Forum » Pomoč in nasveti » Formatiranje ali defragmentiranje
Formatiranje ali defragmentiranje
mrkva1 ::
ojla,
Imam 160GB disk razdeljen na 3 particije. Gor mi tečejo WinXP. Ker je minilo že nekaj let od zadnjega formatiranja me nekaj zanima.
Glede na to da sistem deluje občutno počasneje . Razmišljam o defragmentiranju, ki sem ga že izvedel vendar ni kaj učinkovalo.. Ali obstajo kakšni drugi defrag programi?
Še to: če bi formatiral, kakšna je priporočena particija za windowse? Razmišljam da bi imel na 1. particiji samo windowse(sistem) na 2. pa programe. Je to smiselno?
Sem uporabil iskalnik vendar teh odgovor nisem našel..je kje kakšna tema oz. web page na to temo?
lp
Imam 160GB disk razdeljen na 3 particije. Gor mi tečejo WinXP. Ker je minilo že nekaj let od zadnjega formatiranja me nekaj zanima.
Glede na to da sistem deluje občutno počasneje . Razmišljam o defragmentiranju, ki sem ga že izvedel vendar ni kaj učinkovalo.. Ali obstajo kakšni drugi defrag programi?
Še to: če bi formatiral, kakšna je priporočena particija za windowse? Razmišljam da bi imel na 1. particiji samo windowse(sistem) na 2. pa programe. Je to smiselno?
Sem uporabil iskalnik vendar teh odgovor nisem našel..je kje kakšna tema oz. web page na to temo?
lp
markxxx ::
JA sej jaz mam tako da mam windovse posebej tako da ko formatiras formatiras samo particijo z winsi in celega diska to pa zato ker ce mas vse na eni particiji izgubis tudi vse programe ki jih nebi rad!!!
Ti pa toplo priporocam da das winse na novo gor ki defregmantacija ti ne bo pomagala drgac pa probaj DISKKEEPER za defregmantacijo!!!!
Ti pa toplo priporocam da das winse na novo gor ki defregmantacija ti ne bo pomagala drgac pa probaj DISKKEEPER za defregmantacijo!!!!
C2Q 6600,ASUS P5N32-E SLI Plus,nVidia GeForce 470 GTX,6GB DDR2 800Mhz
bluefish ::
defragmentacija ti lahko pomaga le do določene meje. Kot že napisano uporabi Diskeeper. Dobro pa je tudi, da uporabiš Microsoft Bootvis (za optimizacijo zagona) in CCleaner za čiščenje in urejanje registra in raznih nepotrebnih datotek. Po uporabi teh programov bi že mogel opaziti vsaj rahlo izboljšanje. Če pa bo sistem še vedno premalo odziven, pa je edina rešitev verjetno format. Sicer je morda res dobro, da imaš win na eni, programe pa na drugi particiji, vendar pa ti ob morebitnem formatu win izbriše tudi register (v njem so zapisane nastavitve večine programov) in tako programe naredi neuporabne brez popravila, seveda pa lahko narediš tudi njegov backup.
mrkva1 ::
za register uporabljam Advanced unninstaler PRO, bom pa še naredil vse kar sta napisala.
Glede programov na drugem disku vem da ne bi delovali, če bi formatiral sistemski disk. Ampak ali bi ta kombinacija delovala hitreje?
Lp
Glede programov na drugem disku vem da ne bi delovali, če bi formatiral sistemski disk. Ampak ali bi ta kombinacija delovala hitreje?
Lp
verjetno ne bi bilo prevelike razlike. Poleg tega pa bi mogoče opazil celo rahel padec hitrosti ob uporabi pagging fajla.
kulSMS ::
Vsaj pri meni ponavadi ni problem defragmentacija. Ker vedno ko nalagam windowse, prej preimenujem mape windows, Porgram files, Document and settings. Potem pa naložim windowse na isto particijo. Po nalaganju prenesem pomembne stvari v nove windowse.
čez kakšne 2-3 mesece pa še te preimenovane mape zbrišem, ko sem prepričan da ne bom več česa potreboval.
V glavnem so problem programi, ki jih naložiš (register, zagon, procesi, gonilniki).
čez kakšne 2-3 mesece pa še te preimenovane mape zbrišem, ko sem prepričan da ne bom več česa potreboval.
V glavnem so problem programi, ki jih naložiš (register, zagon, procesi, gonilniki).
automatic defragmentation nimam vklopljeno, saj dokaj pogosto naredim defrag, poleg tega pa me tudi moti brskanje po disku, kadar me ni za računalnikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri brezplačni Defragment program?Oddelek: Programska oprema | 2674 (2285) | Gregor P |
» | disk defragmenter ne opravi do konca svojega delaOddelek: Programska oprema | 2029 (1568) | lolek84 |
» | Počasen pcOddelek: Pomoč in nasveti | 1202 (999) | mattta |
» | Kako pa vi vzdržujete računalnikOddelek: Strojna oprema | 1973 (1304) | Tomay |
» | varnost,hitrost in urejenost računalinkaOddelek: Pomoč in nasveti | 2073 (1530) | flipflop |