Forum » Kaj kupiti » prenosnik za 2-3k evrov
prenosnik za 2-3k evrov
ovdje kokoš ::
Naslov pove vse, kupujem prenosnik:
- cena naj se giblje od 2 do 3k evrov
-zaslon naj bo 17" in podprta resolucija 1920x1200 (doma bom uporabljal 24" monitor)
-računalnik bo občasno poganjal novejše igre, predvsem pa bo namenjen uporabi autocada in raznih programov za 3d animacijo
-kar dosti dam na design, zato mi je precej všeč applov macbook pro, ima kdo mogoče kakšno mnenje o tem računalniku ?
-fajn bi blo met vsaj 200GB diska, sem pa opazil, da, večji ko so diski, manjše hitrosti dosegajo, zanima me, koliko to vpliva na performanse
-seveda si želim baterijo ki drži vsaj en teden , fajn je pa tudi, če ima čim vgrajenih čim več modulov za razne brezžične povezave
hvala za vse nasvete
- cena naj se giblje od 2 do 3k evrov
-zaslon naj bo 17" in podprta resolucija 1920x1200 (doma bom uporabljal 24" monitor)
-računalnik bo občasno poganjal novejše igre, predvsem pa bo namenjen uporabi autocada in raznih programov za 3d animacijo
-kar dosti dam na design, zato mi je precej všeč applov macbook pro, ima kdo mogoče kakšno mnenje o tem računalniku ?
-fajn bi blo met vsaj 200GB diska, sem pa opazil, da, večji ko so diski, manjše hitrosti dosegajo, zanima me, koliko to vpliva na performanse
-seveda si želim baterijo ki drži vsaj en teden , fajn je pa tudi, če ima čim vgrajenih čim več modulov za razne brezžične povezave
hvala za vse nasvete
jebi ga
Nik$on ::
Predlagam ti MacBooka PRO, če ti je disk premali bi še lahko zraven dokupil zunanji disk, prenosnika, ki mu bi zdržala baterija en teden pa neboš dobil!
Še link: klik
Še link: klik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nik$on ()
dzinks63 ::
To boš zelo težko dobil, razen če je kakšen prenosnik na gorivne celice velikih kapacitet.
smitmarko ::
Glej tuki sam ti dao naslou ke lahko najdes najboljsi laptop v europi!!!
Ne mi zamert zlo salabo pisem SLO,tuki lahko sastavljas laptope alpa narocas ze sastavljene.
Kerga koli bos narocu vrjem da se neda primerjat sa tim smecem ka se prodaja v SLO!!!!
a za tok dnarja kok si ti napiso dobis res Alien reacunalnik.
Jest sam si narocu iz Nemcije,stim da dobr poglej lahko izbiras drzave ke se da kupt.
Ta sajt zdej ka ti bo otpru je amerika saj mislm da je ti si sazmenaj drzavo in si lahko sastavs najboljsi laptop na svetu!!!
jest sam ga za 4115€ to je skori najbolj ker se da sastaut.
In so mi poslali mejl iz revije Čoker in me prosil ce im ga sposodm na teste.lp
http://www.alienware.com/main.aspx
Ne mi zamert zlo salabo pisem SLO,tuki lahko sastavljas laptope alpa narocas ze sastavljene.
Kerga koli bos narocu vrjem da se neda primerjat sa tim smecem ka se prodaja v SLO!!!!
a za tok dnarja kok si ti napiso dobis res Alien reacunalnik.
Jest sam si narocu iz Nemcije,stim da dobr poglej lahko izbiras drzave ke se da kupt.
Ta sajt zdej ka ti bo otpru je amerika saj mislm da je ti si sazmenaj drzavo in si lahko sastavs najboljsi laptop na svetu!!!
jest sam ga za 4115€ to je skori najbolj ker se da sastaut.
In so mi poslali mejl iz revije Čoker in me prosil ce im ga sposodm na teste.lp
http://www.alienware.com/main.aspx
bluefish ::
alienware prenosniki so nekaterim res morda všeč, žal pa ve veliki meri pri njih plačaš tudi znamko. Podobno konfiguracijo si namreč lahko sestaviš sam.
Skratka, moj glas gre za Macbook Pro.
Skratka, moj glas gre za Macbook Pro.
smitmarko ::
Najveca fora je u tome sto na Alienwareu dobijes dve grafike u laptopu i 2.33 procesor stim da je unutra jos 400gb diska brzine 7200.
17 lcd i 4gb rama.
E sad jedino pitanje koje ja imam dali neko zna??koja je uopste naj naj boljsa Grafika koja postoji od Nvidije za laptope???????????????
Stvarno bi zamolio za odgovor.lp
17 lcd i 4gb rama.
E sad jedino pitanje koje ja imam dali neko zna??koja je uopste naj naj boljsa Grafika koja postoji od Nvidije za laptope???????????????
Stvarno bi zamolio za odgovor.lp
ccc ::
Mislim da go 7950GTX
Drugace gre a moj glas k Macbook pro ju. Sam imam MacBooka in je res legendaren. Sam sem si ga kupil primarno za prenasanje. Vsec mi je pa tudi OS X, dal sem za foro Windows gor ampak sem ga zbrisal v enem dnevu.
Drugace gre a moj glas k Macbook pro ju. Sam imam MacBooka in je res legendaren. Sam sem si ga kupil primarno za prenasanje. Vsec mi je pa tudi OS X, dal sem za foro Windows gor ampak sem ga zbrisal v enem dnevu.
Zaenkrat se nagibam k MacBook Pro, Alienware je sicer kul, je pa za moj okus rahlo prekičast in odločno predrag, poleg tega pa podpira starejše grafične kartice, glede na to, da je serija 8 novejša, je najbrđ tudi boljša, ali pač ?
Še kakšni predlogi mogoče ?
BTW, baterija za 1 tedn je bil joke, seveda pa bi rad, da zdrži čimdlje
Še kakšni predlogi mogoče ?
BTW, baterija za 1 tedn je bil joke, seveda pa bi rad, da zdrži čimdlje
jebi ga
miha22 ::
Višj številka v oznakah geforcov v prenosnikih ne pomeni boljših zmogljivosti. Najboljša grafa za prenosnike je še vedno 7950 gtx oz. sli naveza dveh teh kartic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miha22 ()
kobilica ::
Ali ti sploh pomislil ce bo OS X sploh podpiral igre in nekatere programe??
Ne.Absolutno nemogoce.
Ne.Absolutno nemogoce.
[SkA] ::
Ker si z budgetom 3k evrov ne more privoščiti ene licence za Vista/XP, kajne?
Kar te zna morda motiti je pomanjkanje tipk za delo v Windowsih (sicer to ni tako ogromen problem, ker koristiš pač drugačno kombinacijo). Tako da s tega stališča Mac ni najboljša izbira za izključno delo v Windowsih, kot notebook pa je defintiivno 1A.
Edit: če se ne motim se je danes v Cityparku (LJ) odprl nov iStore (al je to že mimo?), kjer imajo promocijskih 10% na vse izdelke pa še razstavljene produkte. Sicer pa več o tem na http://www.fmc.si
Kar te zna morda motiti je pomanjkanje tipk za delo v Windowsih (sicer to ni tako ogromen problem, ker koristiš pač drugačno kombinacijo). Tako da s tega stališča Mac ni najboljša izbira za izključno delo v Windowsih, kot notebook pa je defintiivno 1A.
Edit: če se ne motim se je danes v Cityparku (LJ) odprl nov iStore (al je to že mimo?), kjer imajo promocijskih 10% na vse izdelke pa še razstavljene produkte. Sicer pa več o tem na http://www.fmc.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Uporabljal bom zlobno™ verzijo Viste.
Glede tipk pa, če ima ctrl, shift, alt in tab sem zadovoljen.
Mogoče kdo ve, ali bi bilo morda bolje računalnik naročiti iz tujine, v ameriki je željen MacBook pro za skoraj 1000 evrov cenejši .
Glede tipk pa, če ima ctrl, shift, alt in tab sem zadovoljen.
Mogoče kdo ve, ali bi bilo morda bolje računalnik naročiti iz tujine, v ameriki je željen MacBook pro za skoraj 1000 evrov cenejši .
jebi ga
Adrijan0 ::
še en glas za macbook pro in za macosx in ne vistoo.. Drugače če naročiš iz nemčije se zadevo da dobiti dosti ceneje.. In če ga že uzameš ne iti na windows.. Usaj na zaćetku probi malo osx.. In boš vidu da ti nebo žau..
opeter ::
ovdje kokoš, pri naročanju izven EU prištej zraven še slovenski DDV, ki ti ga bodo zaračunali pri naši Carinski pošti...
[SkA] ::
Evropske cene Macov so smešne, kar tako in tako že EU Apple očita. Kakor koli že, tisti ceni dodaj še 28% (20% DDV, 8% carine ker je iz USA) vrednosti plus poštnino in nekaj malega za odpiranje paketa pa boš dobil realno ceno.
Pa poprej se pozanimaj, če ti bo Apple zadevo sploh servisiral tukaj (velika šansa, da ne) - če imajo uradni servis v sloveniji preko kakega našega podjetja.
Če bi res rad čim ugodneje čez prišel, potem verjetno ne gre zanemariti FMCjevega 10% popusta zaradi odprtja iStore trgovine...
Pa poprej se pozanimaj, če ti bo Apple zadevo sploh servisiral tukaj (velika šansa, da ne) - če imajo uradni servis v sloveniji preko kakega našega podjetja.
Če bi res rad čim ugodneje čez prišel, potem verjetno ne gre zanemariti FMCjevega 10% popusta zaradi odprtja iStore trgovine...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
billy ::
ovje kokoš...če te zanima, prodajam AR21S sonyja, odlično ohranjenega, še v garanciji.
Drugače pa poglej nove Sony AR41 modele, pomoje boljša kvaliteta kot mac.
Drugače pa poglej nove Sony AR41 modele, pomoje boljša kvaliteta kot mac.
No, danes se je zadeva obrnila drugače, najprej bi se vsem zahvalil za pomoč;
nova situacija je pa taka, da je budget 1500 evrov z možnostjo rahlega povišanja, kupuje se pa PC. Ker vas večina najbrž kar precej ve o računalnikih, bi morda kar nadljevali v tej temi.
Namembnost ostaja ista, edina nova želja je 300GB+ disk, 500 se mi zdi pa že malo preveč. Mogoče celo kakšnega raptorja, če hitrost upravičuje ceno.
Rad imam glasbo, imam Sennheiser slušalke, pa me zanima, a se splača kupovat zvočni kartico al ne ?
Grafičko bi najbrž vzel nVidia, mogoče SLI, ne vem, a se mogoče splača vzet 2 slabši in a je to izvedljivo pri takem budgetu.
Procesorji, skor da nimam pojma na tem področju; koliko njih ?
Mamaplata: všeč sta mi ABIT in Asus, do sedaj sem imel vedno ABIT in bil popolnoma zadovoljen, je pa treba vedeti da se sistem NE BO navijal.
Pomnilnik naj bo osnoven. 2GB ? Mogoče več ?
Napajalnik ? Nimam pojma kok rabim.
Ohije bi bilo kul, če bi bilo čim manjše, pa ne kakšna geek varianta.
Predvsem si želim tih sistem, ampak brez razne napredne tehnologije prosim in z normalno ceno.
nova situacija je pa taka, da je budget 1500 evrov z možnostjo rahlega povišanja, kupuje se pa PC. Ker vas večina najbrž kar precej ve o računalnikih, bi morda kar nadljevali v tej temi.
Namembnost ostaja ista, edina nova želja je 300GB+ disk, 500 se mi zdi pa že malo preveč. Mogoče celo kakšnega raptorja, če hitrost upravičuje ceno.
Rad imam glasbo, imam Sennheiser slušalke, pa me zanima, a se splača kupovat zvočni kartico al ne ?
Grafičko bi najbrž vzel nVidia, mogoče SLI, ne vem, a se mogoče splača vzet 2 slabši in a je to izvedljivo pri takem budgetu.
Procesorji, skor da nimam pojma na tem področju; koliko njih ?
Mamaplata: všeč sta mi ABIT in Asus, do sedaj sem imel vedno ABIT in bil popolnoma zadovoljen, je pa treba vedeti da se sistem NE BO navijal.
Pomnilnik naj bo osnoven. 2GB ? Mogoče več ?
Napajalnik ? Nimam pojma kok rabim.
Ohije bi bilo kul, če bi bilo čim manjše, pa ne kakšna geek varianta.
Predvsem si želim tih sistem, ampak brez razne napredne tehnologije prosim in z normalno ceno.
jebi ga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Macbook Pro (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9465 (6731) | ŠinkoM |
» | Macbook vs Macbook PRO vs PCOddelek: Kaj kupiti | 6824 (6172) | Pyr0Beast |
» | Izkušnje z Applovimi prenosniki? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 11640 (7687) | zee |
» | Macbook in BTC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8559 (6948) | Mulh |