» »

PS2 na monitor

PS2 na monitor

jernejk90 ::

Pozdravljeni!

Zanima me ali je možno povezati PS2 na ta monitor, ki ga uporablam za računalnik (LCD samsung syncmaster 740N) ? In kako se poveže PS2 na televizijo(prek katerega izhoda, ker imam okol 15 let star TV pa nevem če ga ima)?

Hvala

A nima noben izkušen s tem? al pa da bi vsaj vedli kakšne izhode ima PS2?

bzp ::

ps2 ima (IIRC) po defaultu kabel za priklop preko cinch vhoda na TV. Boljša izbira (kar se tiče kvalitete slike) je dokupit takega da priklopiš na SCART.

Ker tvoj monitor precej verjetno nima ne enega ne drugega vhoda, je edina varianta za priklop preko TV-tunerja, ako ga poseduješ.

Urc ::

Zraven PS2 bi mogu dobit tud en SCART priključek katerega lepo daš v TV in dela.

Torej bi lahko preko grafične kartice priključil PS2 na PC monitor, če sem prav razumel?

ender ::

Če ima monitor komponentni vhod (trije činči, pobarvani rdeče, zeleno in modro), rabiš samo komponentni kabel za PS2. Če tega nimaš, boš rabil komponentni kabel in VGA box, ki spreminja komponentni signal v VGA. Vsi ostali načini priklopa ti bodo dali bolj ali manj obupno sliko, zato se ne trudi (če greš kupovati VGA box, pazi, da kupiš takega, ki ima komponentne vhode, in ne samo kompozitnega ali S-Video, ker bodo drugače barve zanič, pa precej šuma bo).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Sem gledal cene, ampak so VGA box-i kar precej dragi... Preko PC-ja ne gre?

imam ati radeon 9200SE z tv tunerom...

ender ::

Gre, samo bo kvaliteta slaba (predvsem so problemi ob ostrih prehodih barv, kjer pride do t.i. dotcrawl efekta).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Playstation 2

Oddelek: Pomoč in nasveti
265012 (4179) [D]emon
»

PS 2 na LCD 22"

Oddelek: Pomoč in nasveti
51588 (1538) webstar
»