Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem z napajlnikom
Problem z napajlnikom
schurda ::
Kolegu je do zdaj delujoči PC kar naenkrat nehal delat. Ko je hotel prižgati PC, je varovalko v hiši vrglo ven, PC pa se ne zbudi več. Problem je napajalnik Antec true Power 550 EPS 12V. Ko sem testiral z drugim, se PC normalno prižge. Kje bi lahko bla napaka, a je kakšna varovalka (jaz je nisem našel), mogoče stikalo, ali je napajalnik fuč?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Spajky ::
verjetno je prebilo kako diodo ali eden od onih dveh velikih kondičev na 230V strani, naj ti kaki z instrumentom pregleda napajalc; čudno pa da interna varovalka na tiskanini v Psu ni šla ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Azrael ::
Če je pregorela varovalka ali izklapila avtomatska varovalka v hišni inštalaciji, je lahko defektna vtičnica na napajalniku ali njegov filter proti radijskim motnjam, ki je hkrati tudi prenapetostna zaščita (prebit kak kondi ali varistor). To dvoje varovalka v napajalniku pogosto ne ščiti, vtičnice pa itak ne more.
Velja enako v primeru, ko izpada FID stikalo.
Seveda ob predpostavki, da ni bil že kdo "pameten" in je varovalko zamenjal z neko žičko. Potem pa je lahko crknilo vse po spisku.
Če varovalke ni videti je lahko zakamuflirana s kakšno skrčko. Naredi sliko notranjosti napajalnika in prilepi sem.
Velja enako v primeru, ko izpada FID stikalo.
Seveda ob predpostavki, da ni bil že kdo "pameten" in je varovalko zamenjal z neko žičko. Potem pa je lahko crknilo vse po spisku.
Če varovalke ni videti je lahko zakamuflirana s kakšno skrčko. Naredi sliko notranjosti napajalnika in prilepi sem.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skurjen napajalnikOddelek: Strojna oprema | 2871 (2585) | stromar |
» | Kako vklopiti napajalc, ki ni priklopljen na platoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2641 (2400) | Azrael |
» | Dvakrat preživel pod 220V (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7204 (5800) | tiborrr |
» | Dva dni star comp in nato .... strela!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1644 (1136) | ERGY |
» | napajalnikOddelek: Strojna oprema | 1686 (1512) | OZZY |