» »

sharanje preko wireless

sharanje preko wireless

jurre ::

imam en problemcek, imam racunalnik z nalozeno visto, trenutno vgrajeno brezzicno mrezno kartico (d-linkovo), racunalnik povezan na adsl direktno preko modema (s kablom) in dlancnik z wifijem.
Sedaj bi rad internet dal v skupno rabo - preko brezzicne kartice (naredil access point) in dostopal z dlancnikom preko wifi na internet (recimo na vrtu:D ).
Kaksen je najlazji postopek da to izvedem? Brezzicna mrezna je instalirana, konektam jo lahko, dlacnik jo zazna, vendar mi doloci ip tipa 169.254.x.x. Poskusil sem narediti dhcp server s programom dhcp turbo (kar mi ni uspelo:8) ), nato pa sem ugotovil, da lahko IP nastavim na dlancniku (ceprav bi raje usposobil kar dchp streznik, da mi ni treba zmeraj IPja doma vpisovat, ce se povezujem drugje pa nastavljat na avtomatsko). Ce nastavim IP na dlancniku se zadeva poveze, vendar ne dela net. Enkrat mi je uspelo da sem lahko pingal racunalnik... Ni mi tocno jasno kateri IP naj vpisem pod brezzicno mrezno kartico, naj dam v skupno rabo brezzicno kartico ali broadband povezavo, kateri IP naj na dlacniku vpisem za gateway (od racunalnika? mrezne?). Se je kdo ukvarjal s cim podobnim? Ali bi zadeva delovala tudi z brezzicnim usb kljuckom? Verjetno gre na enak nacin?

jurre ::

sem resil tezavo s kreiranjem bridgea..zadeva dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ruter

Oddelek: Strojna oprema
101416 (1202) steev
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153214 (3054) MitkoVIP
»