Forum » Kaj kupiti » kater čoln?
kater čoln?
lapajne ::
torej fotr kupuje mal večji čoln. odloča se med pershing 46 in riva rivarama! pershing link, riva link. obe sta približno enako veliki, razlika je bolj v materialih, sicer ne velika. riva je obložena z lesom, prshing pa s plastiko. pershing ima malo večji tank za vodo. ima kdo izkušnje s takimi čolni? bi bil zelo vesel če bi kdo kaj svetoval. sam sem bolj za pershinga ker je v notranjosti bolj svetel in je za nekaj vozlov hitrejši...kaj menite vi?
Golnar ::
rive sicer ne poznam, ampk kolko vidim na sliki mi ni vsec, pershing je lepsi pa bolj poznan... drgac pa stvar okusa...
Giller0 ::
oprosti da ti ne verjamem :)
1. ne ločiš med "malo večjim čolnom" in jahto
2. primerjaš dve neprimerljivi plovili
3. če si resen kupec tako dragega plovila, ki si ga lahko privošči le nekaj procentov slovencev, boš se pozanimal vse prej drugje kot ravno na slo techu
zgleda, da ti je le dolgčas..
1. ne ločiš med "malo večjim čolnom" in jahto
2. primerjaš dve neprimerljivi plovili
3. če si resen kupec tako dragega plovila, ki si ga lahko privošči le nekaj procentov slovencev, boš se pozanimal vse prej drugje kot ravno na slo techu
zgleda, da ti je le dolgčas..
Jow..
jype ::
Če imaš dovolj denarja za to kupit, se mi zdi nakup brezvezen.
Tole je veliko boljša in cenejša izbira - pa še lepše zgleda.
Tole je veliko boljša in cenejša izbira - pa še lepše zgleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
TeraSonic++ ::
Leseni zaključki zgledajo res lepi na Rivi, zgleda veliko lepše kot plastika. Pershing mi deluje preveč običajen četudi je hitrejši
btw: A se mogoče kdo spomni imena jahte ki v neki epizodi BBC Top Gear tekmuje proti Pagani Zondi al neki tazga? Anyone?
btw: A se mogoče kdo spomni imena jahte ki v neki epizodi BBC Top Gear tekmuje proti Pagani Zondi al neki tazga? Anyone?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
rok_p ::
Kolikor vidim zaključke pri Pershingu so večinoma iz tapicerije, le v zadnji kabini je strop iz lepo obdelane plastike, pravtako v kopalnici. Za ta dva prostora to sploh ni moteče. Obe firmi sta poznani in izdelujeta kvalitetna plovila.
Kaj pa ta: Sarnico 45
Kaj pa ta: Sarnico 45
rok
lapajne ::
ne možna je samo izbira med motorji in gps in podobno opremo...sicer pa imamo ponudbo za dobit rivo za 1.730.000 eur, pershing pa 1.670.000 eur. to bi pa itaq kupil na firmo ker za pravne osebe je mal cenej.
rok_p ::
Kolko sem opazil ima riva v skupnem prostoru salon in sprednjo kabino. medtem ko ima pershing sprednjo kabino in salon ločen. Torej če bodo na jahti kdaj kakšni gostje je že fajn da imaš privaten prostor zase, da te ne motijo ko npr zjutraj kdo prvi vstane..
rok
Svizec69 ::
Res si izbral malo težko primerljiva čolna. Malo moreš gledati tudi koliko oseb misli bti večinoma na ladji. Ker pershing ima 3 spalnice(glavno in dve stranski z po dvema ležiščema), riva pa ima le dve splanici (glavno in stransko, ki mislim da je v orginalu celo enoposteljna in nevem če se da naročiti dvoposteljno).
Oba proizvajalca čolnov ali bolje rečeno jaht spadata med vrhunske proizvajalce, tako da sama izvedba in materiali so pri obeh vrhunski. Udobje je pri obeh maksimalno zagotovljeno, sedaj je treba samo preštudirat ali se bo čoln rabil za 2-3 osebe ali za več. Ponavadi se pri takšnih čolnih zraven povabi še kakšnega znanca, prijatelja... in se gre na malo daljši dopust ali pa pač celo družino in prav pride kakšno dodatno ležišče. Tako da če izbiraš med tema dvema modeloma bi moj glas šel za PERSHING. Vse pa je odvisno od vaših potreb, če ste samo trije je Riva (ki po lesenih materialih rahlo iztopa) dobra izbira.
Oba proizvajalca čolnov ali bolje rečeno jaht spadata med vrhunske proizvajalce, tako da sama izvedba in materiali so pri obeh vrhunski. Udobje je pri obeh maksimalno zagotovljeno, sedaj je treba samo preštudirat ali se bo čoln rabil za 2-3 osebe ali za več. Ponavadi se pri takšnih čolnih zraven povabi še kakšnega znanca, prijatelja... in se gre na malo daljši dopust ali pa pač celo družino in prav pride kakšno dodatno ležišče. Tako da če izbiraš med tema dvema modeloma bi moj glas šel za PERSHING. Vse pa je odvisno od vaših potreb, če ste samo trije je Riva (ki po lesenih materialih rahlo iztopa) dobra izbira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Svizec69 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpit za voditelja čolna (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32077 (18540) | Invictus |
» | Kamnita ladjica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 37255 (33630) | Thomas |
» | tragedija na savi! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15321 (9175) | Icematxyz |
» | Statistika - Kdor išče ...Oddelek: Loža | 2347 (1326) | sverde21 |
» | zakaj lesen čoln potoneOddelek: Loža | 7914 (7253) | ferdo |