je nazaj gor, kaj se zgodi s particijami in vsebino?

visto dol, xp-je nazaj gor, kaj se zgodi s particijami in vsebino?

su37 ::

v pcju mam dva fizična diska. Eden je za sistem, drugi vsebuje moje podatke (arhiv),...
Zdej sem imel nameščeno Visto, zaradi neizpolnjenih pričakovanj pa bom šel nazaj na xpje. Ampak zdej pa se pojavi problem kaj mi bo zadeva naredila s particijami in vsebino. Teoretično se mi zdi da bi moral ostati disk ki je namenjen ahivu nedotaknjen od Viste, ampam kar naenkrat mi setup od XPjev piše, da je to unknown drive, unknown partition... Mal me je zaskrbelo da kaj izgubim pa sem prenehal še predno bi formatiral c disk. No ko sem spet zaganjal visto se mi je že vklopil neki file consistency check, štel nekaj v procentih,... ali nekaj podobnega, pol je nekaj mlel in sem se že mal ustrašil da mi je setup od XPjev že kaj spremenil na teh particijah. No zaenkrat imam še vse podatke gor, hvala Bogu. Zdej pa rabim še malo vaših izkušenj. Ne vem al je možno da mi to napiše zaradi velikosti diska, ker setup od XPjev ne zazna več kot 160Gb če se ne motim, ali pa je vista spremenila kakšne parametre v zvezi s sektorji in podatki da mi setup javlja unknown disk...

Atos ::

Če lahko probaj s kakim novejšim inštalacijskim CD-jem... Meni se je nekaj podobnega dogajalo ravno pred časom pa sem imel prvi CD od XP-jev (sploh mi ni hotel zaznati diska)... Zatem sem še probal tistega z integriranim SP2 iz MSDNAA pa je steklo skozi

Upam, da kaj pomaga... Kolikor jaz vem je NTFS pri Visti in XP-jih enake verzije in bi moglo komot zaznati particije (pri obeh je verzija 3.1). Če ni tako me prosim popravite

dukenukem ::

un disk z podatki fizično odklopi,unga k maš visto, pa formatiraj in nalož xpje ,ko naložiš prklop nazad disk z arhivi ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najti certifikat NLB na PCju?

Oddelek: Programska oprema
3415983 (15015) SkIDiver
»

Blue Screen med inštlacijo XP-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
71368 (1270) kixs
»

Kaj porečejo vedilki diski ob formatiranju WinXp+SP2 ???

81430 (1350) BaRtMaN
»

WinXP- kako dodaš/sparticioniraš/sformatiraš nov HDD ?

Oddelek: Programska oprema
241773 (1554) andrej
»

Inštalacija WinXP ->100 prvič

141768 (1548) recoil

Več podobnih tem