» »

Asusovi majhni in poceni prenosniki prihajajo

1
2
»

aljazh ::

Super stvarca, le avtonomija bi lahko bila daljša. Če bi bila 5 ur ali več, bi ga takoj kupil. 3 ure pa se mi zdi ravno na meji uporabnosti, sploh ker je tale prenosnik namenjen res _prenosni_ uporabi in ne, da bo svoje življenje preživel na pisalni mizi.

dzinks63 ::

:)) Še ne tako dolgo nazaj na 15col crt , se je dalo prav vse narediti na 800x600 , uporaba programov in igranje iger. In za tiste čase si bil džekson , če si kaj takega sploh imel.

desperados ::

Da ne bo pomote, na asusovi strani piše da je ciljna cena za prodajalce 199$ kar se v europi prevede na 199€ zraven pa pride še 30-50% marže pri trgovcih, potem pa še davek. Kar nanese na minimalno 320€. Kar je pa že kar zajeten kupček denarja. No in 4 gb velik flash disk, je dandanes premalo. Še posebej za tiste, ki omenjate, da bi naložili gor windo(w)se. Za linux ni problema, saj že na 256mb usb kluček spraviš linux z dovolj programov za vsakdanja opravila. Procesor je pač tak kakršen je zaenkrat teh procesorjev nima še nobena naprava tako da primerjati zmoglivosti ne moremo. Potem dodaten strošek pretvornik iz usb na ide ali sata da lahko na njega priključiš cdrom ali disk, zopet recimo 30€, dodatni stroški kar rastejo, če hočeš iz njega dobiti kaj več kot ponuja že v osnovnih specifikacijah.

Sploh pa za prenosnik za splošno uporabo (recimo za drugi prenosnik ki ti ga ni škoda vzet kamerkoli) je vsaj meni 7" premalo, ona 10" verzija je pa obljubljena čez pol leta za dodatnih 100$ več.

Sicer za tiste ki še nimajo prenosnika je to izvrstna ideja in celo meni se zdi tole dobro za zamenjavo moje stare boxe, ki mi služi kot server. Prenosnik ima baterijo kar izvrstno zamenja ups in težav z izpadanjem sistema ni več, ravno tako je tudi tišji saj nisem našel nobenega podatka da bi vseboval kak ventilator.

Tudi za na potovanja je tole dobra zadeva saj je izredno lahek, skoraj 2 kg lažji od mojega prenosnika.

Škoda je tudi to da niso naredili prenosnika ožjega in saj na vsaki strani pri lcdju prideta še zvočnika, no če bi bil ožji bi bila pa tipkovnica neuporabna, saj tale uporablja standardno tako kot jo najdeš na 12" laptopih.

Vsaka stvar ima dobre in slabe strani, zgleda da se bo moral vsak pri sebi odločiti kaj mu zadostuje. Zadeva naj bi bila internetni računalnik kot pravijo na spletni strani, res da z linuxom omogoča vse ampak bo bolje da se bo tole uporabljalo za thin client, brskanje po netu in multimedijo.

Me prav zanima katero wlan kartico bo imel in če bo slučajno možna uporaba host-ap ja.

Zgodovina sprememb…

Tic ::

za delanje zapiskov je dovolj.


Font size pa 360.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

5er--> ::

@desperados:Pravkar nameščam TinyXP na Intelovo LittleValley.
Po namestitvi je mapa windows velika 397Mb. Pa moj prvi PC je imel 3,2Gb...

Relanium ::

sam nekteri pa ste razvajeni z resolucijo....
js sm še do predkratkim bil na 1024X768

desperados ::

@5er-->
Sam res da modificiran xp je morda lahko tako lahkoten, kaj pa navadne xpje bi se spravil gor nalagat?
Ja sama mapa windows,... No če želiš kako splošno uporabnost iz njega pa potrebuješ še veliko programov. Pred-naložen sistem na tem prenosniku bo to že vse omogočal. No ja po moji oceni bi itak večina uporabnikov tega foruma pred-naloženo pri priči brisala in si sistem porihtala po svoje, a se slučajno motim:)

Sicer pa tak prenosnik bo tako ali tako prešvoh za igranje igric in zakaj hudiča bi potem sploh kdo šel nalagat gor winodwse? Tudi za autocad, proinžinirja in podobne only windows programe se mi ekran zdi malce premajhen :)

5er--> ::

Navadne? Ne hvala.:D

TinyXP+SloMUI
Winzip/rar
BSPlayer
Winamp
Foxit Reader
MSOffice2003Slo-standard install
Opera
FFDShow
AC3Filter
MagicIso
Nero7-Samo Nero
Nod32
O&O Defrag
AdMuncher
-----------------
Skupaj ~1,2Gb

Pesimist ::

To je superca namesto mojga trenutnega 8.5 Philips DVD playera. :D
Noja v kolikor so res to $ in ne Euri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

DaMastermind ::

Kakršna koli resolucija pod 1024x768 je popolnoma nesprejemljiva, ker še brkalnika ne moreš normalno uporabljati, da ne omenim delovne površine, ki ti ostane pri recimo kakšnem Wordu. To na žalost ni nič. Tudi cena 150$ ne bo v Evropi niti približno držala. Za 10palčnega bo kakšnih 550€ IMO.

Za 800€ lahko nabaviš 12" Msija, ki ima noter dualcore, giga rama, ati xpress 300, DL DVD-R, 80 ali 100 giga disk, resolucijo 1280x800, prekrasno tipkovnico, BT, Wi-fi, card reader i ostala sranja. Teža? Ne vem, dobro kilo. Da ne omenim, da so bili single cori, ki so šli pred mesecem ali dva iz prodaje, na voljo že okrog 600€. Pa na single coru, ki ga ima moja priležnica (z uporabo zunanjega monitorja in tabletke tudi za dizajn) lepo laufa WoW. Baterija - štiri ure in pol normalnega dela. Lepa reklama s strani Asusa, ampak to bo še en neuporaben "gedžet".

Edit: dodatne misli ;)

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Sicer pa na Wikiju piše:
Graphics: Intel UMA, additional VGA port

Torej je možnost priklopa zunanjega monitorja. Doma imaš zadevo priklopljeno na običen monitor, ko greš ven pa že potrpiš na nižji resoluciji. Majhnost in prenosljivost se pač pozna na majhnem ekranu.
Za tiste, ki jim 3 ure ni dovolj:
Battery: 5200 mAh (4 cells, 2S2P), estimated 3 hours run time. There are plans to offer a larger-capacity 6 cell battery

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Adrijan0 ::

Sej enim ni nič prau bi radi zastonj dobili boga.. To je itak ql.. Vržeš še kal gb rama notr in ko si okoli more delat zadeva. To da ma vga port je pa itak ql. Samo fora je kako resolucijo bo podpiralo.. Kdo kej zasledil?

martinjaka ::

Reklama...

Edit: Link! //madviper
-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madviper ()

Pesimist ::

Ki te dobis MSIja za 800? Dozaj vem da so vsi taki mali kompi bli preko 1200€

Pesimist ::

Kaj te bluzite bedarije. Taksna resolucija je vec kot dovol za 8.5 ekran. Se na mojem 15 colskem laptopu uprablajo 1024x786 er jim je idealna premalo. In je cisto vredu, sem se ze sam navado ker se mi neda nonstop preklaplat. To pa je kolkokrat majnse? lol. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

bluefish ::

nekateri bi očitno raje imeli enako resolucijo, kot je na 17" wide LCD-ju. Sliko pa bi potem gledali s povečevalnim steklom.

Adrijan0 ::

Ja bluefish maš prau.. Za kar bi ga jst nucu bi blo pomoje čist ql.. ko kaj štimaš.. ala ssh in podobno.. ko nucaš za se kam povezat je to čist ql.. Drugače linux je že gor.. k bo zihr bolš delu kot kak windows.. nevem zakaj neki komplicirate..

bluefish ::

se strinjam. Tole zadevo si bom morda umislil tudi jaz, ker bi prav prišla za hiter ogled posnetkov iz digitalca in kot sekundarni comp, kadar potrebujem imeti odprt kakšen manual oz. tutorial. Bom pa verjetno počakal še na morebiten konkurenčni proizvod in morebitno rahlo izboljšanje. Pa tudi na faksu bo verjetno prišel prav občasno.

btw, kakšen link do tistega MSI-ja bi tudi prišel prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Pesimist ::

Edino kaj je res, da mora cena biti taksna kot pise in ne simple 199 funtov in evrov. Ker drugace mi ni vec tak poceni in te tudi reje dam malo vec za MSIja kot zgoraj omenjeno. Ker ce mi ponudijo potem 500 evrov tega 10 colskega in za 800 evrov 12 colskega MSIja bi ze 2x razmislo ce se se vedno splaca, sploh pa ko vidim da baterija ni ravno najbolsa.

btw. Jaz se vedno cakam na tiste bencinske baterije najavlene nekaj cajta nazaj, ki bi nej zdrzale celi teden :D

Adrijan0 ::

Edino me zanima kako bo zgledala 10" verzija hm.. Drugače pa septembra naj bi pršli? :D

ja če bo cena tolko večja se itak ne splača.. Ampak če bo cena 200e ni frke.. Usaj zame ne..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

opeter ::

btw. Jaz se vedno cakam na tiste bencinske baterije najavlene nekaj cajta nazaj, ki bi nej zdrzale celi teden :D


Jaz čakam na baterije, ki bi zdržale vsaj 10 let. Zato pa imam tudi mobitel, ki zdrži skoraj tri tedne z enim polnjenjem... čeprav bi lahko tudi ta imel akumulator, ki bi zdržal vsaj nekaj mesecev, če že več ne... :\

Azrael ::

10" verzija je za 800x600 kot nalašč, 7" za 640x480 je cool za več pa ne.

Sedaj je vse odvisno od cene. Če bo ugodna kupcev ne bo manjkalo.
Nekoč je bil Slo-tech.

panda ::

klik malo vec podatkov
"With Windows in mind, ASUS has said that the Eee PC has already been tested to work on Microsoft’s Windows XP, but to keep costs down it will not come pre-installed on the Eee PC."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: panda ()

Pesimist ::

Ma ja, ce je niska cena ga vsekakor nabavim. Ce ne za druga kot za PDA reader ter MoviePlayer, sej sem za mojega trenutnega Philipsa 8.5" tudi dal 250 evrov pred letom dni.

Adrijan0 ::

Pa ta linux zgleda čist ql.. A to na sliakh so vsi 7inch? Ker bi rad vidu 10inc :))

Vlady ::

Meni ze zadostuje 320x240 da po forumu brskam... 800x600 je ogromno za tako majhen zaslon!
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Pesimist ::

10 incni bo verjetno isto vlki le da bo monitor platforma bol izkoriscena kot zdaj ta mala kocka, vsej tak delajo pri prenosnih DVDplayerih. :\

Drugace pa je tudi baterija izredno mala in niti priblizno velikost navadnega laptopa ali celo DVDplayera. Tak da ni cudno da ne drzi ravno 10 ur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Adrijan0 ::

Za baterijo piše da bodo verzije od 4 celične pa do 8 celične.. Tako da verjetno bo uzdržljivost spet odvisna od same izbire prenosnika.. in bo uplivala na višjo ceno..

roCkY ::

Baterija pa tud ne tehta celo kilo:D in če je zmogljivost ene premajhna si bo pač treba omislit dodatno.

Adrijan0 ::

Ja samo baterije ne znajo biti prau poceni :D Kolko rež ma pa ta reč za ram?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Mavrik ::

Notebook Review.
Zadeva zgleda zelo zelo privlačna. Edino ekranček bi lahko malo večji bil.
The truth is rarely pure and never simple.

bluefish ::

dobro bo počakati še na večjo verzijo, da vidimo njene dimenzije in seveda ceno.
Je pa fino, da ima stvar flash pomnilnik, saj tako postane še manj občutljiv na padce. Je pa pri tem malo vprašljivo trajanje delovanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

AndyS ::

Sem moral res izbrskat username pa password za slo-tech, da lahko objavim tale komentar.. :) anyway...

Klik

Za slike 701 belega in črnega modela, in 1001 (10") modela..

;)

LP


ps.: Predvideva da boste, tako kot jaz, vsi čakali na 10" model..:) menda bo imel boljši zaslon, baterija pa ostane enaka..

Edit: Link! //madviper

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madviper ()

Adrijan0 ::

Oja zdej že čakam 10".. Upam da pridejo čimprej.. Sej drugače mam že macbooka 13" samo ta je še dost bol ql kar se tiče prenosnosti..

bluefish ::

ja, 10" zgleda veliko boljše, sploh ker nima tistih odvečnih črnih robov z zvočniki.

Adrijan0 ::

Ja sej lih zato bi tega nabavu kadar bo :D Drugače kolko gb rama leti tle notr še zdej nevem.. Nekdo je že omenu da bo lahko tudi konkurenca kej naredila.. Bomo še vidli.. >:D

desperados ::

Kakor vem rama ne bo možno nadgrajevati ker bo nalotan gor,...

Kmalu ko je asus na onem sejmu (computex ali nekaj takega) sem zadevo kr dobro preguglal in našel vse temne skrivnosti. Tecimo tole je prednaročilo v kanadi cene niso ravno take kot so obljubljali:(

Na internetu se najdejo slike prototipov v črni in beli barvi. Tako 7 kot tudi 10". No govori se da najnižje cenovne različice ne bodo imele 4gb ampak le 2 kar je malo, še huje pa je da bo v nekaterih le 256mb rama. Tudi kamero naj bi v najcenejših različicah odstranili. Pač ni vse tako rožnato kot so na začetku obljubljali. Ravno tako ni notri pentium m oziroma nek nov nadomestek A110 ampak nek celeron.

nekaj linkov;
klik, klik, klik

No jaz razmišljam o nakupu tega čuda šele potem, ko mu pade cena, čez kako leto za 100€ :)
V takem času se tudi najde en kup domačih modov.

Adrijan0 ::

Hm.. Bomo vidli kaj bo iz tega.. Ampak škoda če nebo zadeva kot je obljubljena..

Pesimist ::

Verjetno bo res okol 600 eurov. Tisti zanimiv model. Te pa reje dam se neaj zram pa kupim mocnejsega. Diska 2Giga mi je tudi dosti premalo. Pa se DVDroma nima. Eh jebes pol to ce res nebo hudo cheap.
Vem samo da so laptopi takimi ekrani drugace preko 2000€.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

MrStein ::

the total shutdown time is a whopping 5 seconds.

Kot en moj PC. :))
(drugi že rabi žal krepko več :()
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LjubimPeezde ::

Vem samo da so laptopi takimi ekrani drugace preko 2000€.

ja samo taki laptopi so svetlobna leta pred tem cheaperjem. Ne moreš primerjat vse skupaj...

bluefish ::

heh, o konkurenci se nisem motil :D.
Packard Bell je že predstavil svojega prvaka v tem razredu. O procesorju sicer ni informacij, vendar pa bo nabor VIA, imel bo 30GB disk in 512MB ali 1GB RAM-a. Velikost zaslona bo tudi 7 oz. 10".

bluefish ::

pa še dva dodatna vira:

Engadget
vnunet

... pa še kakšen se najde.

jest10 ::

Tudi o procesorju piše, da bo VIA C7. Edino MHzjev ne piše. Je pa jasno, da bo Asusov prenosnik zmoglivejši, ker 900MHz Celeron-M je brez skrbi zmoglivejši od VIE

Pesimist ::

Kaj zaj ga ze kdo ma? :D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google: več kot 300.000 Intelovih serverjev

Oddelek: Novice / Procesorji
274470 (2755) sirotka
»

Nvidia: G84 in G86 februarja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
273200 (2469) PrimozR
»

Znane cene Intelovih štirijedrnikov

Oddelek: Novice / Procesorji
183219 (2656) 3p
»

Po Kentsfieldu Yorkfield

Oddelek: Novice / Procesorji
153001 (2647) Brane2
»

Bo Asus prevzel Gigabyte?

Oddelek: Novice / Matične plošče
163623 (3131) CCfly

Več podobnih tem